۱ آذر ۱۳۹۴

محمود فرشچیان

۱ آذر ۱۳۹۴ 7588 بازدیدکننده 0 نظر
محمود فرشچیان در این مقاله می خوانید

محمود فرشچیان استاد نقاشی و مینیاتور ایران است. کارهای هنری او در چندین موزه و نمایشگاه در سراسر جهان نگهداری می‌شود. ...

محمود فرشچیان

زنگی نامه

محمود فرشچیان در 4 بهمن‌ماه سال 1308 در شهر اصفهان دیده به جهان گشود. پدر او تاجر فرش بود و به هنر علاقه‌ی زیادی داشت، او علاقه به هنر را به پسر خود القا کرد. محمود جوان در سنین کم به هنر علاقه نشان داد و چندین سال تحت نظر حاجی میرزا آقا امامی و عیسی بهادری آموزش دید. پس از گرفتن مدرک دیپلم در رشته‌ی هنر از دبیرستانی در اصفهان فرشچیان ایران را ترک کرد و به اروپا رفت. او در آنجا به مطالعه‌ی نقاشی‌های مشهور هنرمندان غربی پرداخت. درنتیجه‌ی این آموزش‌ها او سبک هنری جدیدی را ایجاد کرد.  

 

محمود فرشچیان

پس از بازگشت به ایران فرشچیان شروع به کار در موسسه‌ی ملی هنرهای زیبا کرد . در این زمان او به‌عنوان رییس موسسه‌ی هنرهای زیبا و استاد هنرهای زیبا در دانشگاه تهران مشغول به کار شد. در همین حین صحبت از کارهای بی‌نظیر او از مرزهای ملی فراتر رفت. او در 57 نمایش آثار شخصی و 86 نمایشگاه گروهی در ایران، اروپا، آمریکا و کشورهای آسیایی شرکت داشت. کارهای او در موزه‌های و کلکسیون‌های مشهور سراسر دنیا به نمایش گذاشته شدند. بیش از ده جایزه از طرف مؤسسات هنری و فرهنگی به استاد فرشچیان تقدیم شده است. او دارای مدرک دکترا در نقاشی ایرانی و هنرهای اسلامی می‌باشد.  

موزه‌ی محمود فرشچیان موزه‌ای است که به کارهای هنری او اختصاص داده‌شده و توسط بنیاد میراث فرهنگی در کاخ سعدآباد در سال 2001 افتتاح شد.

 

موزه محمود فرشچیان

طراحی ضریح، سقف، در و راهروهای حرم امام رضا ( ع ) و شرکت در کار نظارت بر ساخت حرم از فعالیت‌های هنری دیگر استاد فرشچیان است.

در حال حاضر استاد فرشچیان ساکن نیوجرسی است. او سه فرزند به نام‌های علی مراد، لیلا و فاطمه دارد. پسر او دکترعلی مراد فرشچیان در فلوریدای آمریکا طبابت می‌کند. دخترش لیلا فرشچیان تحلیلگر رفتار و ساکن نیوجرسی است.

فرشچیان مدرسه‌ی نقاشی ایرانی خود را تأسیس کرد. در این مدرسه سبک هنری کلاسیک تدریس شده و از تکنیک‌هایی جدید برای گسترش دامنه‌ی نقاشی‌های ایرانی استفاده می‌شود. او زندگی جدیدی به این سبک هنر داد و آن را از رابطه‌ی سمبلیکی که با شعر و ادبیات داشت آزاد کرد و به نقاشی استقلالی داد که تا آن زمان نداشت. نقاشی‌های قوی و نوآورانه‌ی او با طراوت و گران‌قیمت بوده و ترکیبی جذاب از مدرن و سنت هستند، ترکیباتی که مخصوص سبک منحصربه‌فرد او در نقاشی می‌باشند.

 

محمود فرشچیان

محمود فرشچیان نقش تعیین‌کننده‌ای در معرفی هنرهای ایرانی به صحنه‌ی هنرهای بین‌المللی دارد. او برای سخنرانی و نمایش آثار خود به دانشگاه‌ها و مؤسسات هنری متعددی دعوت‌شده است. شش کتاب و مقالات متعدد درباره‌ی کارهای فرشچیان چاپ‌شده است. در سال 2007 طراح بریتانیا – عمان، عمرعلی، از نقاشی استاد فرشچیان به نام " روز پنجم خلقت " به‌عنوان منبع الهام اصلی برای مجموعه‌ی خود در لندن استفاده کرد.  

 

فرشچیان و رومی

اثر استاد فرشچیان به نام " شمس و مولانا " با الهام از یکی از شعرهای جلال‌الدین محمد بلخی معروف به مولوی یا رومی کشیده شده است. رنگ‌های خاصی در این نقاشی استفاده‌شده است تا رابطه‌ی معنوی و عرفانی میان شمس و مولوی نشان داده شود. کار اتمام نقاشی دو ماه طول کشید و در موسسه‌ی هنری و فرهنگی فرشچیان شهر اصفهان در یازده مرداد 1386 پرده‌برداری شد.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040