۲۱ فروردين ۱۳۹۵

چه زمانی آنتی بیوتیک ها کمکی نخواهند کرد

۲۱ فروردين ۱۳۹۵ 2375 بازدیدکننده 0 نظر
چه زمانی آنتی بیوتیک ها کمکی نخواهند کرد در این مقاله می خوانید

چه زمانی نباید از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کنید؟ چه زمانی واقعاً به آنتی‌بیوتیک‌ها نیاز ندارید؟ مصرف نادرست آنتی‌بیوتیک چه ضرری دارد؟ ...

چه زمانی آنتی بیوتیک ها کمکی نخواهند کرد

چه زمانی نباید از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کنید؟

زمانی که به آن‌ها نیاز ندارید. این موضوع بدیهی است اما چه زمانی واقعاً به آنتی‌بیوتیک‌ها نیاز ندارید؟

آنتی‌بیوتیک‌ها عفونت‌هایی که توسط باکتری‌ها ایجادشده‌اند را درمان می‌کنند. برخی آنتی‌بیوتیک‌های تنها روی باکتری‌های خاصی اثرگذارند. آنتی‌بیوتیکی که روی عفونت‌های X و Y عمل می‌کند بر عفونت‌های A و B تأثیری نخواهد داشت. باکتری‌های مختلفی وجود دارند و برای هرکدام آنتی‌بیوتیک متفاوتی وجود دارد.

برخی عفونت‌ها توسط باکتری ایجاد نمی‌شوند و با آنتی‌بیوتیک‌ها قابل‌درمان نیستند. ویروس‌ها نیز بیماری‌های مختلفی ایجاد می‌کنند. آنتی‌بیوتیک‌ها ویروس‌ها را درمان نمی‌کنند. از طرف دیگر اغلب تأثیری بر قارچ یا  انگل‌های عامل عفونت ندارند.

 

مصرف آنتی‌بیوتیک چه ضرری دارد؟

مصرف نادرست آنتی‌بیوتیک‌ها منجر به مشکلات متعددی خواهد شد. ازجمله:

 

مقاوم شدن مقابل آنتی‌بیوتیک‌ها

عوارض آنتی بیوتیک ها

آنتی‌بیوتیک‌هایی که قبلاً برای درمان عفونت‌های رایج استفاده می‌شدند دیگر برای شما تأثیری نخواهند داشت. ممکن است حالا دیگر آنتی‌بیوتیک‌ها در مقابل عفونت‌های باکتریایی ساده‌ای مانند عفونت ادراری مؤثر واقع نشوند.

 

باکتری‌ها و رشد زیاد آن‌ها

عوارض آنتی بیوتیک ها

بدن ما باکتری‌های زیادی دارد. مانند سلول‌های عادی در بدن سلول‌های باکتری نیز وجود دارد. مصرف آنتی‌بیوتیک می‌تواند سبب تداخل در سیستم باکتری‌های بدن شود. این امر منجر به رشد بیش‌ازحد باکتری‌هایی می‌شود که ما نمی‌خواهیم. مثلاً رشد زیاد نوعی باکتری در روده سبب بروز اسهال شده و آنتی‌بیوتیک باکتری‌های دیگری را می‌کشد که این باکتری را کنترل می‌کنند. نتیجه‌ی آن می‌تواند عفونت‌هایی مانند انتروکولیت باشد.

 

درمان نشدن عفونت

عوارض آنتی بیوتیک ها

مصرف آنتی‌بیوتیک سبب حس امنیت کاذب در بدن می‌شود. گاهی درمان‌های دیگر مؤثر واقع خواهد شد.

 

عوارض جانبی

عوارض آنتی بیوتیک ها

آنتی‌بیوتیک‌ها همیشه عوارض جانبی دارند. درست نیست دارویی استفاده کنید که به درمان شما کمکی نخواهد کرد و حتی ممکن است شما را بیمارتر کند.

 

تشخیص نادرست آلرژی

گاهی عفونت بر اثر ویروسی ایجاد می‌شود که در بدن خراشی ایجاد کرده است. اما اگر در این شرایط آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنید شاید پزشکتان آن را با واکنش آلرژیکی به آنتی‌بیوتیک اشتباه بگیرد. درنتیجه افراد زیادی که برای عفونت‌های ویروسی از آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنند اشتباهاً فکر می‌کنند به آن نوع آنتی‌بیوتیک حساسیت دارند. این یعنی در آینده اگر واقعاً نیاز به این دارو داشتند هم از آن استفاده نخواهند کرد و داروهایی مصرف می‌کنند که شاید ضرر بیشتر و تأثیر کمتری دارند.

 

نوعی عفونت‌ها که اغلب به آنتی‌بیوتیک نیاز ندارند

سرماخوردگی

عوارض آنتی بیوتیک ها

چیزی که ما به نام سرماخوردگی می‌شناسیم اغلب عامل آن ویروس‌ها هستند نه باکتری‌ها. آنفولانزا نیز ویروسی است. یک سرماخوردگی ساده نیازی به آنتی‌بیوتیک ندارد.

 

عفونت گوش

عوارض آنتی بیوتیک ها

برخی عفونت‌های گوش نیاز به آنتی‌بیوتیک دارند و برخی نه. تنها انواعی که توسط باکتری‌ها ایجادشده‌اند به آنتی‌بیوتیک نیاز دارند. ویروس‌ها نیز می‌توانند عامل عفونت گوش باشند.

 

عفونت سینوسی

عوارض آنتی بیوتیک ها

سینوزیت اغلب نیازی به آنتی‌بیوتیک ندارد و بیشتر اوقات بر اثر ویروس‌ها یا آلرژی ایجاد می‌شود که با آنتی‌بیوتیک قابل‌درمان نیست. حتی اگر مشکلات سینوسی بر اثر باکتری‌ها باشند ممکن است بدون آنتی‌بیوتیک‌ها به سرعت برطرف شوند.

 

برخی اسهال‌ها

عوارض آنتی بیوتیک ها

قبل از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان اسهال باید حتماً با پزشک مشورت کنید. اسهال، حتی در مواردی که بر اثر باکتری ایجاد شده باشد، همیشه به آنتی‌بیوتیک نیازی ندارد. آب‌رسانی فوری به بدن اغلب مهم‌ترین گام است. آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای دیگر ممکن است به شما کمک نکنند. بااین‌وجود مواردی وجود دارد که آنتی‌بیوتیک‌ها مؤثر واقع می‌شوند، خصوص اسهال بر اثر برخی حشرات. بهتر است در مورد مصرف دارو حتماً با پزشک مشورت کنید.

 

عفونتی که با آنتی‌بیوتیک درمان نمی‌شود

گاهی برخی افراد به‌محض بیماری به سراغ باقی‌مانده‌ی آنتی‌بیوتیک‌ها در کمد داروی خانه می‌روند. شاید این آنتی‌بیوتیک برای مشکل شما خوب نباشد. هر بیماری نیاز به آنتی‌بیوتیک خاص خود دارد. شاید عفونت شما در مقابل آنتی‌بیوتیکی که بدون نظر پزشک می‌خورید مقاوم باشد، حتی اگر قبلاً برای همین مشکل مؤثر بوده است. همچنین ممکن است این دارو آنتی‌بیوتیکی باشد که عامل مقصر در این عفونت را از بین نبرد.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040