۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵

نشانه هایی که شما در خطر سکته مغزی هستید

۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ 2664 بازدیدکننده 0 نظر
نشانه هایی که شما در خطر سکته مغزی هستید در این مقاله می خوانید

هیچ‌کس نمی‌داند سکته در راه است اما اغلب علائمی وجود دارد که آن را نشان می‌دهد. شاید شما هم در خطر باشید. ...

نشانه هایی که شما در خطر سکته مغزی هستید

زن هستید

جلوگیری از سکته مغزی

احتمال وقوع سکته‌ی مغزی در زنان بالاتر از مردان است. حدود 60 درصد از مرگ زنان بر اثر سکته‌ی مغزی است.

کاهش خطر: شما می‌توانید با تمرکز بر فاکتورهایی که می‌توانید کنترل کنید احتمال خطر را کاهش دهید، خصوصاً اگر فکر نمی‌کنید چیزی دارید که نگران آن باشید.

 

سابقه‌ی خانوادگی

جلوگیری از سکته مغزی

اگر مادر، پدر، بردار و خواهر شما سکته‌ی مغزی داشته‌اند خطر آن برای شما نیز حدود یک‌سوم بالاتر از افراد دیگر است. گاهی این خطر به اختلالات ژنتیکی برمی‌گردد که باعث سکته‌ی مغزی می‌شوند، مانند بیماری کم‌خونی داسی شکل. قومیت نیز در بروز سکته‌ی مغزی نقش دارد.

کاهش خطر: درست است که شما نمی‌توانید ژن خود را تغییر دهید اما از انجام هر کاری برای تغییر در عادات بد خود کوتاهی نکنید.

 

سیگار می‌کشید

جلوگیری از سکته مغزی

سیگار به سلول‌های سازنده‌ی رگ‌های خونی آسیب می‌زند، رگ‌ها را باریک و ضخیم کرده و باعث تشکیل لخته‌های خونی می‌شود. همچنین فشارخون را بالا می‌برد، کلسترول خوب را کم می‌کند و تری گلیسیرید را افزایش می‌دهد، همه‌ی این‌ها احتمال بروز سکته‌ی قلبی را زیاد می‌کنند.

کاهش خطر: از هر نوع دود تنباکو دوری‌کنید، چه خودتان استفاده کنید و چه افراد دیگر. قرار گرفتن در معرض دود مصرف تنباکو توسط افراد دیگر نیز حدود 30 درصد احتمال سکته‌ی مغزی را بالا می‌برد.

 

اضافه‌وزن

جلوگیری از سکته مغزی

داشتن توده‌ی حجم بدنی یا BMI برابر با 25 یا بالاتر خطر بیماری‌های قلبی عروقی، فشارخون بالا، مقاومت انسولین و تری گلیسیرید بالا را افزایش می‌دهد. به مجموعه‌ی خطرات اضافه‌وزن در کنار هم سندروم متابولیک می‌گویند. سکته‌ی مغزی یکی از خطرات کلیدی وزن زیاد است.

کاهش خطر: کاهش حدود 4 کیلوگرم می‌تواند به‌طور مؤثری فاکتورهای خطر سکته‌ی مغزی را کاهش دهد، مانند کاهش دادن فشارخون و بهبود سطح کلسترول. خوردن میوه و سبزیجات در هر برنامه‌ی کاهش وزن فاکتوری کلیدی است.

 

نداشتن تحرک

جلوگیری از سکته مغزی

یک زندگی نشسته و بی‌تحرک خطر سکته‌ی مغزی و فاکتورهای مرتبط با آن را تا حد زیادی بالا می‌برد. در حقیقت کسانی که در طول هفته برنامه‌ی ورزشی‌ای ندارند احتمال سکته‌ی مغزی آن‌ها 20 درصد بالاتر است.

کاهش خطر: حداقل 5 روز در هفته زمانی حدود 30 دقیقه را به یک ورزش اختصاص دهید، مانند دوچرخه‌سواری یا پیاده‌روی.

 

فشارخون بالا

جلوگیری از سکته مغزی

فشارخون بالا شاید مهم‌ترین فاکتور خطرساز سکته‌ی مغزی باشد که قابل‌درمان است.  فشار زیاد درون رگ‌های خونی می‌تواند به لایه‌ی داخلی آن آسیب برساند. همچنین ممکن است دیواره‌ی رگ‌ها ضخیم و سفت شده و درنتیجه لخته‌های خون شکل گیرد، نهایت این‌ها می‌تواند سکته‌ی مغزی باشد. همچنین فشارخون بالا می‌تواند نقاطی در دیواره‌ی رگ‌ها را ضعیف کند که این باعث پارگی رگ و خونریزی‌هایی می‌شود که منتهی به سکته‌ی مغزی هموراژیک خواهند شد.

کاهش خطر: فشارخون بالا شاید هیچ علائمی نداشته باشد و تنها باید آن را چک کنید. نزد پزشک بروید و یا از داروخانه برای خودتان دستگاه اندازه‌گیری فشار تهیه کنید. حداقل سالی یک‌بار باید فشارخون شما چک شود.

 

مشکلات قلبی

جلوگیری از سکته مغزی

در زمان وجود فیبریلاسیون دهلیزی یا AF، دو دهلیز قلب به جای آنکه کاملاً منقبض شوند گاهی تنها می‌لرزند. این باعث می‌شود خون در رگ‌ها جمع شده و خطر ایجاد لخته‌هایی که دیواره‌ی رگ را پاره کرده و به مغز بروند را زیاد می‌کند. حرکت لخته‌ها به مغز باعث سکته‌ی مغزی خواهد شد.

کاهش خطر: فشارخون بالای کنترل نشده دلیل اصلی فیبریلاسیون دهلیزی است، پس کاهش فشار خون می‌تواند به کم شدن احتمال این مشکل کمک کند.

 

دیابت

جلوگیری از سکته مغزی

دیابت به معنای بالا بودن قند خون است و قند خون بالا به رگ‌های خونی بدن آسیب می‌زند. نتیجه‌ی آن مشکلاتی مانند خطر بالاتر سکته‌ی مغزی خواهد بود. در حقیقت کسانی که به دیابت مبتلا هستند خطر سکته‌ی مغزی در آن‌ها 1.5 برابر بیشتر از افراد دیگر است.

کاهش خطر: کنترل میزان قند خون خود شامل مراحل لازم برای کاهش خطر سکته نیز خواهد بود، مانند خوردن یک رژیم غذایی سالم و فعالیت فیزیکی.

 

کلسترول بالا

جلوگیری از سکته مغزی

کلسترول بالا، ماده‌ای چرب و مومی شکل که از طریق خون حرکت می‌کند، می‌تواند باعث تشکیل مواد زائد در دیواره‌ی رگ‌ها شود که به آن پلاک می‌گویند. پلاک‌ها می‌توانند رگ‌های خونی را نازک کرده و در آن موانع ایجاد کنند، همچنین ممکن است رگ‌ها را منفجر کرده و لخته‌ها را از طریق خون به مغز بفرستند.

LDL یا کلسترول بد که بیشتر کلسترول بدن را می‌سازد مقصر اصلی ساخت پلاک‌هاست. HDL یا کلسترول خوب این کلسترول‌های بد را جمع کرده و به کبدها می‌فرستد. کبد آن‌ها را از بدن خارج می‌کند، پس بهتر است سطح HDL بدن بالا باشد.

کاهش خطر: اگر مشکلات قلبی عروقی ندارید حداقل هر5 سال یک‌بار میزان کلسترول را چک کنید، در غیر این صورت باید کنترل بیشتری روی کلسترول داشت.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040