۶ اسفند ۱۳۹۲

زندگی نامه بابر

۶ اسفند ۱۳۹۲ 6121 بازدیدکننده 4 نظر
زندگی نامه بابر در این مقاله می خوانید

ظهیر الدین محمد بابُر بنیانگذار امپراتوری گورکانیان بود که سهم عمده ای در فرهنگ فارسی در هند و کشورهای مجاور داشت، با زندگی نامه‌ی بابر آشنا شوید. ...

زندگی نامه بابر

زندگی‌نامه‌ی بابر

ظهیر الدین محمد بابُر ( 1530 -1483 ) بنیان‌گذار امپراتوری گورکانیان در هند بود. او از نسل چنگیز خان و تیمور بود، اما به دنبال این بود که یک تمدن طولانی تر بر اساس تحمل مذهبی و ترویج هنر ایجاد کند. بابر به میزان زیادی تحت تأثیر فرهنگ فارسی قرار داشت که این امر بر روی رفتار او و جانشینان او تأثیر زیادی داشت. حتی گفته می شود که نام بابُر که وی بر خود گذاشت، از کلمه فارسی ببر الهام گرفته شده است.

 

تولد

بابر در فرغانه در اندیجان (ازبکستان کنونی) متولد شد. او بزرگ ترین فرزند عمر شیخ میرزا بود که حکومت فرغانه را در دست داشت.

 

به حکومت رسیدن

در سن 12 سالگی پس از مرگ پدرش، بابر به فرمانروایی فرغانه رسید. در این زمان، دو عموی بابر که با پدر وی دشمنی داشتند و حکومت فرمانروایی های اطراف را در دست داشتند و همچنین گروهی از اشراف که می‌خواستند برادر وی با نام جهانگیر به پادشاهی برسد، سعی زیادی کردند که او را از حکومت خلع کنند، ولی بابر توانست به کمک مادربزرگ مادری خود، آیسان دولت بیگم، قدرت خود را تحکیم کند.

 

جنگ های اولیه

بسیاری از پادشاهی های مجاور، در دست اقوام او بود که یا از نسل تیمور و یا از نسل چنگیز بودند و همواره با هم نزاع داشتند. به همین دلیل، در اوایل زندگی، بابر مجبور بود تا در جنگ‌های مختلف مقابل دشمنان زیادی بجنگد و اغلب بر سر حکومت یک قلمرو در حال مبارزه بود.

 

حکومت در هند

بابر

بابر توانست با لشگرکشی های موفقی که انجام داد، کابل را به تصرف خود درآورد. با این حال برای فرار از دست ازبک ها، کشور هند را به عنوان پناهگاه خود انتخاب کرد. در یک لشگرکشی، او در سال 1519 به چناب رسید. تا سال 1524، تنها هدف او این بود که منطقه تحت حکومت خود را تا پنجاب گسترش دهد. پس از فتح پنجاب ،دهلی و آگرا، او حکومت گورکانیان خود را پایه ریزی کرد.

 

علایق

در زمان حکومت وی در کابل، زمانی که مدت کوتاهی صلح حاکم بود، بابر علاقه خود را به ادبیات، هنر، موسیقی و باغبانی دنبال کرد.

 

وفات

بعد از اینکه بابر به شدت بیمار شد، او پسرش همایون را فراخواند. بابر در سن 47 سالگی در سال 909 شمسی (1561 میلادی) درگذشت و همایون را پس از خود به عنوان پادشاهی منصوب کرد. طبق وصیت او، بدنش به کابل افغانستان منتقل شد و در باغ بابر دفن شد.

بابر و جانشینان او، سهم عمده ای در گسترش فرهنگ فارسی در هند و کشورهای مجاور داشتند.

 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040