۵ اسفند ۱۳۹۴

جاذبه های گردشگری شهر شیراز

۵ اسفند ۱۳۹۴ 4932 بازدیدکننده 0 نظر
جاذبه های گردشگری شهر شیراز در این مقاله می خوانید

شیراز با  جاذبه‌های مذهبی، طبیعی، تاریخی و فرهنگی خود گردشگران زیادی را به خود فرامی‌خواند. این شهر مقصد مناسبی برای سفرهای شماست. ...

جاذبه های گردشگری شهر شیراز

خانه‌ی شاپوری

جاذبه های گردشگری شیراز

خانه‌ی شاپوری در باغی به وسعت 4635 متر ساخته‌شده است. این عمارت 840 مترمربع زیربنا داشته و دوطبقه است. عمارت شاپوری در مرکز شهر شیراز و در محله‌ای قدیمی قرار دارد. در اصل خانه متعلق به عبدالصاحب شاپوری بوده و با طراحی و ساخت استاد ابوالقاسم مهندسی ساخته‌شده است.

 

خانه‌ی زینت الملوک

جاذبه های گردشگری شیراز

این خانه از آثار دوره‌ی قاجار است. حدود سال 1290 هجری قمری کار ساخت آن آغاز و در سال 1302 هجری قمری به پایان رسیده است. بیشتر اتاق‌ها سقف چوبی داشته و با تصاویری از حیوانات، گل، بوته و پرندگان تزیین‌شده است. در زیرزمین بنا مجسمه‌های مشاهیر فارس برپاشده‌اند.

 

باغ جهان‌نما

جاذبه های گردشگری شیراز

این باغ مانند باغ‌های بزرگ دیگر شیراز در قرن هشتم هجری و در دوران آل مظفر و آل اینجو آباد بوده است. بعدها کریم‌خان زند برای باغ حصار کشیده و عمارت کوشک را در مرکز آن ساخت. در اطراف عمارت درخت‌کاری و خیابان‌کشی‌های زیادی ایجادشده است.

 

دروازه قرآن

جاذبه های گردشگری شیراز

دروازه قرآن از دروازه‌های قدیمی شیراز است که امروزه از آثار تاریخی این شهر به‌حساب می‌آید. دروازه قرآن در شمال شرقی شهر و میان کوه چهل مقام و کوه باباکوهی قرار دارد و خروجی شهر به سمت مرودشت است. در ابتدا عضدالدوله دیلمی این دروازه را ساخت و قرآنی بر بالای آن قرار داد تا مسافران در زمان عبور متبرک شوند. کریم‌خان در زمان زندیه این دروازه را بازسازی کرد و به بالای آن اتاقی افزود. در اتاقک بالا او دو جلد قرآن بزرگ نفیس قرار داد که امروزه به موزه پارس انتقال‌یافته‌اند.

 

آرامگاه شاه‌چراغ

جاذبه های گردشگری شیراز

شاه‌چراغ بنایی مشهور و از دیدنی‌های شهر شیراز است. در این بنا پسر امام موسی کاظم به خاک سپرده‌شده و به همین دلیل زیارتگاه بسیاری از شیعیان است. در سده‌ی ششم هجری قمری و در زمان حکومت اتابکان این بنا ساخته‌شده و بارگاه آن کاشی‌کاری‌های زیبا دارد. درون حرم با آیینه‌های رنگی کوچک، انواع خط‌نویس‌های عربی و فارسی و .. تزیین‌شده است. در نظر اهالی شیراز شاه‌چراغ احترام بالایی دارد و برای تبرک و توسل به آن می‌روند.

 

نارنجستان قوام

جاذبه های گردشگری شیراز

باغ قوام یا باغ نارنجستان قوام در حدود سال‌های 1257 تا 1267 هجری شمسی و در زمان حکومت ناصرالدین‌شاه به دستور علی محمدخان ( قوام الملک دوم ) و پسرش در شیراز ساخته شد. ساختمان باغ زیربنایی حدود 940 مترمربع داشته و در زمینی به مساحت 3500 متر ساخته‌شده است.

 

حمام وکیل

جاذبه های گردشگری شیراز

حمام وکیل به دستور کریم‌خان زند و در دوره‌ی زندیه ساخته‌شده است. این حمام در مرکز شهر شیراز و نزدیک بناهای دیگر زندیه مانند بازار وکیل قرار دارد. از بخش‌های دیدنی این حمام می‌توان به شاه‌نشین اشاره کرد. حمام وکیل پیشرفته‌ترین اصول معماری آن زمان را داشته است.

 

باغ ارم

جاذبه های گردشگری شیراز

تاریخ اولیه‌ی ساخت باغ مشخص نیست ولی در سفرنامه‌های قرن 10 و 11 راجع به آن آمده است. تنوع گیاهی باغ بسیار زیاد بوده و به شکل نمایشگاهی از انواع گل‌ها درآمده است.

 

آرامگاه سعدی

جاذبه های گردشگری شیراز

آرامگاه سعدی یا سعدیه محل زندگی و مقبره‌ی شاعر بزرگ و برجسته‌ی فارسی، سعدی شیرازی است. این آرامگاه در کنار باغ دلگشا و انتهای خیابان بوستان قرار دارد. در اطراف مقبره‌ی سعدی شما شاهد قبور تعداد زیادی از بزرگان دین خواهید بود که می‌توان در میان آن‌ها به شوریده‌ی شیرازی اشاره کرد.

 

حافظیه

جاذبه های گردشگری شیراز

حافظیه نام آرامگاهی در شمال شهر شیراز و جنوب دروازه قران است که پیکر شاعر بزرگ، حافظ را در خود جای‌داده است. این بنا در دوره‌ی زندیه ساخته‌شده و 56 متر طول و 8 متر عرض دارد. داخل بنا 20 ستون سنگی قرار دارد که ارتفاع هریک 5 متر است. سبک معماری بنا مربوط به دوره‌ی هخامنشیان و زندیان است.

 

تخت جمشید

جاذبه های گردشگری شیراز

تخت جمشید از شهرهای باستانی ایران است که در زمان سلطنت هخامنشیان سال‌های زیادی پایتخت پرشکوه ایران بوده است. در این شهر باستانی یک کاخ بی‌نظیر به نام تخت جمشید قرار دارد که در دوران حکومت داریوش بزرگ، اردشیر اول و خشایارشا ساخته‌شده است. تخت جمشید یا پارسه در 10 کیلومتری شمال مرودشت و 57 کیلومتری شهر شیراز قرار دارد.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040