۱ شهريور ۱۳۹۳

ابو عبدالله محمد بن بطوطه

۱ شهريور ۱۳۹۳ 3276 بازدیدکننده 0 نظر
ابو عبدالله محمد بن بطوطه در این مقاله می خوانید

در این مقاله با ابو عبدالله محمد بن بطوطه جهانگرد مسلمان مراکشی آشنا می‌شوید. ...

ابو عبدالله محمد بن بطوطه

مقدمه

ابو عبدالله محمد بن بطوطه، یک محقق و جهانگرد مسلمان مراکشی بود. او به خاطر سیروسفر و گشت و گذارهای خود که به اسم رحله شناخته می‌شود معروف است. سفرهای او برای یک دوره 30 ساله به طول انجامید. در این سفرها، او تقریباً تمام جهان اسلامی آن دوران، و فراتر از آن را سیاحت کرد که در غرب، از شمال آفریقا، غرب آفریقا، جنوب اروپا، و اروپای شرقی، تا خاورمیانه، و در شرق، از شبه‌قاره هند، آسیای مرکزی، آسیای جنوب شرقی، و چین را شامل می‌شد و این مسافتی بود که به راحتی از پیشینیان او فراتر بود. پس از این سفر، او به مراکش برگشت تا تجربیات خود را در اختیار ابن جُزَی قرار دهد.

 

اوایل زندگی و شغل:

ابو عبدالله محمد بن بطوطه

ابوعبدالله محمد بن بطوطه، در سال 703 هجری قمری، در زمان دودمان پادشاهی مرینیان در طنجه مراکش دیده به جهان گشود. او در بین مردم با نام شمس‌الدین معروف بود. خانواده او از نژاد بربرها بودند و به طور موروثی حرفه قضاوت را پیش می‌گرفتند. او پس از دریافت آموزش در مورد حقوق اسلامی، تصمیم به مسافرت گرفت. او در سال 725 هجری، و زمانی که 21 سال سن داشت، برای انجام سفر حج از خانه خود سفری را به مقصد مکه آغاز کرد. این سفر 16 ماه به طول انجامید. پس از آن، او برای حداقل 24 سال به مراکش بازنگشت. بیشتر سفر او از طریق خشکی انجام شد. او برای اینکه خطر تحت حمله قرار گرفتن را کاهش دهد، تصمیم گرفت که به یک کاروان ملحق شود. او در شهر صفاقس تونس ازدواج کرد. ابن بطوطه از جنگ‌ها، کشتی شکستگی‌ها، و شورش‌ها جان سالم بدر برد.

 

مسیر سفر

ابو عبدالله محمد بن بطوطه

او سفر خود را با سیاحت در سرزمین‌های خاورمیانه آغاز کرد. پس از آن از طریق دریای سرخ به مکه سفر کرد. او از صحرای بزرگ عربی عبور کرد و به عراق و ایران مسافرت کرد. در سال 730 قمری، او مجدداً رهسپار سفر شد و به عدن و تانزانیا در جنوب دریای سرخ مسافرت کرد. سپس در سال 732، تصمیم گرفت که به هندوستان برود. سلطان دهلی استقبال گرمی از او به عمل آورد و یک کار قضاوت را به او داد. او مدت هشت سال در هندوستان ماند و سپس به سمت چین حرکت کرد. ابن بطوطه در سال 753، یک سفر ماجرایی دیگر را آغاز کرد. او به جنوب رفت و از صحرای بزرگ آفریقا عبور کرد و از پادشاهی آفریقای مالی بازدید کرد.

 

بازگشت به طنجه

در نهایت در سال 756، به شهر زادگاه خود طنجه بازگشت. افرادی که لیست شهرهایی که ابن‌بطوطه در سفرهای شرقی و غربی خود به آنجا رفته است را برای مزار او حکاکی می‌کردند، نمی‌توانستند باور کنند که ابن بطوطه از تمام جاهایی که شرح داده است بازدید کرده باشد. آن‌ها استدلال کردند که برای تهیه یک توصیف گسترده از مکان‌های جهان اسلام در زمانی کوتاه، ابن بطوطه مجبور بود که از مدارک شنیداری و اطلاعاتی که از سیاحت کنندگان قبلی در اختیار داشت استفاده کند.

 

شوک فرهنگی

ابو عبدالله محمد بن بطوطه

ابن بطوطه اغلب در مناطقی که به آن‌ها سفر می‌کرد، با شوک فرهنگی مواجه می‌شد. رسوم محلی افرادی که به تازگی به اسلام گرویده بودند، با پیش زمینه سنتی او در مورد اسلام همخوانی نداشت. به‌طور مثال، طرز رفتار و پوشش زنان مسلمان ترک‌ها، مغول‌ها، و مالدیوی‌ها، برای او تعجب برانگیز و غیر قابل‌باور بود.

 

مرگ:

پس از به پایان رساندن رحله در سال 756، اطلاعات کمی در مورد زندگی ابن بطوطه وجود دارد. او به سمت قضاوت در مراکش منصوب شد و در سال 769 از دنیا رفت. با این وجود، رحله اطلاعات مهمی در مورد بخش‌های زیادی از جهان قرن چهاردهم در اختیار ما قرار می‌دهد.

 
 
 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040