۹ آذر ۱۳۹۳

کاشت چغندر

۹ آذر ۱۳۹۳ 3464 بازدیدکننده 0 نظر
کاشت چغندر در این مقاله می خوانید

با روش کاشت و شرایط مناسب هوایی برای کاشت چغندر آشنا شوید. ...

کاشت چغندر

 

چغندرها رنگ‌های مختلفی دارند؛ از قرمز پررنگ و راه‌راه سفید و سرخ گرفته، تا طلایی روشن و سفید خامه‌ای. اما گنج واقعی پنهان در مورد چغندر، این است که تمام قسمت‌های آن، از ریشه قوی و خوش‌طعم آن گرفته تا نوک برگ‌های سبز و روغنی آن، شیرین و خوشمزه است.

 

درباره این گیاه

اجداد اصلی چغندر، "گیاهان بزرگ‌برگِ" بدون ریشه‌ی پیازداری بودند که در آب و هوای معتدل منطقه مدیترانه رشد می‌کردند. چغندرها همانند هم‌خانواده‌ نزدیک خود، چغندر برگی سوئیسی، سرشار از مواد مغذی هستند. با این حال، شناخته‌شده ترین بخش این گیاه، ریشه آن است. 

 

انتخاب منطقه کاشت

کاشت چغندر

 

منطقه‌ای را برای کاشت چغندر انتخاب کنید که آفتاب کامل و خاک خوب زهکشی شده داشته باشد. برای آماده کردن بستر باغ، با استفاده از یک چنگال باغبانی، خاک را به عمق 30 تا 40 سانتی‌متر نرم کرده و سپس 5 تا 10 سانتی‌متر  کمپوست با آن مخلوط‌کنید.

 

دستورالعمل کاشت

برای برداشت چغندرهای شیرین و نرم، گیاهان را در آب و هوای سرد و مرطوب بکارید. در بخش‌های کوهستانی، سراسر بهار و در اواسط تا اواخر تابستان برای کاشت مناسب است. 30 روز قبل از تاریخ آخرین یخ زدگی، کاشت چغندر را شروع کنید و در بازه‌های زمانی 3 تا 4 هفته‌ای، بسته به گرمای تابستان، تا اواسط ماه مرداد به کاشت آن‌ها ادامه دهید. در مناطق جنوبی تر و گرم، چغندرها را در پاییز و اوایل بهار بکارید. ریشه‌های چغندر بین 45 تا 65 روز آماده برداشت می‌شوند. برگ‌های سبز آن، به محض اینکه برای خوردن به اندازه کافی بزرگ باشند، آماده برداشت هستند. 

 

کاشت چغندر

 

دانه‌ها را به عمق 1.5 سانتی‌متر و به فاصله 3 سانتی‌متری از هم بکارید. در آب و هوای خشک، آن‌ها را در یک پشته به عرض 15 تا 20 سانتی‌متری، و در عمق 5 تا 10 سانتی‌متری زمین کشت کنید. در‌صورتی‌که فقط قصد برداشت برگ‌ها را دارید، دانه‌ها را بافاصله 1.5 سانتی‌متری از هم در تمام جهات بکارید. 

 

مراقبت

نهال‌ها را طوری کم پشت کنید که 10 تا 14 روز پس از بیرون آمدن از خاک، با یکدیگر بین 3.5 تا 5 سانتی‌متر فاصله داشته باشند. یک ماه بعد، نهال‌ها را مجدداً کم پشت کنید تا حدود 10 سانتی‌متر از یکدیگر فاصله داشته باشند. برگ‌های سبز نهال‌هایی که از خاک بیرون آورده‌اید را مصرف کنید (در صورتی که فقط قصد برداشت برگ‌ها را دارید، نیازی به کم پشت کردن وجود ندارد.) 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040