۲۹ بهمن ۱۳۹۲

زندگی نامه آلبرت اینشتین

۲۹ بهمن ۱۳۹۲ 5257 بازدیدکننده 3 نظر
زندگی نامه آلبرت اینشتین در این مقاله می خوانید

با زندگی نامه‌ی آلبرت انیشین آشنا شده و درباره‌ی وی بیشتر بدانید. ...

زندگی نامه آلبرت اینشتین

آلبرت انیشتین

آلبرت انیشتین در سال 1870 در اولم آلمان متولد شد. او مشهورترین دانشمند قرن 20 است. نظریه‌های او چارچوبی برای شاخه‌هایی جدید در فیزیک را ایجاد کرد. او همچنین به عنوان فردی بشردوست شناخته می‌شد که برضد سلاح‌های اتمی صحبت کرده است، سلاح‌هایی که خود به طور غیرمستقیم به تولید آن‌ها کمک کرده بود.

 

زندگی اولیه

آلبرت انیشتین

انیشتین یکی از نوابغ قرن 20 است، اما گزارش‌های علمی اولیه‌ی او نشان می‌دهد او استعداد هر چیزی را داشت غیر از استعداد خارق العاده تحصیلی. معلمان اولیه‌اش او را بی‌استعداد و در یادگیری کند می‌دیدند. یک بخش از مشکلات این بود که آلبرت به یادگیری زبان و یادگیری طوطی وار که در آن زمان متداول بود علاقه‌ای نشان نمی‌داد.

 

"مدرسه من را ناامید کرد و من مدرسه را رها کردم. معلم‌ها مانند گروهبانان رفتار می‌کردند. من می‌خواستم چیزی که دوست داشتم بدانم را یاد بگیرم اما آن‌ها می‌خواستند من برای امتحان درس بیاموزم. انیشتین و شاعر (1983)"

 

پیدا کردن علاقه

با این حال، انیشتین در سن 12 سالگی کتابی درباره‌ی هندسه گرفت و از اول تا آخر آنرا خواند. او بعدها به آن به عنوان کتاب مقدس کوچک خود اشاره کرده است. او مجذوب ریاضیات شد و خود را آموزش داد و با اکتشافات علمی زمان خودش آشنا شد.

 

سفر به میلان و ترک مدرسه

در حدود این زمان، تجارت پدرش با شکست مواجه شد و او به همراه خانواده به میلان ایتالیا رفت. با وجود علاقه‌ی آلبرت به ریاضیات او همچنان در مدرسه عقب بود. سرانجام او از مدرسه بیرون شد زیرا سهل‌انگاری او تأثیر بدی در دانش‌آموزان دیگر می گذاشت.

با ترک مدرسه انیشتین تصمیم گرفت یک معلم ریاضی شود تا این کار به او در مطالعاتش درباره‌ی ریاضی و فیزیک کمک کند.

 

اقامت در سوئیس و ازدواج

او درخواست پذیرش در موُسسه‌ی فدرال تکنولوژی در زوریخ را داد. اولین تلاش او با شکست مواجه شد زیرا در امتحان گیاه‌شناسی، جانورشناسی و زبان رد شد. به هر حال، او سال بعد در امتحان قبول شد و در سال 1900 یک شهروند سوئیسی شد. انیشتین با میلوا مارک ازدواج کرد، آن‌ها تا زمان طلاق که چند سال بعد اتفاق افتاد، صاحب دو پسر شدند.

 

اکتشافات علمی آلبرت انیشتین

نظریه‌ی کوانتوم

انیشتین

انیشتین عنوان کرد که نور صرفاً مانند امواج جابجا نمی‌شود بلکه مانند جریان برق است. این اثر فتوالکتریک می‌تواند فلزات را مجبور کند تا از جریانی از ذرات ریز که به نام کوانتوم شناخته می‌شوند را آزاد کنند. از نظریه‌ی کوانتوم، دیگر مخترعان توانستند ابزارهایی مانند تلویزیون و فیلم‌ها را تولید کنند. جایزه‌ی نوبل فیزیک در سال 1921 به او اعطا شد.

 

نظریه‌ی نسبیت خاص

این نظریه به بیانی کاملاً ساده و بدون هیچ شرح یا مراجع علمی نوشته شده بود. هسته‌ی این نظریه تقریباً این گونه است "حرکت تنها به صورت حرکت نسبی تشخیص داده‌شده و اندازه‌گیری می‌شود، که تغییر موقعیت یک جسم نسبت به دیگری است"

بنابراین هیچ استاندارد ثابت و مطلقی مقایسه‌‌ای، برای تخمین حرکت زمین یا سیارات وجود ندارد. این یک نظریه‌ی انقلابی بود زیرا در گذشته همه تصور می‌کردند زمان و مسافت مطلق هستند. اما انیشتین ثابت کرد که این درست نیست.

انیشتین همچنین گفته که اگر الکترون‌ها با سرعتی نزدیک به سرعت نور حرکت کنند، وزن آنها اضافه خواهد شد.

 

این ایده به معادله مشهور انیشتین منجر شد.

E= mc2

Where E = energy . m = mass and c = speed of light.

که

  1. E= انرژی
  2. m=جرم 
  3. C= سرعت نور

 

نظریه‌ی عمومی نسبیت در سال 1916

 

با استفاده از پایه های نسبیت خاص، انیشتین به دنبال این بود که کلیه‌ی قوانین فیزیک را با استفاده از معادله های ریاضی بیان کند.

 

پشتکار علمی انیشتین

او لحظات آخر عمر خود را صرف تلاش برای فرموله کردن نظریه‌ی میدان واحد نمود، که در آن سعی میشد یک توضیح منطقی برای الکترومغناطیس پیدا شود. با این‌حال، جستجوی او برای رسیدن به آخرین تئوری بزرگ وی با موفقیت همراه نبود.

 

اقامت در آمریکا

به عنوان یک یهودی آلمانی، انیشتین به دلیل قدرت گرفتن حرب نازی در خطر بود. در سال 1933 زمانی که نازی‌ها به قدرت رسیدند، آن‌ها اموال انیشتین را مصادره کردند و انیشتین (که در آن زمان در انگلستان بود) دعوت دانشگاه پرینستون در آمریکا را پذیرفت. او بعدها نوشت که هیچ‌گاه عقاید محکمی درباره‌ی نژاد و ملیت نداشته و خود را یک شهروند دنیا می‌داند.

 

"من به نژادها اعتقاد ندارم. نژاد حیله و تقلب است. همه‌ی انسان‌های مدرن حاصل ترکیب‌های قومی زیادی هستند و هیچ نژاد خالصی باقی نمانده است."

 

زمانی که انیشتین به امریکا رفت، خود را به طور کامل وقت پیروی از انضباط سفت و سخت در مطالعات کرد. او هیچ زمانی را صرف مرتب کردن لباس یا ظاهرش نمی‌کرد. او این چیزها را غیرضروری می‌دانست که باعث میشد زمانی کمتری برای مطالعاتش باقی بماند. با وجود انزوا و لذت بردن از تنهایی خود، او حس شوخ‌طبعی خوبی داشت. "جاذبه در مقابل افرادی که عاشق می شوند مسئول نیست."

 

انیشتین و دین

انیشتین ادعا می‌کرد به خدا اعتقاد دارد "کسی که از طریق هماهنگی همه‌ی موجودات خود را ظاهر ساخته است" اما او از هیچ آیین منتشرشده‌ای پیروی نمی‌کرد. دیدگاه او نسبت به خدا، به دنبال برقراری توازنی میان علم و دین بود.

 

"علم بدون دین لنگ است، دین بدون علم نابیناست." علم و دین (1941)

 

سیاست انیشتین

انیشتین یک یهودی بود و در سخنرانی های زیادی از صهیونیسم حمایت می‌کرد، اما در ابتدا با تشکیل یک دولت یهودی دارای مرز و حدود مشخص مخالف بود. زمانی که از انیشتین درخواست شد برای حمایت مالی از تشکیلاتی که کار بیرون راندن اعراب از سرزمین های اشغالی را برعهده داشتند کمک کند، او یک روز پس از کشتار دیر یاسین توسط گروه "آوراهام اشترن"، در جواب این درخواست نامه ای به مضمون زیر نوشت:

 

انیشتین

  1. "زمانی که یک مصیبت اصلی و نهایی بر سر ما در فلسطین فرود بیاید، اولین مسئول آن بریتانیا و دومین مسئول آن گروه های تروریستی ای هستند که از بین خود ما ایجاد شده اند.

  2. من علاقه ای ندارم که ببینم هیچ فردی با این افراد گمراه و مجرم ارتباط داشته باشد."

 

در سال 1952 مقام ریاست جمهوری اسراییل به او پیشنهاد شد اما او آن را رد کرد و گفت که من:

 

  1. "نه توانایی طبیعی و نه تجربه‌ی سروکله زدن با انسان‌ها را ندارم"

 

انیشتین در بسیاری از جنبش‌های حقوق مدنی شرکت داشته است، همانند کمپین آمریکایی برای پایان دادن به کیفردهی غیر قانونی.

 

انیشتین و بمب اتم

در آغاز جنگ در سال، 1939 انیشتین درباره‌ی احتمال بمب اتم، نامه ای به رییس‌جمهور روزولت نوشت. او به روزولت هشدار داد که آلمان‌ها در حال کار بر روی این موضوع هستند. روزولت نصیحت او را پذیرفت و پروژه‌ی مانهاتان را شروع کرد. اما پس از پایان جنگ او به دیدگاه صلح‌طلب خود بازگشت.  انیشتین پس از جنگ گفت:

 

"اگر می‌دانستم آلمان‌ها موفق به تولید بمب اتم نخواهند شد حتی یک انگشت هم بلند نمی‌کردم. (نیوزویک 10 مارس 1947) "

 

انیشتین در دوره‌ی مک کارتی به دلیل احتمال ارتباطات کمونیستی به شدت تحت نظر قرارگرفته شده بود. او مقاله‌ای به نفع سوسیالیسم نوشت و از سرمایه‌داری و مسابقه تسلیحاتی انتقاد کرد. انیشتین در جایی عنوان کرد:

 

"من نمی‌دانم جنگ جهانی سوم چگونه جنگیده خواهد شد، اما می‌توانم به شما بگویم که در جنگ جهانی چهارم از چه چیزی استفاده خواهد شد: از سنگ."

 

وفات

انیشتین در سال 1955 درگذشت و بنابر درخواستش مغز و ارگان های حیاتی او برای مطالعات علمی از بدنش خارج شدند.

 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040