۱۶ اسفند ۱۳۹۳

آبله‌مرغان

۱۶ اسفند ۱۳۹۳ 2680 بازدیدکننده 0 نظر
آبله‌مرغان در این مقاله می خوانید

آبله‌مرغان (Chickenpox ) که واریسلا (varicella) نیز خوانده می‌شود، یک بیماری مسری است که تاول یا لکه‌های قرمز و خارش‌دار در تمامی بدن ایجاد می‌کند. ...

آبله‌مرغان

آبله‌مرغان می‌تواند مشکلاتی برای زنان باردار، نوزادان، نوجوانان و بزرگ‌سالان و افرادی که مشکلات سیستم ایمنی دارند و بدنشان به‌سختی با عفونت‌ها مبارزه می‌کند، ایجاد نماید.

آبله‌مرغان معمولاً مشکل جدی در کودکان سالم به‌حساب نمی‌آید اما کودکی که به آن مبتلا شده باید مدتی در خانه بماند و به مدرسه نرود، همچنین ممکن است شما برای مراقبت از کودکتان، مجبور شوید که سر کار نروید.

پس‌ازاین که یک‌بار آبله‌مرغان گرفتید، ابتلای دوباره به آن نامحتمل است اما ویروس مدت طولانی پس از بیماری در بدن شما باقی می‌ماند. اگر این ویروس دوباره فعال شود می‌تواند موجب عفونت ویروسی دردناکی به نام زونا (شینگل) شود.

ویروس واریسلا زوستر عامل آبله‌مرغان است. این بیماری به‌سادگی گسترش می‌یابد و ممکن است آن را از فرد مبتلا که سرفه یا عطسه کرده یا نوشیدنی یا غذای مشترک با او داشته‌اید، بگیرید. همچنین اگر با مایعات تاول آبله‌مرغان فرد بیمار تماس پیدا کنید، ممکن است به آبله‌مرغان مبتلا شوید.

فردی که آبله‌مرغان دارد پیش‌ازاین که هرگونه علامتی نشان دهد می‌تواند ویروس را منتقل کند. آبله‌مرغان دو تا سه روز پیش از بروز ضایعات پوستی و تاول‌ها، به‌راحتی منتقل می‌شود.

 

آبله‌مرغان

اگر هرگز به آبله‌مرغان مبتلا نشده‌اید و واکسن آن را دریافت نکرده‌اید، درخطر این بیماری قرار دارید. اگر فردی که با او زندگی می‌کنید به آبله‌مرغان دچار شد، خطر ابتلا در شما به علت تماس نزدیک بیشتر است.

اولین علامت آبله‌مرغان معمولاً 14 تا 16 روز پس از تماس با فرد عفونی حامل ویروس ظاهر می‌شود. بیشتر افراد احساس بیماری می‌کنند و دچار تب، کاهش اشتها، سردرد، سرفه و گلودرد می‌شوند. جوش‌های خارش‌دار آبله‌مرغان معمولاً ظرف 1 تا 2 روز پس از مشاهده اولین علائم ظاهر می‌شوند.

پس‌ازاین که لکه‌های قرمز ظاهر شد معمولاً 1 تا 2 روز طول می‌کشد تا لکه‌ها تمامی مراحل خود را طی کنند که شامل تاول شدن، ترکیدن، خشک شدن و پوسته ریزی است. لکه‌های قرمز جدید هر روز به مدت 5 تا 7 روز ایجاد می‌شوند.

معمولاً پس از اولین علامت آبله‌مرغان 10 روز طول می‌کشد تا همه تاول‌ها بریزند. این‌زمانی است که فرد مبتلا می‌تواند به مدرسه یا سر کار بازگردد.

پزشک از شما درباره علائمتان سؤال کرده و شما را معاینه می‌کند. معمولاً با این کار اطلاعات کافی دریافت کرده و متوجه می‌شود آبله‌مرغان دارید یا نه.

یک کودک سالم مبتلا به علائم آبله‌مرغان ممکن است نیازی به مراجعه به پزشک نداشته باشد. می‌توانید علائم کودک را از پشت گوشی به پزشک بگویید.

 

آبله‌مرغان

نوجوانان، بزرگ‌سالان، زنان باردار و افرادی که مشکلاتی در سلامتشان دارند باید هنگام ابتلا به آبله‌مرغان به پزشک مراجعه کنند. به‌ویژه برای زنان باردار این امر اهمیت زیادی دارد چون این بیماری در حین بارداری ممکن است موجب نقص جنین یا عفونت جدی در نوزاد شود.

اغلب کودکان و بزرگ‌سالان سالم برای درمان آبله‌مرغان تنها باید در خانه بمانند. درمان در خانه عبارت است از استراحت و مصرف دارو برای کاهش تب و خارش. همچنین می‌توانید در وان حاوی جوی دو سر غوطه ور شوید تا خارشتان کاهش یابد.

 

آبله‌مرغان

افرادی که بیماری بلندمدت یا مشکلات سلامتی دیگر دارند، ممکن است به درمان‌های بیشتری برای آبله‌مرغان نیاز داشته باشند. درمان ایمنوگلوبین یا ضدویروسی ممکن است برای این افراد لازم باشد. پزشک خیلی زود پس از مواجهه شما با ویروس می‌تواند این درمان‌ها را برایتان تجویز کند تا زودتر حالتان بهتر شود.  

 

آبله‌مرغان

با واکسن آبله‌مرغان می‌توانید از این بیماری پیشگیری کنید. کودکان به‌عنوان بخشی از برنامه ایمن‌سازی واکسن آبله‌مرغان دریافت می‌کنند.

اگر اطراف فردی قرار دارید که ناقل این ویروس است و پیش‌ازاین آبله‌مرغان نداشته‌اید یا واکسن آن را نزده‌اید، هنوز می‌توانید از این بیماری پیشگیری کنید. آنتی بادیهای آبله‌مرغان (ایمنوگلوبین) یا واکسن آن را فوراً دریافت کنید.


 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040