۲۸ بهمن ۱۳۹۳

برنامه‌های رایگان جایگزین مایکروسافت ورد

۲۸ بهمن ۱۳۹۳ 3193 بازدیدکننده 0 نظر
برنامه‌های رایگان جایگزین مایکروسافت ورد در این مقاله می خوانید

برنامه های متعددی وجود دارند که قابلیت پردازش کلمات ورد را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می دهند. در اینجا گزینه هایی به شما معرفی می کنیم. ...

برنامه‌های رایگان جایگزین مایکروسافت ورد

برنامه بسیار قدرتمند پردازش کلمات مایکروسافت ورد تقریباً در تمام نقاط جهان و توسط همه افراد استفاده می‌شود. پردازش کلمات مایکروسافت ورد یک برنامه تجاری است و در صورت خرید آن لازم است ماهی هفت دلار برای استفاده از آن پرداخت کنید. بااین‌وجود برنامه‌های زیاد دیگری هستند که بسیاری از قابلیت‌های برنامه مایکروسافت ورد را به‌صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌دهند. با همه این برنامه‌ها می‌توانید فرمت docx. را بازکرده و ویرایش کنید.  

مایکروسافت یک نسخه ساده سازی شده برنامه  ورد خود را به‌صورت آنلاین در کنار حساب کاربری OneDrive به شما ارائه می‌کند، پس درصورتی‌که شما می‌خواهید حتماً از برنامه Office به‌صورت رایگان و اصیل استفاده کنید، این می‌تواند اولین انتخاب شما باشد. بااین‌حال درصورتی‌که انجام کار برای شما مهم است و علاقه‌مند به امتحان کردن برنامه‌های دیگر هستید، پنج گزینه جایگزین دیگر آن را می‌توانید مدنظر قرار بدهید:

 

1. LibreOffice

درصورتی‌که به دنبال یک ابزار قدرتمند و مناسب دسکتاپ در قالب برنامه ورد هستید، برنامه LibreOffice می‌تواند یکی از گزینه‌های مناسب برای شما باشد.  بخش Writer آن، باوجود ظاهر نسبتاً قدیمی خود یک گزینه جایگزین بسیار مناسب برای مایکروسافت ورد است و تمام قابلیت‌های موردنیاز شما همانند ذخیره‌سازی خودکار، ردگیری تغییرات (Track Changes)، و اضافه کردن توضیحات (Commenting) را در خود دارد. درصورتی‌که استفاده‌کنندگان با نسخه‌های قدیمی‌تر برنامه مایکروسافت ورد کار کرده باشند، در هنگام استفاده از LibreOffice بسیار راحت خواهند بود.

 

برنامه پردازش کلمات ورد

ظاهر این برنامه تمیز و تازه است، و نوارابزار دسترسی سریع، کار ویرایش و فرمت دهی را راحت و سریع می‌کند. واردکردن و ذخیره کردن اسناد Word به/توسط این برنامه راحت است (باوجوداینکه همیشه عالی نیست)، و همچنین گزینه ذخیره‌سازی سند با فرمت PDFs نیز وجود دارد. تمام عناصر اصلی برنامه‌های پردازش کلمات را شما می‌توانید در برنامه LibreOffice پیدا کنید.

LibreOffice چهار سال پیش از OpenOffice جدا شد، و محصولات OpenOffice درنهایت تحت کنترل مؤسسه نرم‌افزاری Apache قرار گرفت. OpenOffice نیز بسیار برنامه مناسبی است و به دلیل تاریخچه مشترک با LibreOffice ازنظر احساس و ظاهر خیلی شبیه آن می‌باشد.

 

2.Google Drive  (اینترنتی)

Google Drive/Docs همیشه در حال پیشرفت است و به همین دلیل شرکت مایکروسافت خطر را احساس کرده و نسخه اینترنتی رایگان محصولات خود را نیز ارائه کرده است. بااین‌حال نسخه اینترنتی ارائه‌شده توسط شرکت Google راحت‌تر و دل‌پذیرتر از اپلیکیشن اینترنتی مایکروسافت است، و شاید دلیل آن این باشد که از ابتدا به‌عنوان یک ابزار اینترنتی طراحی‌شده بود، و نه اینکه الگوبرداری از یک نرم‌افزار وجود باشد. الآن که QuickOffice و Google Docs با هم ادغام‌شده‌اند، بازکردن و ویرایش فایل‌های Word از همیشه راحت‌تر شده و شما در زمان باز کردن و ویرایش فایل‌های ساخته‌شده توسط افرادی که از برنامه مایکروسافت ورد استفاده می‌کنند، به هیچ مشکلی بر نخواهید خورد.

 

برنامه پردازش کلمات ورد

علاوه بر این تمام مزایای استفاده از اپلیکیشن‌های کلاود (Cloud) نیز در اینجا وجود دارد، که شامل دسترسی به فایل‌های خودتان از تمام نقاط، عدم نیاز به ذخیره‌سازی اسناد، و توانایی همکاری و کار کردن با افراد دیگر در زمان واقعی بر روی یک سند می‌شود. گوگل درایو از نظر قابلیت‌ها نسبت به نسخه آف‌لاین برنامه ورد سبک‌تر است، پس انتظار نداشته باشید که بتوانید با استفاده از این اپلیکیشن اینترنتی، صفحه‌آرایی‌های پیچیده و ادغام‌های ایمیلی را انجام دهید.

بااین‌حال این راهکار ساده مزایایی نیز به همراه دارد: پردازشگر کلمات درایو سریع بوده و استفاده از آن راحت است، و یکسری از بهترین قابلیت‌های آن (همانند گزینه جستجوی موضوعات در اینترنت در یک نوار حاشیه‌ای مجزا) باعث می‌شود که برنامه مایکروسافت ورد کمی قدیمی به نظر برسد. برای افرادی که در اینترنت بزرگ‌شده‌اند، این اپلیکیشن اینترنتی شرکت گوگل خیلی طبیعی‌تر به نظر می‌رسد، اما استفاده‌کنندگان حرفه‌ای برنامه Word نسبت به محدودیت‌های این اپلیکیشن شکایت خواهند کرد.

 

3. AbiWord (ویندوز، لینوکس)

یکی از معدود برنامه‌هایی که شما می‌توانید بدون یک دنباله office تهیه کنید، AbiWord است. زمانی که برای اولین بار به این برنامه نگاه می‌کنید، ممکن است فکر کنید که این برنامه آخرین بار در سال 2004 به‌روزرسانی شده است، ولی مطمئن باشید که AbiWord همه‌چیزهایی که شما از یک ویرایشگر آف‌لاین کلمات انتظار دارید را با خود دارد. این برنامه به‌تازگی بخش آنلاین خود با نام AbiCollab را نیز اضافه کرد که کار ذخیره‌سازی اسناد در اینترنت و همکاری با استفاده‌کنندگان دیگر را راحت‌تر می‌کند.

لیست قابلیت‌های برنامه AbiWord، شامل چیزهایی است که از یک برنامه قاطع پردازش کلمات انتظار دارید: سربرگ و پاورقی، حمایت از ستون و جدول، قالب‌ها، پانوشته‌ها، و ... . تمام گزینه‌های استاندارد فرمت دهی فونت و پاراگراف نیز در اینجا وجود دارد، پس شما می‌توانید ظاهر سند خود را همان‌طور که دوست دارید ایجاد کنید.

 

برنامه پردازش کلمات ورد

خود برنامه ساده بوده و قابلیت‌های خیلی زیادی ندارد، بااین‌حال تعداد زیادی از پلاگین‌های اینترنتی برای تقویت بیشتر آن وجود دارد که می‌توانید مورداستفاده قرار بدهید. توانایی اضافه کردن حاشیه‌نویسی یکی از قابلیت‌های جدیدی است که به کد Abiword اضافه‌شده است.

درصورتی‌که شما به دنبال یک برنامه پردازشگر کلمات مناسب و رایگان هستید ولی نمی‌خواهید دردسرهای سوئیت آفیس را تجربه کنید، پس Abiword گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.

 

4. Zoho Docs (اینترنتی)

اپلیکیشن اینترنتی Zoho Docs، باوجوداینکه ممکن است همانند گوگل درایو شناخته‌شده نباشد، اما در برخی از قسمت‌ها بسیار از آن جامع‌تر است. با استفاده از این اپلیکیشن، علاوه بر پردازشگر کلمات، شما ابزارهای مالی، منابع انسانی، و پشتیبانی از مشتری را نیز دریافت می‌کنید و این قابلیت‌ها آن را به یک برنامه همه‌کاره تبدیل کرده است. به استفاده‌کنندگان شخصی نیز خوشامد گفته‌شده و پنج گیگابایت فضای ذخیره‌سازی رایگان در اختیار آن‌ها قرار داده می‌شود.

خود برنامه پردازش کلمات Zoho Docs یک رابطه کاربری تمیز و دوستانه دارد و از طریق منوهای زبانه‌دار (همانند برنامه MS Word) مدیریت می‌شود. این اپلیکیشن اینترنتی بیشتر از گوگل درایو حس استفاده از یک برنامه آف‌لاین را به شما می‌دهد. متأسفانه تعداد فونت‌هایی که این برنامه در اختیار شما قرار می‌دهد به‌اندازه گوگل درایو نیست، ولی این تعداد نیز نیاز بیشتر افراد را تأمین خواهد کرد.

 

برنامه پردازش کلمات ورد

شما می‌توانید اسنادی را که به فرمت docx. ذخیره‌شده‌اند را به این برنامه وارد کرده و توسط آن ذخیره کنید، و همکاری بر روی اسناد و بررسی تغییرات، ساده و بدون مشکل است. درصورتی‌که ادغام ایمیل یکی از قابلیت‌های موردنیاز برای شما است، این برنامه می‌تواند آن را نیز انجام دهد. تصاویر، جدول‌ها، علائم، اشکال، لینک‌ها، کلیپ‌های یوتیوب، و فراداده سند را نیز می‌توانید به‌راحتی به داخل آن کشیده و در جای مناسب خود بیندازید.

ترکیب با محصولات دیگر شرکت گوگل و اپلیکیشن های عالی گوشی‌های هوشمند، گوگل درایو را به یک گزینه مناسب برای پردازش آنلاین کلمات تبدیل کرده است، اما قابلیت‌هایی که Zoho Docs در اختیار شما قرار می‌دهد بسیار زیاد است، مخصوصاً درصورتی‌که می‌خواهید به تمام ابزارهای به‌روز یک بسته نرم‌افزاری کامل دسترسی داشته باشید. علاوه بر این، یکی ابزار همگام‌سازی دسکتاپ نیز وجود دارد که با استفاده از آن می‌توانید فایل‌های خود را راحت‌تر به کلاد برسانید.

 

5. Scribus (ویندوز، مکینتاش، لینوکس)

Scribus درواقع یک بسته انتشاراتی دسکتاپی است، ولی ما آن را برای افرادی که به یک جایگزین مناسب برای برنامه‌ مایکروسافت ورد برای انجام صفحه‌آرایی‌های پیچیده‌تر نیاز دارند آورده‌ایم: با آن می‌توانید پوستر، آگهی، خبرنامه، و موارد دیگر ایجاد کنید. در این برنامه تعداد زیادی از قابلیت‌های مختلف آورده شده است و بااین‌وجود خیلی گیج‌کننده نیست، ولی ممکن است مدتی طول بکشد تا از سبک‌کاری ورد به این برنامه عادت کنید.

زمانی که به روش کاری این برنامه عادت کردید (مثلاً هرزمانی که می‌خواهید شروع به تایپ کردن کنید، باید یک تکست باکس ایجاد کنید)، قدرت Scribus به‌سرعت خود را به شما نشان خواهد داد. این برنامه هیچ مشکلی با جدول‌ها، باکس‌های انتخاب با شکل‌های عجیب، و نوشته‌های معلق در کنار اشکال ندارد، بااین‌حال یک سری از قابلیت‌های استاندارد برنامه‌های پردازش کلمات مانند توانایی ساخت لیست‌های نقطه‌دار و عدد دار و جدول محتوا در اینجا وجود ندارد.

 

برنامه پردازش کلمات ورد

و همان‌طور که در سابق گفته شد، این‌یک برنامه جایگزین MS Word برای افرادی است که به‌طور خاص به دنبال دسکتاری صفحه‌آرایی خود و ایجاد طرح‌های جذاب هستند. شما می‌توانید از آن به‌عنوان یک برنامه پردازش کلمات استاندارد استفاده کنید، ولی برای انجام این کار باید ماژول Story Editor را راه‌اندازی کنید تا بتوانید به بیشتر قابلیت‌های ایجاد فرمت و ساخت پاراگراف خود دسترسی داشته باشید. در صورتی که شما مشکلی با این روش کار کردن ندارید، برنامه Scribus می‌تواند یک گزینه مناسب برای شما باشد.

Scribus برای اولین بار بیش از 10 سال پیش ارائه شد، به همین دلیل امکانات و قابلیت‌های خیلی زیادی در این برنامه وجود دارد. باوجوداینکه شما می‌توانید نوشته‌ها را از برنامه مایکروسافت ورد به آن وارد کنید، ولی امکان ذخیره‌سازی به آن فرمت وجود ندارد، به همین دلیل در پروژه‌های گروهی که لازم است اسناد بین افراد مختلف جابه‌جا شوند، استفاده از این برنامه پیشنهاد نمی‌شود.
 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040