۸ مهر ۱۳۹۳

چای داغ خطر سرطان مری را افزایش می‌دهد

۸ مهر ۱۳۹۳ 4609 بازدیدکننده 0 نظر
چای داغ خطر سرطان مری را افزایش می‌دهد در این مقاله می خوانید

یکی از عاداتی که برخی از ما داریم نوشیدن چای به شکل خیلی داغ است. آیا با عواقب بد آن آشنا هستید؟ ...

چای داغ خطر سرطان مری را افزایش می‌دهد

نوشیدن چای داغ یا خیلی داغ ممکن است خطر نوع خاصی از سرطان مری را افزایش دهد. 

محققان بر روی افرادی که چای می‌نوشند در استان گلستان ایران (که میزان کارسینوم سلول سنگفرشی مری بالایی دارد) مطالعاتی انجام دادند

این نوع سرطان شایع‌ترین نوع سرطان مری در دنیا است، اما نوع سرطان مری شایع در کشورهای غربی نیست (در کشورهای غربی ادنو کارسینوم مری شایع‌تر است).  

حالا چرا مطالعه بر روی افرادی که چای می‌نوشند در شمال ایران انجام شد؟ برای اینکه در آن ناحیه تقریباً تمام افراد به طور روزانه چای می‌نوشند و فاکتورهای دیگر سرطان مری همانند سیگار کشیدن، و نوشیدن مشروبات الکلی در آنجا متداول نیست.

 

چای داغ و افزایش خطر سرطان 

 

در این مطالعه فرهاد اسلامی محقق دانشگاه علوم پزشکی تهران بر روی افرادی که چای می‌نوشند مطالعه‌ای انجام داد که در آن 300 نفر افراد مبتلا به سرطان کارسینوم سلول‌های سنگفرشی مری و نیز 571 فرد سالم با پس زمینه مشابه آن‌ها شرکت کردند. 

شرکت‌کنندگان به سؤالاتی درباره عادات نوشیدن چای از جمله این که معمولاً چای را با چه میزان داغی می‌نوشند (بسیار داغ، داغ، گرم یا ولرم) و چه مدت طول می‌کشد تا چای دم بکشد پاسخ دادند. تقریباً همه شرکت‌کنندگان ( 98 درصد) گفتند که هر روز چای سیاه می‌نوشند. 

سرطان مری در افرادی که چای "بسیار داغ" می‌نوشیدند هشت برابر شایع‌تر از افرادی بود که چای گرم یا ولرم می‌نوشیدند. همچنین افرادی که چای داغ (نه بسیار داغ) می‌نوشیدند دو برابر احتمال سرطان مری در آن‌ها بیشتر از افرادی بود که چای گرم یا ولرم می‌نوشیدند (در گروه افراد سالم). 

این یافته‌ها بدون در نظر گرفتن عوامل زمینه‌ساز دیگر به دست آمده‌اند اما ممکن است دمای چای که از نظر یکی داغ محسوب می‌شود از نظر دیگری ولرم باشد. بنابراین گروه محققان این مطالعه داده‌های به دست آمده از 48000 نفر از مردم محلی را که چای مصرف می‌کردند بررسی کرده و دمای چای ترجیحی آن‌ها را مشخص کردند که با دماسنج دیجیتالی بررسی شد. یافته‌ها نشان می‌دهد 39 درصد از افراد چایشان را در دمای کمتر از 60 درجه سانتی‌گراد می‌نوشند، 39 درصد چای شان را در دمای بین 60 تا 64 درجه و 22 درصد چای خود را در دمای 65 درجه سانتی‌گراد یا داغ‌تر می‌نوشند. 

 

زمان سرد شدن

 

مطالعات مشاهده‌ای مانند این، یک رابطه علت و معلولی را اثبات نمی‌کند، بنابراین اینکه چای داغ یا خیلی داغ موجب سرطان مری شود یا در همه افرادی که چای داغ می‌نوشند همین تأثیر را داشته باشد قطعی نیست. 

مایکل ثان نایب‌رئیس انجمن سرطان امریکا می‌گوید:" در جنوب امریکا به خصوص آرژانتین ارتباط مثبت بین سرطان مری و افرادی که چای ماته خیلی داغ می‌نوشند، وجود دارد (نوعی چای بومی امریکای جنوبی که معمولاً زمانی مصرف می‌شود که تقریباً در حال جوش است و به وسیله یک قاشق فلزی نوشیده می‌شود). مشکل چای نیست، بلکه التهاب مزمن ناشی از نوشیدنی داغ است. "

گروه تحقیق فرهاد اسلامی اشاره کردند که مایعات خیلی داغ می‌توانند به سلول‌های مری آسیب وارد کرده و راه را برای سرطان مری هموار کنند. 

مطالعه اسلامی، متقاعدکننده‌ترین آزمایش در مورد این تئوری تا به امروز است، با وجود اینکه این مطالعه در شرایطی منحصربه‌فرد انجام شد. در سرمقاله منتشرشده بیان شد:" یافته‌ها برای پزشکان بالینی و محققان در بسیاری از شرایط مرتبط بود". 

 

دیوید وایتمن دکترای انستیتوی تحقیقات پزشکی  کوئینزلند استرالیا  اشاره می‌کند:" یافته‌ها باید تکرار شود اما در هر صورت بهتر است افرادی که چای می‌نوشند چند دقیقه صبر کنند تا چای سردتر شود." در هر صورت، اینکه بخواهیم حداقل چهار دقیقه به چای یا هر نوشیدنی داغ دیگری اجازه خنک شدن بدهیم، به نظر نمی‌رسد که پیامد و عوارض خاصی داشته باشد. او اضافه می‌کند یافته‌های اسلامی به معنی هشدار در مورد نوشیدن چای نیست و نباید باعث کاهش اشتیاق عمومی نسبت به این رسم قدیمی شود. 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040