۱۰ آبان ۱۳۹۴

باورهای نادرست از مشکلات دستگاه گوارش

۱۰ آبان ۱۳۹۴ 3374 بازدیدکننده 0 نظر
باورهای نادرست از مشکلات دستگاه گوارش در این مقاله می خوانید

عملکرد صحیح سیستم گوارشی یکی از پایه‌ای‌ترین اصول سلامت است اما باورهای نادرستی درباره‌ی اختلالات گوارشی وجود دارد. ...

باورهای نادرست از مشکلات دستگاه گوارش

زخم معده: غذاهای تند و استرس باعث زخم معده می‌شوند

مشکلات دستگاه گوارش

بیشتر زخم‌های معده بر اثر هلیکوباکتر پیلوری ( نوعی باکتری ) و یا استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مایند آسپیرین، ناپروکسن و ایبوپروفن ایجاد می‌شوند. اینکه غذاهای تند و استرس باعث زخم معده می‌شوند درست نیست اما علائم زخم را بدتر می‌کنند. سرطان نیز می‌تواند سبب زخم‌های معده شود.

 

سوزش معده: سیگار کشیدن به تسکین آن کمک می‌کند

مشکلات دستگاه گوارش

اینکه سیگار به تسکین درد سوزش معده کمک می‌کند باور نادرستی است. دقیقاً خلاف این موضوع صحیح است. سیگار خطر سوزش معده را با ضعیف کردن ماهیچه‌ی پایینی مری زیادتر می‌کند، حلقه‌ی ماهیچه‌ای که معده و مری را از هم جدا می‌کند. یک ماهیچه‌ی ضعیف مری اجازه می‌دهد اسید و محتویات معده  به داخل مری برکردند و سبب درد و علائم دیگر شوند.

 

بیماری سلیاک: بیماری کمیاب در میان کودکان است

مشکلات دستگاه گوارش

بیماری سلیاک بیماری‌ای است که روی کودکان و بزرگ‌سالان تأثیر می‌گذارد. علائم سلیاک اغلب در کودکانی آشکار می‌شود که دچار اسهال و اختلالات رشدی شده‌اند. اما علائم ممکن است در بزرگ‌سالان نیز آشکار شود. نشانه‌های سلیاک در بزرگ‌سالان عبارت است از درد شکمی، نفخ و اتساع شکم ( تورم شکم ). گاز معده و اسهال نیز ممکن است دیده شود.

افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا می‌شوند باید به دنبال یک رژیم غذایی بدون گلوتن باشند. گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو و چاودار ( گیاهی از خانواده‌ی گندمیان ) یافت می‌شود. بیماران مبتلابه سلیاک حتی اگر دیگر علائم را حس نکنند باید بازهم رژیم بدون گلوتن خود را دنبال کنند. دلیل خطرناک بودن گلوتن برای بیماران سلیاک این است که گلوتن سبب تحریک یک واکنش خود ایمنی می‌شود که به روده‌های کوچک آسیب می‌رساند. اگر این آسیب جدی شود تا حد زیادی روی جذب مواد غذایی اثر می‌گذارد.  ادامه دادن مصرف گلوتن می‌تواند خطرناک باشد، حتی اگر علائم دیگر ظاهرنشده باشند.

 

حرکت نامنظم مدفوع در روده: هر روز باید دفع مدفوع داشته باشید

مشکلات دستگاه گوارش

عملکرد روده‌ها و تعداد دفعات حرکت مدفوع بسیار متغیر است. داشتن سه بار دفع در روز تا سه بار در هفته عادی است. حتی دفعات بیشتر یا کمتر نیز در برخی افراد عادی است. اگر تعداد دفعات دفع در شما از حالت عادی خارج‌شده است آن را بنویسید. سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر شرایطی است که حرکت مدفوع در روده و دفعات آن در بیمار متغیر است.

 

یبوست: استفاده مکرر از تنقیه برای درمان یبوست مضر است

مشکلات دستگاه گوارش

شواهدی در مورد امنیت استفاده مستمر از تنقیه وجود ندارد.تحقیقات زیادی درباره‌ی استفاده‌ی مکرر از ملین یا تنقیه صورت نگرفته است. برخی تحقیقات نشان داده‌اند ملین‌ها ممکن است توانایی روده برای انقباض و کارکرد درست را مختل کنند. برخی افراد معتقدند همین موضوع ممکن است در مورد تنقیه نیز درست باشد اما شواهد و اسناد کافی برای این موضوع وجود ندارد. تنقیه داخل روده را پرکرده و به‌عنوان محرک برای حرکت مدفوع در روده عمل می‌کند. ازاین‌رو برخی افراد تنقیه را از ملین‌ها طبیعی‌تر می‌دانند. تکیه‌بر تنقیه یا ملین‌ها برای دفع مدفوع شرایطی نرمال نیست.

 

دیورتیکولوز: یک بیماری غیرمعمول و جدی است

مشکلات دستگاه گوارش

دیورتیکولوز شرایطی است که در آن تکه‌های کوچکی روی دیواره‌ی روده رشد می‌کنند. این ضایعات همزمان با افزایش سن زیاد می‌شوند. بسیاری از افراد پس از آزمایش‌هایی برای مشکلات دیگر متوجه وجود دیورتیکولوز می‌شوند. افراد زیادی در زمان تنقیه با سولفات باریم یا کولونوسکوپی متوجه این مشکل می‌شوند. مشکلات ناشی از دیورتیکولوز عبارت‌اند از خونریزی، سوراخ شدن روده و عفونت. کمتر از ده درصد افراد مبتلابه دیورتیکولوزعوارض آن را تجربه می‌کنند.

 

بیماری‌های التهابی روده: عامل آن مشکلات روانی است

مشکلات دستگاه گوارش

بیماری‌ التهابی روده اصطلاحی است که به دو اختلال روده‌ای گفته می‌شود، کولیت زخمی و بیماری کرون. محققان درباره‌ی علت بیماری‌های التهابی روده مطمئن نیستند اما عفونت ویروسی یا باکتریایی ممکن است دراین‌بین نقشی داشته باشد. عفونت ممکن است سیستم ایمنی را تحریک کرده و سبب التهاب در روده شود. باوجودی که استرس می‌تواند علائم بیماری التهاب روده را تشدید کند شواهد معتبری وجود ندارد که نشان دهد نگرانی، تنش یا فاکتورهای روانی دیگر سبب ایجاد اختلال می‌شوند.

 

سیروز: تنها علت آن الکل است

مشکلات دستگاه گوارش

الکل مسئول کمتر از 50 درصد از بیماری‌های سیروز است. هپاتیت سی شدید، بیماری کبد چرب غیرالکلی، استئاتوهپاتیت غیر الکلی، سیروز صفراوی، برخی واکنش‌های دارویی، آسیب به مجرای صفرا و هپاتیت بی مزمن علت‌های دیگر سیروز هستند.

 

جراحی استومی: پس‌ازآن اختلالات جنسی به وجود می‌آید

مشکلات دستگاه گوارش

جراحی استومی فرآیندی است که در آن بخش کوچکی از روده کوچک یا بزرگ برداشته می‌شود. بخش باز باقی‌مانده‌ی روده به ناحیه‌ی بازی در شکم متصل می‌گردد. پس از استومی مدفوع به یکی از دو روش زیر جمع‌آوری می‌شود. گاهی مدفوع در کیسه‌ای جمع می‌شود که بیرون شکم قرار داده‌شده است. روش دیگر ایجاد یک کیسه‌ی داخلی از بافت روده است. برای این روش از یک کانتر ( لوله‌ای نازک ) برای تخلیه‌ی مرتب محتویات استفاده می‌گردد.

افراد بسیاری نگران تأثیر استومی روی توانایی جنسی و تولیدمثل خود هستند. برخی مردان که تحت عمل استومی قرارگرفته‌اند توانایی نعوظ خود را از دست می‌دهند. بیشتر اوقات این مشکل موقتی است و دوباره به همان حالت اول برمی‌گردند. در مواردی که این اختلال نعوظ برطرف نشد متخصص مجاری ادراری می‌تواند درمان‌هایی به شما پیشنهاد دهد.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040