۳ اسفند ۱۳۹۳

راهنمای خرید تلویزیون

۳ اسفند ۱۳۹۳ 4759 بازدیدکننده 0 نظر
راهنمای خرید تلویزیون در این مقاله می خوانید

تصمیم برای خرید تلویزیون جدید ممکن است شما را دچار سردرگمی کند. امیدواریم این نکات و اطلاعاتِ بی‌طرفانه بتواند کمک کند که از سردرگمی بیرون آمده و یک تلویزیون جدید خریداری نمایید. ...

راهنمای خرید تلویزیون

سردرگمی برای خرید تلویزیون حتی دقیق‌ترین و مطلع‌ترین خریداران را نیز اذیت می‌کند. سازندگان تلویزیون، خرده‌فروش‌ها، فروشندگان بزرگ و منابع متعدد راهنمایی در اینترنت بیشتر بر این سردرگمی دامن می‌زنند چون برای سود بیشتر ویژگی‌های اضافی، فناوری‌های جدید و افزودنی‌های زیادی در محصولات می‌گنجانند.

این راهنما شاید به همه سؤالات شما پاسخ ندهد و در پایان به شما نگوید دقیقاً چه تلویزیونی بخرید اما به شما کمک می‌کند با ابزارهای اصلی تلویزیون آشنا شوید و دقیقاً دستگاهی را خریداری کنید که متناسب با خواسته‌های شما است.

 

سه قانون خرید تلویزیون

1- کیفیت تصویر تنها با مشخصات اعلام‌شده تعیین نمی‌شود

خرید تلویزیون

به‌طورکلی هدف اصلی از دفترچه مشخصات تلویزیون این است که شما را با اعداد حیرت‌آور گیج کنند تا تمایل پیدا کنید محصولات گران‌تر را خریداری کنید. تنها اعداد مهم، ورودی‌ها و وزن و ابعاد تلویزیون هستند.

نسبت کنتراست اساساً غیرواقعی است ، نرخ تجدید تصویر (refresh rate) با مقادیر 120 هرتز، 240 هرتز، 600 هرتز و غیره، درواقع یک ویژگی پیچیده و ذهنی است، اعدادی مانند نرخ وضوح حرکات تصویر (CMR)، قابلیت انطباق (TruMotion)، سرعت تصویر متحرک (MotionFlow)، اس پی اس (SPS) و از این قبیل مشخصات و عددها همگی غیرواقعی هستند، زاویه دید برای تلویزیون‌های ال سی دی و ال ای دی (ال سی دی دارای نور ال ای دی در پس‌زمینه) بی‌معنی است و ال ای دی به معنی تصویر بهتر نیست، همچنین همه کابل‌های اچ دی ام آی (HDMI) یکسان هستند.

 

به‌جای آنکه به دفترچه مشخصات تلویزیون نگاه کنید تا ببینید کدام‌یک از دیگری بهتر عمل می‌کند،  توصیه ما این است که از این اعداد و ویژگی‌ها چشم‌پوشی کنید. این برگه مشخصات زمانی مفید است که بخواهید تلویزیونی خریداری کنید که ویژگی متفاوتی مانند هوشمند بودن یا ریموت کنترل جدید داشته باشد اما اگر از آن به‌عنوان ابزاری برای تعیین کیفیت تصویر استفاده کنید کاملاً بی‌مصرف و گمراه‌کننده خواهد بود.

 

2- تلویزیون بزرگ‌تر واقعاً بهتر است

راهنمای خرید تلویزیون

توصیه می‌کنیم اندازه تلویزیونتان برای اتاق‌های معمولی حداقل 32 اینچ و برای اتاق پذیرایی یا نشیمن بزرگ حداقل 50 اینچ و در پذیرایی‌های بزرگ‌تر 60 اینچ باشد. اگر می‌خواهید تلویزیون قدیمی خود را عوض کنید، ممکن است این ابعاد در مقایسه با آن به نظرتان خیلی بزرگ باشد اما تلویزیون هرقدر بزرگ‌تر باشد تماشای آن جالب‌تر خواهد بود.

درواقع بیش از هر ویژگی دیگری مانند فناوری هوشمند ، قابلیت سه‌بعدی یا نرخ انطباق تصویر بالاتر، اندازه صفحه آن است که ارزش صرف هزینه را دارد. یکی از متداول‌ترین شکایات خریداران پس از خرید تلویزیون مربوط به افرادی است که تلویزیون با ابعاد کوچک خریداری کرده‌اند.

حداکثر اندازه تلویزیون، با بودجه، سلیقه، و فضایی که می‌خواهید تلویزیون را در آن قرار دهید تعیین می‌شود. توجه داشته باشید تلویزیون را اگر در داخل میز یا فضای بسته دیگری قرار می‌دهید، حداقل یک اینچ (2.5 سانتیمتر) از اطراف و بالای آن فضا برای تهویه بگذارید.

 باور کنید تلویزیون بزرگ‌تر بهتر است

 

3-  پلاسما را مدنظر داشته باشید

راهنمای خرید تلویزیون

بهتر است تلویزیون پلاسما انتخاب کنید. شاید تعجب کنید اما تلویزیون‌های پلاسما به‌طورکلی کیفیت تصویر بهتری نسبت به تلویزیون‌های ال سی دی (و ال ای دی که درواقع همان ال سی دی دارای نور ال ای دی در پس‌زمینه است) دارند .

یکی از دلایلی که مردم از خرید تلویزیون‌های پلاسما صرف‌نظر می‌کنند شهرت آن به افتادن سایه دائمی بر روی صفحه است که در این وضعیت یک تصویر دائمی بر روی نمایشگر باقی می‌ماند اما اگر مانند هر بیننده معمولی دیگری با این تلویزیون بخواهید بازی ویدئویی انجام دهید یا فقط تلویزیون تماشا کنید، این وضعیت اتفاق نمی‌افتد. به‌علاوه طول عمر تلویزیون‌های پلاسما به‌اندازه همتایان ال سی دی شان است.

دلیل دیگر مردم برای نخریدن پلاسما قدیمی بودن آن به‌خصوص در مقایسه با ال سی دی های حاوی ال ای دی می‌باشد. پلاسما معمولاً کمی ضخامت بیشتری به‌خصوص در مقایسه با مدل‌های بسیار باریک ال ای دی دارد اما تکنولوژی هر دو یکی است و تلویزیون‌های باریک پلاسما نیز امروزه استفاده می‌شوند. تلویزیون مانند گوشی همراه نیست و مدلی که امروز خریداری می‌کنید دو سال بعد قدیمی و منسوخ نمی‌شوند.

تا جایی که میدانیم تنها دلیل خوب بیشتر مردم برای صرف‌نظر از خرید تلویزیون پلاسما اندازه خیلی بزرگ یا خیلی کوچک آن است. گستره ابعاد تلویزیون پلاسما از قطر 42 تا 65 اینچ است بنابراین اگر تلویزیونی کوچک‌تر یا بزرگ‌تر از آن  را بخواهید باید به‌جای پلاسما، مدل ال سی دی یا ال ای دی خریداری کنید.

 

راهنمای خرید تلویزیون

چند استثنا وجود دارد که در مورد بیشتر مردم صادق نیست. اول اینکه پلاسما را برای فضاهای خیلی روشن توصیه نمی‌کنیم. در فضاهای خیلی روشن که نور مستقیماً به نمایشگر می‌تابد یا پنجره‌های بزرگی در دو دیوار اتاق وجود دارند، پلاسما گزینه خوبی نیست. در اکثر اتاق‌های معمولی چنین مشکلی وجود ندارد و تلویزیون‌های پلاسما نور خروجی کاملاً خوبی دارند اما برای وضعیت‌های نامبرده تلویزیون ال سی دی که کمی از پلاسما روشن‌تر می‌شود (به‌خصوص در ابعاد بزرگ‌تر نمایشگر) گزینه بهتری است. اگر مطمئن نیستید اتاق شما خیلی روشن محسوب می‌شود یا نه و بااین‌حال می‌خواهید تلویزیون پلاسما بخرید، تنها راه اطمینان این است که تلویزیون را برای امتحان به منزل ببرید تا مطمئن شوید. فقط به یاد داشته باشید در این صورت تلویزیون را از فروشنده‌ای بگیرید که سیاست پذیرفتن کالای مرجوعی را داشته باشد.

دومین استثنا برای افرادی است که در کوهستان زندگی می‌کنند. پلاسما در ارتفاعات بسیار بالا خوب نیست. تلویزیون‌های پلاسما برق بیشتری نسبت به تلویزیون‌های ال سی دی و ال ای دی مصرف می‌کنند، اما این مصرف برق آن‌قدر بیشتر نیست که بتواند در تصمیم‌گیری‌های شما تأثیر خاصی داشته باشد.

 

اولویت و کیفیت تصویر

راهنمای خرید تلویزیون

بهترین کیفیت تصویر مهم‌ترین ویژگی تلویزیون برای خریدار است. اگر کیفیت تصویر برایتان اولویت بالایی ندارد، خیلی ساده فهرست تلویزیون‌های برندهای موردنظر خود را بر اساس قیمت و اندازه نمایشگر مدنظر خود، مرتب کرده و ارزان‌ترین گزینه را انتخاب کنید. در غیر این صورت به ادامه این راهنما توجه کنید.

متأسفانه کیفیت تصویر سخت‌ترین ویژگی برای تصمیم‌گیری است به‌خصوص اگر تصویر آن را نتوانید در مغازه یا خانه مشاهده کنید. کیفیت تصویر بسته به فاکتورهای متعددی دارد ازجمله کیفیت مبدأ، نور اتاق و تنظیمات تصویر که بر قابلیت واقعی تلویزیون تأثیر می‌گذارد.

 

پس از ده سال مرور و نقد تلویزیون‌های اچ دی برخی از کلیت‌هایی که در مورد کیفیت تصویر می‌توانیم به آن اشاره‌کنم این‌ها است:  

• تصویر خوب تصویری است که تصویر حاصل را بدون بهبود رنگ، یکدست کردن، یا ویژگی‌های دیگر تا حد ممکن شبیه تصویر مبدأ نشان دهد.

• تلویزیون‌های پلاسما نسبت به ال سی دی در این ویژگی دقیق‌تر هستند به‌خصوص برای بیننده‌ای که دقیقاً جلوی نمایشگر قرار نگرفته باشد.

• تلویزیون‌های ال سی دی ممکن است روشن‌تر از پلاسما باشند اما پلاسما به‌اندازه‌ای روشنایی دارد که برای بیشتر اتاق‌های آفتاب‌گیر  کافی است.

• تلویزیون‌های ال سی دی با نور پس‌زمینه ال ای دی (در اصطلاح عموم تلویزیون ال ای دی) که نوردهی منطقه‌ای ( چه نور حاشیه‌ای چه کامل) دارند، اغلب بهتر هستند.  

• در تلویزیون‌های ال سی دی مشکل عدم یکدستی روشنایی وجود دارد اما در پلاسما چنین مشکلی نیست

• قابلیت تولید یک رنگ سیاه عمیق و یکدست که به معنی کنتراست بالای تلویزیون است، مهم‌ترین ویژگی تصویر خوب به‌حساب می‌آید.

• اشباع رنگ که مستقیماً تحت تأثیر کنتراست و یا تیرگی است، دومین فاکتور مهم (پس از کیفیت رنگ) است.

• در فضای روشن، نمایشگرهای مات در کاهش انعکاس خیلی بهتر هستند. نمایشگرهای براق خوب نیز میزان تیرگی تصویر را حفظ کنند.

 

راهنمای خرید تلویزیون

•  فاکتورهای کم‌اهمیت‌تر عبارت‌اند از پردازش ویدئو (120هرتز، 240 هرتز و غیره)، حداکثر خروجی نور و رزولوشن تصویر (1080p، 1080i و 720p).

• بسیاری از مردم نمی‌دانند که تنظیمات میان یابی تصویر در تلویزیون آن‌ها فعال است و درصورتی‌که آن را خاموش کنند ممکن است از کیفیت تصویر تلویزیون خود بیشتر راضی باشند.

• تنظیمات نامناسب تصویر در یک تلویزیون خوب معمولاً تصویر را بدتر از تنظیمات پیش‌فرض یک تلویزیون بی‌کیفیت نشان می‌دهد.

 

این‌ها معیارهای کلی هستند بنابراین ممکن است تلویزیون‌هایی در بازار وجود داشته باشند که با این ویژگی‌ها همخوانی نداشته باشد. یعنی بسیاری از تلویزیون‌های ال ای دی ممکن است ازنظر عملکرد بهتر از بسیاری از تلویزیون‌های پلاسما بوده یا یکدستی تصویر در آن‌ها عالی باشد. مدل‌هایی که نوردهی منطقه‌ای دارند ممکن است بدتر از آن‌هایی که این قابلیت را ندارند باشند، و رنگ‌های باکیفیت پایین ممکن است درصورتی‌که اشباع رنگ تلویزیون مناسب باشد بدتر به نظر برسند، و تلویزیونی که کنتراست بالایی دارد ممکن است بدتر از تلویزیونی باشد که کنتراست آن (تیرگی) کمتر است.

درمجموع کیفیت تصویر موضوع پیچیده‌ای است و نمی‌توان تنها با شمار پیکسل‌ها یا خواندن برگه مشخصات تلویزیون نتیجه‌گیری کرد بنابراین برای تصمیم‌گیری بهتر است نظرات و نقدهای مربوط به تلویزیون را بخوانید.

 

ویژگی‌های دیگر

شاید هیچ‌یک از این ویژگی‌ها ضروری یا حتی مهم نباشند اما از طرفی اغلب در تلویزیون‌هایی که کیفیت تصویر بهتر و قیمت بالاتری دارند این ویژگی‌ها را مشاهده می‌کنید بنابراین بهتر است راجع به آن‌ها بیشتر بدانید:

 

تلویزیون هوشمند

 

تلویزیون هوشمند

تلویزیون هوشمند علاوه بر اینکه به دستگاه‌هایی مانند کنسول بازی و غیره متصل می‌شوند، به اینترنت نیز وصل می‌شوند و می‌توانید به سایت‌های موردنظر دسترسی داشته و از اپلیکیشنهای روی تلویزیون (که البته اغلب اضافی هستند) بهره ببرید. در شرایط مساوی من تلویزیون بدون اپلیکیشن و غیرهوشمند را توصیه می‌کنم اما ازآنجایی‌که معمولاً تلویزیون‌های هوشمند و معمولی ازنظر سایر ویژگی‌ها برابر نیستند احتمالاً تلویزیونی که ازنظر ویژگی‌های دیگر برایتان مناسب است، هوشمند نیز می‌باشد.

 

سه‌بعدی

 انتخاب تلویزیون

همه تلویزیون‌های باقابلیت سه‌بعدی، محتوای دوبعدی را نیز پشتیبانی می‌کنند، بنابراین بهتر است به قابلیت پخش سه‌بعدی، به‌عنوان یک قابلیت اضافی فکر کنید، و نه به‌عنوان نوع متفاوتی از تلویزیون‌ها. از طرفی منابع تصویری سه‌بعدی بسیار کم هستند و اغلب افرادی که چنین تلویزیونی خریداری می‌کنند هرگز (و یا به‌ندرت) از قابلیت سه‌بعدی آن بهره نمی‌برند.

 

ریموت کنترل

 انتخاب تلویزیون

اگر ریموت کنترل تلویزیونتان یونیورسال نیست (برای همه دستگاه‌های صوتی تصویری قابل‌استفاده نیست) به نوع ریموت کنترل تلویزیونتان توجه کنید. بهتر است ریموت کنترل مستقیماً با اشعه مادون‌قرمز به دستگاه‌های دیگر فرمان بدهد و نه از طریق کابل HDMI که به تلویزیون متصل است . برخی از ریموت کنترلها دکمه‌های با نور پس‌زمینه دارند. اندازه ریموت کنترل متفاوت است و باید به آن توجه کنید. برخی ریموتها لمسی و برخی اشاره‌ای هستند اما یک مدل یونیورسال تقریباً همیشه بهتر است.

 

ارتباط

این ویژگی ساده‌تر شده است چراکه ورودی‌های مهم تلویزیون‌ها کم شده و به یک نوع رسیده‌اند: HDMI. کافی است تعداد پورت‌های HDMI را در دستگاه بشمارید. تلویزیون شما باید حداقل به تعداد دستگاه‌هایی که می‌خواهید به آن وصل کنید، پورت HDMI داشته باشد (معمولاً دو یا سه پورت). ورودی‌های یو اس بی (USB) و یا کارت حافظه نیز برای انتقال و نمایش عکس‌ها و فایل‌های کامپیوتری مفید است. اگر دستگاه قدیمی‌تری دارید که می‌خواهید به تلویزیون وصل کنید باید به پورت‌های آنالوگ آن توجه کنید.

 

قطر باریک

 انتخاب تلویزیون

تلویزیون بخشی از لوازم منزل است و نمایشگر بزرگ تلویزیون حتی وقتی خاموش است، بر فضای خانه بسیار تأثیرگذار است. به همین علت شرکت‌های سازنده تلویزیون تلاش کرده‌اند تا جایی که می‌توانند تلویزیون را باریک‌تر و فشرده‌تر بسازند. برخی از تلویزیون‌ها به‌قدری در این زمینه موفق بوده‌اند که گویی تنها یک قاب تصویر هستند و اگر از پهلو به آن نگاه کنید یا به دیوار نصب کنید، تقریباً دیده نمی‌شود. متأسفانه ال ای دی باریک مشکلات یکدستی تصویر را نیز می‌تواند ایجاد کند.

 

سؤالات متداول

بهترین تلویزیون برای بازی‌های ویدئویی و یا ورزش چیست؟

خرید تلویزیون

بهترین تلویزیون برای تماشای هر چیزی تلویزیونی است که ازنظر میزان کنتراست، رنگ و ویژگی‌های عملکردی دیگر بهترین باشد. رزولوشن تصویر متحرک جای نگرانی ندارد چون بیشتر تاری تصاویر در برنامه‌های ورزشی به‌واسطه تصویر اصلی و اولیه ارسال‌شده است و تأخیر پردازش (input lag) که در نقد هر تلویزیونی بررسی می‌شود، اغلب با استفاده کردن از وضعیت بازی که در بیشتر تلویزیون‌ها وجود دارد، بی‌تأثیر می‌شود. یادآور می‌شویم که تلویزیون‌‌های پلاسما به خاطر بازی‌های ویدئویی نمی‌سوزند و ضعیف‌تر از تلویزیون‌های دیگر نیستند.

 

راجع به تنظیمات تصویر چه‌کاری باید کرد؟

تنظیم تصویر برای دریافت بهترین تصویر از تلویزیون بسیار مهم است. برای اینکه با انبوه گزینه‌ها گیج نشوید، می‌توانید از راهنمای خود تلویزیون و یا از اینترنت استفاده کنید.

 

چه لوازم جانبی باید خریداری کنیم؟

لوازم جانبی تلویزیون

همه کابل‌های HDMI مشابه‌اند. اگر ریموت یونیورسال ندارید، باید تهیه کنید.

 

تلویزیون من تا چه مدت دوام خواهد داشت؟

پاسخ کوتاه این است که مدت خیلی زیادی برایتان کار می‌کند.

 

آیا می‌توانم از تلویزیون به‌عنوان مانیتور کامپیوتر استفاده کنم؟

بله می‌توانید. به‌طورکلی ال سی دی ها به‌عنوان تلویزیونی که به‌عنوان مانیتور نیز استفاده می‌شود، بسیار خوب هستند.

 

فناوری‌های جدید 4k و OLED  

OLED

این فناوری‌ها کاملاً جدید و بسیار گران‌قیمت هستند بنابراین توصیه نمی‌کنیم برای هیچ‌یک از این دو ویژگی هزینه‌ای صرف کنید، مگر اینکه بخواهید پولتان را دور بریزید.

فناوری OLED نوعی فناوری نمایش بزرگ است که ارتباطی با ال ای دی، ال سی دی یا پلاسما بودن تلویزیون ندارد و می‌تواند بهترین کیفیت تصویر تا به امروز را ایجاد کند و پنلهایی باریک‌تر از تلویزیون‌های دیگر ارائه دهد. متأسفانه این فناوری هنوز مشکلات زیادی دارد که یکی از آن‌ها قیمت بالای آن‌ها است که به نظر نمی‌رسد به این زودی‌ها کاهش قابل‌ملاحظه‌ای در آن ایجاد شود.

فناوری 4K یا باکیفیت فوق بالا (اولترا های دفینیشن) رزولوشن جدید چهار برابر فول اچ دی (1080پیکسل) است. همه تلویزیون‌های 4K حال حاضر از فناوری ال ای دی استفاده می‌کنند بنابراین ساخت آن نسبت به OLED برای سازندگان خیلی راحت‌تر است. اگرچه هنوز این فناوری بسیار گران است اما ممکن است طی چند سال آینده قیمت آن کاهش پیدا کند و خریداران معمولی بتوانند آن را تهیه کنند، اگرچه با توجه به‌اندازه نمایشگر و فاصله بیننده تا تلویزیون (فضای اتاق) چنین کیفیتی به نظر بی‌مصرف می‌آید.


 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040