۲۲ مهر ۱۳۹۳

هفت علامت هشداردهنده در دوران بارداری

۲۲ مهر ۱۳۹۳ 4705 بازدیدکننده 0 نظر
هفت علامت هشداردهنده در دوران بارداری در این مقاله می خوانید

برخی علائم در دوران بارداری نشانه ی مشکل هستند. با این علائم آشنا شده و نسبت به آن ها هشیار باشید. ...

هفت علامت هشداردهنده در دوران بارداری

 

برخی علائم در دوران بارداری معمول و طبیعی هستند اما برخی از علائم به معنی هشدار می‌باشند. چطور تفاوت آن‌ها را تشخیص دهیم؟

 

ممکن است ندانید که کدام علائم در دوران بارداری را باید فوراً با پزشک در میان بگذارید و برای کدام علائم می‌توانید تا مراجعه بعدی به پزشک صبر کنید. همیشه در مراجعات دوره‌ای از پزشک درباره نگرانی‌های خودتان سؤال کنید، اما به یاد داشته باشید برخی علائم نیازمند رسیدگی فوری هستند. 

 

خونریزی

خونریزی در دوران بارداری معانی متفاوتی دارد. اگر به شدت خونریزی می‌کنید و درد شکمی شدیدی دارید و کرامپهایی همانند دوران قاعدگی را تجربه می‌کنید یا در سه ماهه اول احساس می‌کنید که دارید غش می‌کنید، ممکن است بارداری خارج از رحم داشته باشید. بارداری خارج رحمی زمانی اتفاق می‌افتد که تخمک بارورشده در جایی خارج از رحم جایگزین شود که این برای مادر خطر جانی دارد. 

خونریزی شدید همراه با کرامپ در سه ماهه اول یا اوایل سه ماهه دوم ممکن است علامت سقط باشد. برعکس خونریزی همراه با درد شکمی در سه ماهه سوم ممکن است علامت کنده شدن جفت باشد . این وضعیت زمانی اتفاق می‌افتد که جفت از پوشش داخلی رحم جدا می‌شود. 

خونریزی را همیشه جدی بگیرید. هر گونه خونریزی در دوران بارداری باید فوراً بررسی شود. در این شرایط فوراً به پزشک باید مراجعه کنید. 

 

حالت تهوع و استفراغ شدید 

علائم خطرناک در بارداری

 

هنگام بارداری داشتن کمی تهوع طبیعی است، اما اگر تهوع شدید باشد، ممکن است مسئله جدی‌تر باشد. اگر نمی‌توانید چیزی بخورید یا بنوشید، خطر بی‌آب شدن بدن ایجاد می‌شود. سوءتغذیه و بی‌آب شدن می‌تواند به کودک شما آسیب وارد کند. اگر تهوع شدیدی دارید با پزشک صحبت کنید. ممکن است او برایتان دارو تجویز کرده یا تغییراتی در رژیم غذایی را توصیه کند. 

 

کاهش قابل‌توجه تحرک کودک 

علائم خطرناک در بارداری

 

کاهش تحرک کودک در صورتی که پیش از این پر جنب و جوش بوده است به چه معنی می‌تواند باشد؟ ممکن است این حالت طبیعی باشد اما چطور می‌توان فهمید؟ 

کمی مشکل یابی می‌تواند مشخص کنند آیا اشکالی وجود دارد یا نه. ابتدا چیزی بنوشید یا بخورید. سپس به پهلو دراز بکشید و ببینید آیا این باعث به حرکت انداختن کودک می‌شود یا نه. 

حساب کردن ضربه‌های کودک می‌تواند مفید باشد. تعداد بهینه یا مرز مشخصی برای این حرکات وجود ندارد اما معمولاً خودتان باید از روی حرکات کودکتان مبنایی پیدا کنید و درک بهتری از این که کودکان بیشتر یا کمتر حرکت می‌کند به دست آورید. به طور کلی باید در دو ساعت ده ضربه یا بیشتر احساس کنید. هر تعداد کمتر از این را باید با پزشک در میان بگذارید. هر چه زودتر با پزشک تماس بگیرید. پزشک تجهیزاتی دارد که می‌تواند وضعیت شما را مشاهده کند و مشخص کند آیا کودک در حال حرکت و رشد مناسب است یا نه. 

 

انقباضات زودهنگام در سه ماهه سوم 

علائم خطرناک در بارداری

 

انقباضات ممکن است نشانه درد زایمان زودهنگام باشد اما بسیاری از زنانی که برای اولین بار باردار شده‌اند ممکن است درد زایمان واقعی را با دردهای کاذب اشتباه بگیرند. انقباض‌های درد کاذب انقباضات براکستون هیکس نامیده می‌شوند. این انقباضات غیرقابل‌پیش‌بینی و بدون ریتم هستند و شدت آن‌ها افزایش پیدا نمی‌کند. این انقباض‌ها ظرف یک ساعت یا با آب رسانی به بدن فروکش می‌کنند اما انقباض‌های منظم حدود ده دقیقه یا کمتر از هم فاصله‌دارند و شدت آن‌ها افزایش می‌یابد. 

اگر در سه ماهه سوم بارداری قرار دارید و انقباضاتی را تجربه می‌کنید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. اگر برای زایمان خیلی زود است، پزشک ممکن است بتواند درد را متوقف کند. 

 

پاره شدن کیسه آب 

ممکن است در حین قدم‌زدن متوجه شوید مقداری آب از بدنتان خارج‌شده و پایتان را خیس کرده است؛ ممکن است کیسه آب شما پاره شده باشد. اما در دوران بارداری رحم بزرگ‌شده ممکن است به مثانه نیز فشار وارد آورده و موجب خارج شدن بی‌اختیار ادرار شود. گاهی اوقات خروج آب از بدن به صورت جریان شدید مایعات است اما گاهی اوقات نیز ممکن است جریان آن کم باشد. 

اگر مطمئن نیستید که آب خارج‌شده ادرار است یا پاره شدن کیسه آب، به دست‌شویی بروید و مثانه خود را خالی کنید. اگر خارج شدن مایعات باز هم ادامه داشته باشد کیسه آب شما پاره شده است. در چنین شرایطی باید فوراً به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید. 

 

شکم درد، اختلال بینایی، سردرد دائمی و شدید و تورم در سه ماهه سوم 

علائم خطرناک در بارداری

 

این علائم ممکن است نشانه پره اکلامپسی باشد. این وضعیت جدی است که در دوران بارداری ایجاد می‌شود و ممکن است کشنده باشد. این اختلال با فشارخون بالا و پروتئین اضافی در ادرار مشخص می‌شود که معمولاً پس از هفته بیستم بارداری اتفاق می‌افتد. 

فوراً به پزشک خود مراجعه کنید و فشارخون خود را بررسی کنید. مراقبت‌های مناسب پیش از زایمان می‌تواند به شناسایی و کنترل زودهنگام پره اکلامپسی کمک کند. 

 

علائم آنفلوانزا 

علائم خطرناک در بارداری

 

طبق نظر برخی از متخصصان، زنان باردار باید حتماً واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند چون در دوران بارداری و در فصل آنفلوانزا در خطر بیشتر بیماری و عوارض جدی آنفلوانزا قرار می‌گیرند. 

اما اگر دچار آنفلوانزا شدید، برای رفتن به مطب پزشک یا بیمارستان عجله نکنید، چون ممکن است به زنان باردار دیگر آن را منتقل کنید. ابتدا با پزشک خود تماس بگیرید. 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040