۱۲ مهر ۱۳۹۴

آیا شما مشکل تیروئید دارید؟

۱۲ مهر ۱۳۹۴ 2407 بازدیدکننده 0 نظر
آیا شما مشکل تیروئید دارید؟ در این مقاله می خوانید

شاید دلیل برخی مشکلات شما اختلال در عملکرد تیروئیدتان بوده و از آن بی خبرید. نشانه های رایج مشکلات تیروئید کدام اند؟ ...

آیا شما مشکل تیروئید دارید؟

درد در ماهیچه‌ها و مفاصل، درد مچ دست و تاندون‌ها

علائم مشکل تیروئید

درد چیز رایجی است اما گاهی می‌تواند نشانه‌ای از تیروئید باشد. افرادی که مبتلا به کم‌کاری تیروئید هستند ممکن است تجربه‌ی درد در ماهیچه‌ها و مفاصل را داشته باشند، خصوصاً درد در پا و دست. دردهایی مشابه فیبرومیالژیا ( دردهای اسکلتی – عضلانی ) نیز در افراد مبتلا به کم‌کاری تیروئید رایج‌اند. همچنین احتمال بروز سندرم تونل کارپ ( فشردگی عصب میانی در مچ دست ) و درد در کف پا نیز وجود دارد.

 

احساس ناراحتی در گردن، بزرگ شدن گردن، گرفتگی صدا و گواتر

علائم مشکل تیروئید

حس التهاب در گردن، بزرگ شدن قابل‌ملاحظه‌ی گردن، ناراحتی هنگام استفاده از لباس یقه دار یا کروات، مشکل در فرو دادن غذا و صدای گوش‌خراش همگی می‌توانند از نشانه‌های بیماری تیروئید باشند. زمانی که تیروئید بزرگ می‌شود با نام گواتر آن را می‌شناسند و می‌تواند نشانه‌ای از هردو پرکاری تیروئید و یا کم‌کاری تیروئید باشد.

 

ریزش مو، تغییر در مو، تغییرات پوستی

علائم مشکل تیروئید

مو و پوست در مقابل شرایط تیروئید بسیار آسیب‌پذیرند. خصوصاً ریزش مو اغلب با مشکلات تیروئید در ارتباط است. با کم‌کاری تیروئید مو اغلب شکننده، درشت و خشک می‌شود و به‌راحتی می‌شکند و می‌ریزد. پوست ممکن است خشن، ضخیم و پوسته‌پوسته شود.

در کم‌کاری تیروئید یک نشانه‌ی خاص و منحصربه‌فرد وجود دارد: ریزش مو در لبه‌ی بیرونی ابرو. با پرکاری تیروئید نیز ممکن است ریزش موی شدید رخ دهد، مو نازک شده و پوست حساس و نازک شود.

 

یبوست، مشکلات دفع مدفوع، اسهال

علائم مشکل تیروئید

یبوست مزمن یا طولانی‌مدتی که به درمان‌ها پاسخ ندهد می‌تواند با کم‌کاری تیروئید در ارتباط باشد. اسهال، مدفوع شل و سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر اغلب با پرکاری تیروئید در ارتباط‌اند.

 

تغییرات قاعدگی

علائم مشکل تیروئید

عادات ماهانه‌ی شدیدتر و دردناک‌تر اغلب با کم‌کاری تیروئید در ارتباط است. زنان مبتلا به پرکاری تیروئید اغلب تجربه‌ی عادات ماهانه‌ی کوتاه و سبکی را دارند و شاید حتی عادت ماهانه‌ی آن‌ها کلاً متوقف شود.

 

تاریخچه‌ی خانوادگی بیماری تیروئید و خود ایمنی

علائم مشکل تیروئید

اگر در خانواده‌ی خود سابقه‌ی بیماری تیروئید یا خودایمنی دارید خطر مشکلات تیروئید در شما بالاتر است. شاید شما همیشه از مشکل تیروئید در خانواده‌ی خود آگاهی نداشته باشید زیرا اغلب بین افراد مسن رخ‌داده و با نام مشکلات غدد یا گواتر شناخته می‌شود. بنابراین در بین صحبت‌ها به حرف‌های گفته‌شده درباره‌ی مشکلات غدد یا گواتر و یا افزایش وزن بر اثر مشکلات غددی توجه داشته باشد، زیرا این‌ها مشکلاتی هستند که غیرمستقیم به تیروئید اشاره دارند.

 

کلسترول بالا و عدم واکنش بدن به داروهای کلسترول

علائم مشکل تیروئید

سطح بالای کلسترول، خصوصاً زمانی که به تغییرات رژیم غذایی، ورزش یا داروهای کاهش کلسترول واکنش نشان ندهد، می‌تواند نشانه‌ای از کم‌کاری تیروئید تشخیص نداده شده باشد. همچنین پایین بودن سطح کلسترول می‌تواند نشانه‌ای از پرکاری تیروئید باشد.

 

افسردگی و نگرانی

علائم مشکل تیروئید

افسردگی یا نگرانی – همچنین حمله‌ی ناگهانی ترس – می‌تواند نشانه‌ی مشکلات تیروئیدی باشد. کم‌کاری تیروئید اغلب با افسردگی ارتباط دارد، درحالی‌که پرکاری تیروئید با نگرانی، حملات ترس و بیماری اختلال دوقطبی در ارتباط است.

افسردگی‌ای که به داروهای ضدافسردگی واکنش نشان می‌دهد می‌تواند نشانه‌ای از اختلال تیروئید تشخیص نداده شده باشد.

 

تغییرات ناگهانی وزن بدون تغییر در رژیم غذایی و ورزش

علائم مشکل تیروئید

تغییرات وزن بی‌دلیل می‌توانند نشانه‌ای از کم‌کاری یا پرکاری تیروئید باشند. شما شاید یک رژیم غذایی کم‌چربی و کم‌کالری دارید و مرتباً ورزش می‌کنید اما وزنتان کم نمی‌شود و یا حتی زیادتر هم می‌شود. شاید عضو یک تیم ورزش شده‌اید و تنها فردی هستید که از وزنش کم نمی‌شود. مشکل در کاهش وزن و یا افزایش وزن بی‌دلیل می‌تواند نشانه‌ای از کم‌کاری تیروئید باشد.

 

خستگی

علائم مشکل تیروئید

زمانی که بیدار می‌شوید احساس خستگی می‌کنید، حس می‌کنید 8 یا ده ساعت خواب شبانه برای شما کافی نیست و نمی‌توانید بدون یک چرت میان‌روزی به کارتان ادامه دهید. این‌ها نشانه‌هایی از مشکلات تیروئید هستند، خصوصاً کم‌کاری تیروئید.

در صورت پرکاری تیروئید شاید در خواب شب‌های شما اختلالاتی وجود داشته باشد که سبب خستگی‌تان در طول روز شود.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040