۲۵ آبان ۱۳۹۵

با کم خوابی چه اتفاقی در بدن می افتد

۲۵ آبان ۱۳۹۵ 2397 بازدیدکننده 0 نظر
با کم خوابی چه اتفاقی در بدن می افتد در این مقاله می خوانید

کمبود خواب بسیار به بدن شما آسیب می‌رساند. بدون خواب کافی بسیاری از سیستم های بدن عملکرد درستی نخواهند داشت. ...

با کم خوابی چه اتفاقی در بدن می افتد

تحریک‌پذیری

کم خوابی

کمبود خواب می‌تواند در کوتاه مدت شما را خسته و حساس کند. یک شب کم خوابی باعث پرخاشگری شما در روز بعد خواهد شد. اما اگر این خواب بد ادامه‌دار شود عوارضی بدتر خواهد شد. کمبود خواب شدید باعث اختلالات در حالت روحی و بروز افسردگی یا نگرانی می‌شود. این تغییرات کوتاه مدت می‌توانند به تدریج دائمی تر شوند.

 

مشکلات در قدرت شناختی

کم خوابی

اگر دیدید در حفظ تمرکز یا یادگیری چیزهای جدید مشکل دارید شاید علت آن کم خوابی است. اگر به اندازه‌ی کافی نخوابید شاید در یادگیری و تمرکز با مشکل مواجه شوید. به زودی متوجه خواهید شد دیگر نمی‌توانید مانند مواقع عادی روی موضوعی تمرکز داشته باشید.

 

تصمیم‌گیری‌های نادرست

کم خوابی

شاید گاهی پیش آمده است که برای خود تصمیم‌های مناسبی و درستی نگرفته‌اید، این بخشی از زندگی است. اما اگر خواب خوبی نداشته باشید این اشتباهات برای شما بیشتر خواهد شد. خواب کم باعث تصمیم‌گیری‌های ناآگاهانه و عدم کنترل شما روی موضوع خواهد شد.

 

خطر بالا رفتن عفونت

کم خوابی

اگر خوب نخوابیده باشید به احتمال بیشتری بیمار خواهید شد. عدم خواب کافی باعث می‌شود خطر عفونت در بدن شما بیشتر شود زیرا آنتی بادی‌های بدن کاهش می‌یابند. حتی بدتر از آن، زمانی که خوب نمی‌خوابید و بیمار می‌شوید زمان بیشتری طول می‌کشد تا دوباره بدن به وضعیت عادی بازگردد.

 

چاقی

کم خوابی

اهمیتی ندارید برای کاهش وزن خود چقدر تلاش می‌کنید. خواب کم می‌تواند تمام تلاش‌های شما را بی‌نتیجه کند. افرادی که زمان زیادی کم خوابی دارند بیشتر در خطر بیماری چاقی قرار دارند. علت این موضوع می‌تواند این باشد که خستگی ناشی از بی‌خوابی باعث می‌شود حتی زمانی که گرسنه نیستیم بخواهیم چیزی بخوریم و به نوع غذای خود اهمیت کمتری دهیم. این دو ترکیب خوبی برای کاهش وزن ما نخواهند بود.

 

بیماری‌های قلبی عروقی

کم خوابی

زنان در کل بیشتر در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند و نداشتن خواب کافی می‌تواند این وضعیت خطرناک را بدتر کند. در حقیقت کسانی که کمتر از شش ساعت در شب می‌خوابند نسبت به افرادی که هر شب خواب کافی دارند دو برابر در خطر بیماری‌های قلبی هستند.

 

دیابت

کم خوابی

کمبود خواب می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را  افزایش دهد. چندین دلیل برای این موضوع وجود دارد. زمانی که شما خسته هستید می‌خواهید بیشتر بخورید زیرا بدن نیاز به انرژی دارد. چاقی می‌تواند منجر به دیابت شود، پس این دو در کنار هم قرار دارند. زیاد خسته بودن میزان مقاومت انسولین در بدن را به حداقل می‌رساند که این یکی از اولین علائم دیابت است. زمان زیادی نمی‌برد که این خستگی ناشی از کم خوابی روی بدن اثر خود را نشان دهد.

 

خطر بالاتر سکته‌ی مغزی

کم خوابی

از دست دادن زیاد خواب خوب می‌تواند خطر سکته‌ی مغزی را افزایش دهد و این یک حقیقت ترسناک برای شماست، حتی اگر هیچ یک از فاکتورهای خطرساز دیگر را نداشته باشید. مقداری از این خطر مربوط به هورمون‌ها و مواد شیمیایی است که مغز در زمان کمبود خواب تولید می‌کند و باعث می‌شود شما بیشتر در خطر سکته قرار گیرید. سکته‌ی مغزی زمانی ایجاد می‌شود که جریان خون به مغز مسدود شود.

 

میل جنسی کمتر

کم خوابی

کاهش میل جنسی می‌تواند روی روابط شما اثرگذار باشد. اما چیزی که شما برای برگرداندن اوضاع به حالت عادی به آن نیاز دارید خواب بیشتر است. زنانی که در شب بیش از هشت ساعت می‌خوابند احتمال داشتن یک رابطه‌ی جنسی در آن‌ها در روز بعد حدود 14 درصد افزایش می‌یابد.

 

عوارض جانبی روی پوست

کم خوابی

کمبود خواب تنها بر داخل بدن اثر نمی‌گذارد  بلکه تأثیر خود را بر بخش‌های بیرونی نیز نشان می‌دهد. هیچ‌چیز بدتر از آن نیست که پس از یک شب بی‌خوابی وحشتناک از جا بلند شوید و در آینه نگاه کنید. پوست شما کدر به نظر می‌رسد و زیر چشم‌هایتان پف کرده است. هر جوش روی صورت شما بدتر از مواقع دیگر دیده می‌شود. زمانی که خسته هستید پوست شما نیز خسته دیده می‌شود. نداشتن یک خواب کافی باعث خشکی و حساسیت پذیری پوست شما می‌شود. کمبود خواب مداوم باعث بروز خطوط و چین و چروک در پوست شما خواهد شد.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040