۶ آبان ۱۳۹۲

کمک های اولیه در زمان بلعیدن سم

۶ آبان ۱۳۹۲ 4205 بازدیدکننده 4 نظر
کمک های اولیه در زمان بلعیدن سم در این مقاله می خوانید

در این مقاله شما با کمک های اولیه که به هنگام بلعیدن سم توسط افراد صورت می گیرید آشنا خواهید شد ...

کمک های اولیه در زمان بلعیدن سم

مقدمه

متداول‌ترین سم‌هایی که بلعیده می‌شوند، داروها، گیاهان، و غذاهای آلوده هستند. کمک‌های اولیه برای دفع سم‌های بلعیده‌شده، شامل رقیق کردن و خارج کردن آن از معده می‌باشد، قبل از اینکه فرصت جذب در بدن را پیدا کند.

 

دستورالعمل ها

1. منشأ سم را پیدا کنید: آیا دلیل آن بلعیدن بنزین و یا مواد شیمیایی خورنده است ( همانند سفیدکننده و یا نفت)؟ آیا به دلیل خوردن گیاه، غذا، و یا داروی خاصی است؟

2. در صورتی که شرایط ذیل فراهم باشند، به سرعت فرد را تحریک به استفراغ کنید: 1- فرد مسموم بیدار و هوشیار است. 2- تشخیص می‌دهید که منشأ سم، بنزین و یا یک محصول شیمیایی خورنده نبوده است. در این صورت می‌توانید با خوراندن مخلوط 2 قاشق چای‌خوری شربت اپیکا (عرق الذهب) در نیم لیتر آب، فرد را وادار به استفراغ کنید.

3. در صورتی که فرد پس از 20 دقیقه از مصرف این مخلوط استفراغ نکرد، باز هم به وی از این شربت بخورانید.

4. پنج قاشق چای‌خوری زغال چوب فعال‌شده را با همین میزان آب مخلوط کرده و پس از استفراغ به فرد بخورانید. این مخلوط سم‌هایی که در معده باقی مانده است را به خود جذب می‌کند.

5. پس از اینکه بالا آوردید، برای رقیق کردن سم، مقادیر زیادی آب بنوشید.

6. نمونه‌ای از ماده‌ای که خورده بودید را برای بررسی نگه‌دارید.

7. به سرعت به بیمارستان مراجعه کنید.

 

نکته‌ها و هشدارها

در صورتی که شربت اپیکا در دسترس نداشتید، می‌توانید با استفاده از روش‌های ذیل نیز ایجاد تهوع کنید: دو قاشق چای‌خوری مایع صابون ضعیف، و یا 1 قاشق چای‌خوری خردل خشک را با نیم لیتر آب مخلوط کرده و بنوشید. حتی ممکن است بتوانید با تحریک قسمت عقبی گلوی خود، ایجاد تهوع کنید.

در صورتی که فکر می‌کنید فرد بنزین و یا مواد خورنده دیگری مصرف کرده است، فرد را تحریک به تهوع نکنید. زیرا بالا آوردن ممکن است باعث ایجاد صدمه بیشتر به مری و ریه شود.

در صورتی که فرد بی‌هوش، گیج و یا در حال تشنج است، وی را تحریک به تهوع نکنید. زیرا مواد بالا آمده می‌توانند راه‌های تنفسی وی را مسدود کنند.

اگر فرد مسمومی که بی‌هوش است شروع به تهوع کند، وی را به یک سمت گردانده تا راه‌های هوایی وی باز نگه داشته شود.

اطلاعات بالا، جایگزین روش‌های تخصصی نخواهد بود.

 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040