۵ ارديبهشت ۱۳۹۳

زندگی نامه موری گل-مان

۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ 2560 بازدیدکننده 0 نظر
زندگی نامه موری گل-مان در این مقاله می خوانید

موری گل-مان فیزیکدان آمریکایی، برای معرفی مفهوم کوارک شناخته می‌شود. او جایزه‌ی فیزیک نوبل 1969 را برای کار پیشگامانه‌اش در تعریف و طبقه‌بندی ذرات زیراتمی دریافت کرد. ...

زندگی نامه موری گل-مان

مقدمه

موری گل-مان فیزیکدان آمریکایی است که برای معرفی مفهوم کوارک شناخته می‌شود. او جایزه‌ی فیزیک نوبل 1969 را برای کار پیشگامانه‌اش در تعریف و طبقه‌بندی ذرات زیراتمی دریافت کرد. از گل-مان به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و موثرترین فیزیکدانان قرن 20 دارای یاد می‌شود.

 

اوایل زندگی و تحصیلات

موری گل-مان در سال 1929 در منهتن در نیویورک متولد شد. او یک دانش‌آموز بسیار بااستعداد بود که در سن 15 سالگی وارد دانشگاه ییل شد. او لیسانس فیزیک خود را در سال 1948 گرفت و در سال 1951 در موسسه‌ی تکنولوژی ماساچوست دکترا کسب کرد. پایان‌نامه‌ی دکترای او در ذرات زیراتمی به میزان زیادی برای کارهای فیزیکدان مجاری آمریکایی و دارنده جایزه نوبل یوجین ویگنر،تأثیر گذاشت.

 

مشارکت‌ها و دستاوردها

موری گل-مان در سال 1952 کار خود در موسسه‌ی مطالعات هسته‌ای در دانشگاه شیکاگو را آغاز کرد و در سال 1953 در همان جا مفهوم غرابت را معرفی نمود، که یک ویژگی کوانتومی است و نیرویی است که اجزای هسته‌ی اتم را در کنار هم نگه می‌دارد. در سال 1955 او عضوی از دانشکده‌ی موسسه‌ی تکنولوژی کالیفرنیا، پاسادینا شده و در سال 1967 پروفسور رابرت اندروز میلیکانی در فیزیک نظری گشت.

 

موری گل-مان

در سال 1961 زمانی که گل-مان با فیزیکدان همکار خود، یووال نیمان مشغول به کار بود، او طرحی را پیشنهاد کرد که به وسیلة آن، ذراتی که سابقاً کشف شده بودند و تحت نیروی قوی هستی قرار داشتند در یک طبقه‌بندی و دسته بندی خاص طبقه بندی می‌شدند. او به این صورت فرض کرد که امکان دسته بندی خواص خاص ذرات شناخته شده، براساس ذرات بنیادی‌تر باید وجود داشته باشد. او بعدها این ذرات بنیادی مواد را کوارک نامید، چیزی که بعدها در سال 1964 سبب کشف ذره امگا شد.

 

دوران پایانی زندگی

موری گل-مان از سال 1979 تا 2002 به مدت 23 سال به عنوان مدیر بنیاد مک آرتور خدمت می‌کرد. او همچنین از سال 1994 تا 2001 عضوی از انجمن مشاوران ریاست جمهوری در علوم و تکنولوژی بود.

 

 

که

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040