۳۰ دي ۱۳۹۴

بیماری لثه، پیشگیری و درمان

۳۰ دي ۱۳۹۴ 2205 بازدیدکننده 0 نظر
بیماری لثه، پیشگیری و درمان در این مقاله می خوانید

گاه بیماری‌های لثه با مشکلات متعددی در سلامت فرد همراه هستند. اغلب مشکلات لثه ناراحتی‌هایی را ایجاد می‌کنند که قابل‌پیشگیری هستند. ...

بیماری لثه، پیشگیری و درمان

بیماری لثه چیست؟

بیماری‌های اطراف دهان و دندان که بیماری‌های لثه نیز نامیده می‌شوند در اصل بر اثر باکتری‌های پلاک‌ها و ایجاد رسوبات در دهان ایجاد می‌شوند. عوامل دیگر که در بیماری‌های لثه نقش دارند عبارت‌اند از:

استفاده از تنباکو

دندان‌قروچه یا فشار دادن دندان‌ها روی یکدیگر

برخی داروها

ژنتیک

 

انواع بیماری‌های لثه

انواع بیماری‌های لثه

التهاب لثه: مرحله‌ی ابتدایی بیماری لثه است و اغلب تشخیص داده نمی‌شود. این مرحله از بیماری برگشت پذیراست.

پریودنتیت: ورم لثه اگر درمان نشود وارد مرحله‌ی بعدی بیماری خواهید شد. در بسیاری بیماران پریودنتیت نتیجه‌ی متداول واکنش شدید التهابی است، شرایطی که استخوان و بافت بدن در محل آسیب‌دیده‌ی دهان شکسته و در نهایت دندان و استخوان آن می‌افتد.

 

علائم بیماری‌های لثه

علائم بیماری‌های لثه

لثه‌های قرمز، ملتهب یا خونریزی

بوی بد دهان

لق بودن دندان‌ها

حساسیت دندان‌ها بر اثر عقب رفتن لثه

ورم چرکی دندان

افتادن دندان

 

بیماری لثه و مشکلات دیگر

بیماری لثه

بیماری‌های لثه می‌تواند باعث شرایطی شود که زندگی فرد را تهدید کند مثلاً:

 

بیماری‌های قلبی و سکته

تحقیقات نشان می‌دهند ورم لثه خطر بیماری قلبی و سکته را برای زیاد بودن سطح باکتری در نواحی عفونی شده‌ی دهان بالا می‌برد. التهاب لثه‌ها ممکن است باعث یک واکنش التهابی شدید در بخش‌های دیگر بدن شود که خط مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد.

 

دیابت

افراد مبتلا به دیابت نوعی بیماری لثه دارند که بر اثر گلوکز بالای خون ایجاد می‌شود. این افراد باید با مسواک زدن صحیح و کشیدن نخ دندان از دندان‌های خود بیشتر مراقبت کنند تا از بروز مشکلات لثه جلوگیری نمایند.

 

بیماری‌های کلیه

افرادی که دندان طبیعی ندارند احتمال مشکلات کلیه در آن‌ها بیشتر است. نداشتن دندان روی فشارخون اثر گذاشته و سبب بیماری‌های قلبی، از کار افتادن کلیه و از بین رفتن سلامت استخوان می‌شود.

 

زایمان زودرس

نوزادانی که زودتر از هفته‌ی 37 متولد می‌شوند با مشکلات متعددی مواجه خواهند بود. تحقیقات نشان می‌دهند زنانی که مشکلات لثه دارند احتمال زایمان زودرس در آن‌ها سه تا پنج مرتبه بیشتر از افراد دیگر است.

 

درمان بیماری‌های لثه

درمان بیماری‌های لثه

با توجه به نوع بیماری برخی درمان‌های در دسترس عبارت‌اند از :

برداشتن پلاک‌های دهان توسط دندان‌پزشک

داروهایی مانند کلرهگزیدین، دهان شویه ای برای کمک به کشتن باکتری‌های دهان

شاید در برخی موارد نیاز به جراحی وجود داشته باشد تا بیماری متوقف‌شده یا به حداقل پیشرفت برسد. گاه در مراحل پیشرفته‌ی بیماری جراحی برای جایگزینی استخوان از دست رفته انجام می‌شود.

 

برای پیشگیری از بیماری لثه چه می‌توان کرد؟

پیشگیری از بیماری لثه

مسواک زدن صحیح و نخ دندان ساده‌ترین راه‌ها برای کاهش احتمال و پیشگیری از بیماری‌های لثه هستند اما تمیز کردن مرتب دهان توسط دندان‌پزشک نیز باید انجام شود تا رسوبات برداشته‌شده و بیماری‌های پیشرفته‌ی لثه درمان شوند.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040