۲ بهمن ۱۳۹۵

ضربان قلب چه چیزی از سلامتتان می گوید

۲ بهمن ۱۳۹۵ 2034 بازدیدکننده 0 نظر
ضربان قلب چه چیزی از سلامتتان می گوید در این مقاله می خوانید

قلب ماهیچه‌ای است که کار مهمی را در بدن انجام می‌دهد- فرستادن خون به بدن. ضربان قلب دیدگاهی کلی نسبت به سلامت دستگاه قلبی عروقی شما فراهم خواهد کرد. ...

ضربان قلب چه چیزی از سلامتتان می گوید

یافتن ضربان قلب

اندازه گیری ضربان قلب

ضربان قلب شما سرعتی است که قلب در زمان آسایش شما می‌تپد. ضربان قلب در حالت استراحت باید بین 60 تا 100 ضربه در دقیقه باشد که البته این عدد به فاکتورهای متعددی بستگی دارد، مانند سن یا سلامت فیزیکی. نیازی نیست برای اندازه‌گیری ضربان قلب خود به پزشک بروید – دستگاه‌های بسیاری برای این کار وجود دارند.

اگر ضربان قلب خود را دستی می‌خواهید اندازه‌گیری کنید از نوک دو انگشت اشاره و میانی استفاده کنید و آن را به آرامی روی رگ‌های خونی مچ دست خود فشار دهید. تعداد ضربان هایی که حس می‌کنید را در ده ثانیه اندازه بگیرید و آن عدد را در شش ضرب کنید تا ضربان قلب خود در دقیقه را بیابید. این عدد ضربان قلب شما در حالت استراحت است.

 

ورزش کافی ندارید

ضربان قلب

قلب شما ماهیچه است و زندگی بدون فعالیت می‌تواند باعث ضعیف شدن قلب شود. هرچه قلب ضعیف‌تر باشد کار خود را سخت‌تر انجام خواهد داد و این باعث بالا رفتن ضربان قلب می‌شود. فعالیت فیزیکی منظم می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را کاهش داده و کارکرد مؤثر قلب را افزایش دهد.

 

استرس دارید

ضربان قلب

اگر ضربان قلب شما بالا است شاید نتیجه‌ی استرستان در زندگی باشد. زمانی که استرس دارید بدن شما برای آماده شدن و رفتن به حالت دفاعی سخت تلاش می‌کند. این کار ضربان قلب را زیاد کرده و باعث می‌شود قلب سریع‌تر از حالت عادی کار کند. زمانی که استرس خود را کاهش دهید خواهید داد ضربان قلبتان کاهش می‌یابد. باید راهکارهایی کلیدی برای کاهش استرس در زندگی خود بیابید.

 

بارداری

بالا بودن ضربان قلب

در طول بارداری میزان خونی که قلب پمپاژ می‌کند به مقدار زیادی افزایش می‌یابد، خصوصاً در سه ماهه‌ی سوم. بر اثر افزایش حجم خون ضربان قلب نیز زیاد می‌شود – در سه ماه اول این عدد حدود 15 تا 20 پالس است و تا پایان بارداری مقدار آن زیاد می‌شود. در زمان تولد نوزاد حجم خون در حال گردش تا 90 درصد بیشتر از زمانی خواهد شد که هنوز تست بارداری شما مثبت نبوده است.

 

داروها بر ضربان قلب اثر دارند

ضربان قلب

داروهای مختلفی می‌توانند باعث تغییر ضربان قلب شوند. داروهای مسدودکننده‌ی بتا و مسدودکننده‌ی کانال کلسیم از مهم‌ترین مواردی هستند که ضربان قلب را کاهش خواهند داد. ازآنجایی‌که این داروها قلب را آرام می‌کنند کار آن را نیز آهسته خواهند کرد.

 

شاید بیماری خاصی دارید

ضربان قلب

اگر شما به یک بیماری مبتلا باشید و هنوز تشخیص داده نشده باشد، یکی از نشانه‌های آن بالا رفتن ضربان قلب است. برخی شرایط خاص باعث این تغییر در بدن خواهند شد، مانند کم‌خونی، دیابت، فشارخون و پرکاری تیروئید.

 

تغییرات فصلی را تجربه می‌کنید

ضربان قلب

با تغییر فصل و دما شاید ضربان قلب شما نیز فرق کند. در طول ماه‌های گرم تابستان بدن باید برای خنک نگه‌داشتن پوست و کنترل دمای داخلی خود سخت‌تر کار کند. با زیاد شدن دما و رطوبت هوا شما آب زیادتری از دست خواهید داد و نتیجه‌ی آن کاهش فشارخون و افزایش ضربان قلب است. حفظ آب بدن راه‌حلی کلیدی برای سلامت قلب درهوای گرم است.

درست مانند همین حالت در هوای سرد نیز دیده می‌شود. سردی هوا باعث وارد آمدن فشار به قلب شده و قلب برای گردش خون در رگ‌های خونی باید سخت‌تر کار کند، در نتیجه ضربان قلب زیاد خواهد شد.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040