۳۱ فروردين ۱۳۹۴

بیماری ام اس

۳۱ فروردين ۱۳۹۴ 3830 بازدیدکننده 0 نظر
بیماری ام اس در این مقاله می خوانید

با بیماری ام اس، روش های درمانی و علائم آن آشنا شوید. ...

بیماری ام اس

بیماری فلج چندگانه یا ام‌اس بیماری‌ای است که موجب از بین رفتن مغز و سلول‌های  عصبی ستون فقرات می‌شود. زمانی که این موضوع اتفاق می‌افتد، آکسون ( بخشی از سلول‌های عصبی است که پیام را به سلول‌های دیگر می‌رساند ) به‌خوبی کار نمی‌کند. غلاف میلین ( لایه‌ای که روی آکسون ها تشکیل می‌شود ) مانند یک‌لایه روی تارهای عصبی است که شبیه به عایق بر روی سیم الکتریکی عمل می‌کند. هرچه فضای بیشتری از بدن تحت تأثیر کمبود میلین قرار گیرد علائم در بیمار شدیدتر می‌شود زیرا توانایی انتقال پیام‌های عصبی کاهش‌یافته و یا از بین می‌رود. علائم خاصی که فرد احساس می‌کند مرتبط به منطقه‌ی آسیب‌دیده هستند. در برخی موارد آکسون نیز ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرد.

 

چه چیزی موجب ام‌اس می‌شود؟

 عامل ام اس

باوجودی که می‌دانیم ام‌اس به‌عنوان اختلال خود ایمنی شناخته می‌شود اما دلیل اصلی این بیماری هنوز یافته نشده است. نظریه‌های بسیاری وجود دارد که مرتبط با افراد مبتلابه ام اس می‌باشد. این نظریه‌ها متفاوت‌اند، از کمبود ویتامین دی گرفته تا یک عفونت ویروسی. حتی مصرف زیاد نمک نیز به‌عنوان یکی از احتمالات ام‌اس در نظر گرفته‌شده است، اما هیچ‌یک از آن‌ها ثابت نشده‌اند.

 

ریسک ابتلا به بیماری ام اس در سنین مختلف چگونه است؟

 احتمال ام اس

ام‌اس عمدتاً در افراد جوان آشکار می‌شود، احتمال تشخیص بیماری در افرادی که حدود 15 تا 45 سال دارند بیشتر است. سن میانگین تشخیص بیماری 30 سال است. بااین‌وجود احتمال ام‌اس در هر سنی وجود دارد. بروز این بیماری در کودکان نادر است.

 

نشانه‌ها و علائم ام‌اس

نشانه‌های این بیماری بستگی به مکان بروز اختلال دارند. اگر مشکل در سیستم عصبی بینایی باشد ممکن است بیماران مشکلات بینایی تجربه کنند، مانند ضعیف شدن دید. بیماران دیگر شاید از بی‌حسی، خستگی یا ضعف در عضلات شکایت کنند. این ضعف ممکن است بسیار ضعیف باشد و یا تا حدی قوی که منجر به فلج شدن بخشی از بدن شود. گاهی نیز بیمار سرگیجه دارد. با پیشرفت بیماری فرد مریض ممکن است دچار اسپاسم عضلات شده و یا انقباضات غیرارادی دردناکی در ماهیچه‌ها داشته باشد.

 

درمان‌های رایج ام‌اس چیست؟

 درمان ام اس

فاکتورهای بسیاری برای درمان ام‌اس در نظر گرفته می‌شوند. در شرایط حاد استروئیدها از طریق وریدی تزریق می‌شوند و به بهبود سریع‌تر بیمار کمک می‌کند. زمانی که بیماری ‌ام اس تشخیص داده شد روش‌های درمانی‌ای تجویز می‌شود که این درمان‌ها به کاهش تشدید بیماری کمک می‌کند.

روش درمانی اینترفرون با تزریق داده می‌شود ( پروتئینی که در مقابل حمله‌ی یک بیماری آزادشده و موجب افزایش ایمنی بدن می‌شود )داروی Copaxone نیز به طریق دیگری عمل می‌کند اما درنهایت سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و عود بیماری را کاهش می‌دهد.

 

آیا می‌توان مانع ابتلا به ام‌اس شد؟

بدون تشخیص یک دلیل مشخص برای ام‌اس روشی برای پیشگیری از  این بیماری تشخیص داده نشده است. ورزش مرتب، خواب کافی و خوردن غذای سالم دارای فواید بسیاری در درازمدت هستند اما هنوز ثابت نشده است که به پیشگیری از ام‌اس کمک می‌کنند.


 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040