۱۸ دي ۱۳۹۳

شایعات رایج درباره آلزایمر

۱۸ دي ۱۳۹۳ 3199 بازدیدکننده 0 نظر
شایعات رایج درباره آلزایمر در این مقاله می خوانید

این روزها درباره ی آلزیمر زیاد می شنوید. اما کدام یک از این مطالب از نظر علمی صحت دارند؟ با ما همراه شوید. ...

شایعات رایج درباره آلزایمر

کاهش حافظه فرایند طبیعی سالخوردگی است

واقعیت: با افزایش سن طبیعی است که گهگاهی مشکلات حافظه مانند فراموش کردن نام افرادی که اخیراً ملاقات کرده‌اند برای افراد پیش بیاید، اما بیماری آلزایمر کاهش گهگاهی حافظه نیست، بلکه نوعی بیماری است که موجب عملکرد نامناسب سلول‌های مغزی و در نهایت مرگ آن‌ها می‌شود. وقتی چنین اتفاقی می‌افتد فرد نام دوستانی که مدت‌ها با آن‌ها بوده یا خیابان‌های مسیر خانه خود که برای چندین دهه در آن زندگی می‌کند را فراموش می‌کند. 

ممکن است تشخیص تفاوت بین مشکلات طبیعی حافظه ، و مشکلات نگران‌کننده حافظه مشکل باشد. انجمن آلزایمر اطلاعاتی را در این زمینه برای مردم ارائه می‌دهد. اگر شما یا عزیزانتان مشکلات حافظه یا مشکلات دیگر تفکر و یادگیری دارید که موجب نگرانی شما شده است به پزشک مراجعه کنید. گاهی اوقات مشکلات به واسطه عوارض جانبی داروها، کمبود ویتامین یا وضعیت‌های دیگری ایجاد می‌شوند و با درمان به حالت قبل بازمی‌گردند. مشکلات حافظه و تفکر ممکن است به واسطه نوع دیگری از زوال عقل (دمانس) نیز ایجاد شود. 

 

بیماری آلزایمر مرگبار نیست

 آلزایمر

واقعیت: تاکنون هیچ فردی از بیماری آلزایمر نجات پیدا نکرده است. این بیماری سلول‌های مغز را نابود کرده و باعث تغییراتی در حافظه، ایجاد رفتارهای نامعقول، و کاهش عملکرد بدن می‌شود. این بیماری به آرامی و به شکلی دردناک هویت فرد را از او گرفته و توانایی او در ارتباط با دیگران، تفکر، خوردن، صحبت کردن، راه رفتن، و پیدا کردن راه خانه را از بین می‌برد. 

 

تنها افراد پیر به آلزایمر مبتلا می‌شوند

واقعیت: بیماری آلزایمر می‌تواند در دهه چهارم، پنجم، و ششم زندگی، فرد را مبتلا کند. به این وضعیت آلزایمر زودرس (younger-onset) می‌گویند. تخمین زده می‌شود که بیش از 5 میلیون نفر در آمریکا آلزایمر دارند که از این افراد، 5.2 میلیون نفر سن 65 سال و بیشتر، و 200000 نفر جوانتر از 65 سال (آلزایمر زودرس) هستند. 

 

استفاده از ظروف آلومینیوم یا پخت و پز در این ظروف می‌تواند به بیماری آلزایمر منجر شود. 

 آلزایمر

واقعیت: در سال‌های 1960 و 1970 آلومینیوم مظنون احتمالی آلزایمر در نظر گرفته شد. این ظن منجر به نگرانی راجع به قرارگیری بدن در معرض آلومینیوم از طریق منابع هر روزه مانند ظروف و قابلمه‌ها، بطری‌های نوشیدنی، داروهای ضد اسید و ضد افسردگی شد. از آن زمان مطالعات انجام‌شده نتوانستند نقش آلومینیوم در آلزایمر را تأیید کنند. امروزه کارشناسان بر حوزه‌های دیگر تحقیقات متمرکزشده و افراد کمی باور دارند که منابع روزمره آلومینیوم تهدیدی ایجاد می‌کند. 

 

اسپارتایم موجب کاهش حافظه می‌شود

 آلزایمر

واقعیت: این شیرین‌کننده مصنوعی تحت برندهای مختلف به فروش می‌رسد و استفاده از آن در سال 1996 برای همه غذاها و نوشیدنی‌ها، مورد تأیید سازمان نظارت بر غذا و داروی امریکا قرار گرفته است و از آن زمان تا کنون نگرانی‌ها راجع به تأثیرات اسپارتایم بر سلامتی افزایش یافته است. 

طبق گزارش این سازمان، هیچ شواهد علمی وجود ندارد که نظر این سازمان در مورد بی‌خطر بودن اسپارتایم برای بیشتر افراد را تغییر دهد. مسئولین این سازمان بیان می‌دارند که این نتیجه‌گیری بر اساس بیش از صد آزمایشگاه و مطالعات بالینی است. 

 

تزریق واکسن آنفلوانزا خطر بیماری آلزایمر را افزایش می‌دهد. 

 آلزایمر

واقعیت: تئوری ارتباط آمپول آنفلوانزا با افزایش چشمگیر خطر بیماری آلزایمر توسط پزشکی در امریکا مطرح شد که گواهی او توسط هیئت پزشکی کارولینای جنوبی به حالت تعلیق درامد. چند مطالعه ارتباط آمپول آنفلوانزا و واکسن‌های دیگر را با کاهش خطر بیماری آلزایمر و سلامت عمومی بهتر نشان داده‌اند. البته مشخص شده است که در صورت وجود ترکیبات جیوه در واکسن‌ها، استفاده از آن‌ها برای کودکان می‎تواند خطرناک باشد.  

مطالعه‌ای در سال 2001 نشان داد افراد مسن‌تری که در مقابل دیفتیری یا کزاز، فلج اطفال و آنفلوانزا واکسن زده‌اند به نظر می‌رسد خطر بیماری آلزایمر در آن‌ها کمتر از افرادی است که این واکسن‌ها را دریافت نکرده‌اند. 

گزارشی در سال 2004 نشان داده است که آمپول سالانه آنفلوانزا برای افراد مسن تر با کاهش خطر مرگ (به هر دلیل) همراه است. 

 

پر کننده نقره دندان خطر بیماری آلزایمر را افزایش می‌دهد. 

 آلزایمر

واقعیت: طبق بهترین شواهد علمی در دسترس، هیچ ارتباطی بین پر کننده دندانی نقره با بیماری آلزایمر وجود ندارد. پر کننده‌هایی که از آمالگام تشکیل‌شده‌اند معمولاً حاوی 50% جیوه، 35% نقره و 15% قلع هستند. جیوه فلز سنگینی است که در اشکال مشخصی برای مغز و اندام‌های دیگر سمی است. 

بسیاری از دانشمندان مطالعات زیر را به عنوان شواهدی در نظر می‌گیرند که آمالگام دندانی عامل زمینه‌ساز مهمی در آلزایمر نیست. موسسه‌ها و سازمان‌های بهداشت مانند سازمان نظارت بر غذا و دارو و سازمان بهداشت جهانی تأیید کرده‌اند استفاده از آمالگام برای اقدامات بازسازی دندان، بی‌خطر، بادوام، و ارزان است. 

در سال 1991 نتیجه‌گیری شد که هیچ شواهدی در حال حاضر وجود ندارد که آمالگام خطری ایجاد می‌کند. 

انستیتوی ملی سلامت امریکا در سال 1991 مطالعه‌ای برای بررسی رابطه بین پر کننده‌های آمالگام و بیماری آلزایمر اختصاص داد. آنالیزها نشان داد که هیچ ارتباط قابل‌توجهی بین پرکننده‌های نقره و بیماری آلزایمر وجود ندارد. 

در سال 2003 مقاله‌ای در نشریه پزشکی نیوانگلند نتیجه‌گیری کرد که شواهد حاضر هیچ ارتباطی بین پرکننده‌های دندانی حاوی جیوه و بیماری آلزایمر یا بیماری‌های عصب شناختی دیگر نشان نداده است. 

 

برای جلوگیری از پیشروی بیماری آلزایمر درمان‌هایی وجود دارد 

واقعیت: در حال حاضر هیچ درمانی برای معالجه، به تأخیر انداختن یا متوقف ساختن پیشروی بیماری آلزایمر وجود ندارد. داروهای تأییدشده، در نیمی از افرادی که آن‌ها را مصرف می‌کنند، به طور متوسط برای حدود 6 تا 12 ماه باعث کند شدن تشدید علائم می‌شود. 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040