۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴

موزه ی جواهرات سلطنتی

۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ 6032 بازدیدکننده 0 نظر
موزه ی جواهرات سلطنتی در این مقاله می خوانید

موزه‌ی جواهرات سلطنتی که با نام موزه‌ی جواهرات نیز شناخته می‌شود در شهر تهران قرارگرفته است. در این مقاله به شما می‌گوییم چه جواهراتی در این موزه نگهداری شده و مربوط به چه دورانی هستند.   ...

موزه ی جواهرات سلطنتی

موزه‌ی جواهرات سلطنتی ایران که با نام موزه‌ی جواهرات نیز شناخته می‌شود شامل تاج‌هایی سنگین و نگین‌های تزیینی، تاج‌های ملکه‌ها، شمشیر و سپرهای جواهردار است. همچنین تعداد زیادی سنگ‌های قیمتی، بشقاب و ظروف دیگر پذیرایی ساخته‌شده از فلزات گران‌بها، و همچنین اشیای عجیب و جالب دیگر در موزه وجود دارد مانند گوی طلایی کره‌ی زمین  که ا اقیانوس‌های آن با زمرد و طول و عرض جغرافیایی‌اش با الماس مشخص‌شده‌اند. این جواهرات از قرن 16 ( دوران صفویه ) توسط حکومت‌های ایران جمع‌آوری‌شده اند. این مجموعه در بانک ملی جمهوری اسلامی ایران در خیابان فردوسی تهران نگهداری می‌شود.

 

پیروزی‌های صفویه و افشاریه

موزه‌ی جواهرات سلطنتی

بیشتر جواهرات موجود در این مجموعه در دوران صفویه به‌دست‌آمده‌اند. در سال 1719 افغان‌ها به ایران حمله کرده و پایتخت آن دوران، اصفهان را غارت کرده و جواهرات را به غنیمت بردند. در سال 1729 پس از حدود یک دهه جنگ، نادرشاه افشار افغان‌ها را از ایران بیرون راند. در سال 1738 او به افغانستان حمله کرد و علاوه بر حکومت شمال هند،  قندهار و کابل را  نیز تصرف نمود. نادرشاه با جواهرات غارت‌شده و چندین شی‌ء گران‌بهای دیگر به ایران بازگشت. چهار مورد از برجسته‌ترین دستاوردها در این دوران الماس کوه نور و  دریای نور، تخت طاووس و اسپینل سامارین است.

 

استفاده‌ی جواهرات در دوران مدرن

موزه‌ی جواهرات سلطنتی

درگذشته این جواهرات توسط خاندان پهلوی استفاده می‌شدند. در طول دوران استفاده‌ی جواهرات توسط محمدرضا پهلوی و فرح پهلوی این جواهرات مجلل موردتوجه جهان غرب قرار گرفتند. این جواهرات بسیار گران‌بها بوده و به‌عنوان ذخیره‌ای برای پشتیبانی مالی ایران حفظ‌شده‌اند. در سال 1937 در دوران سلطنت رضاشاه پهلوی مالکیت این خزانه‌ی سلطنتی به دولت منتقل‌شده و جواهرات به بانک ملی ایران منتقل شدند.

 

بازدید عمومی

موزه‌ی جواهرات سلطنتی

به دلیل ارزش زیاد و اهمیت اقتصادی این جواهرات، برای قرن‌ها اجازه‌ی بازدید از این مجموعه برای عموم مردم وجود نداشت.  اولین شاه پهلوی مالکیت این جواهرات را به دولت منتقل کرد و پسر او محمدرضا مقرر نمود که این جواهرات دیدنی باید در بانک ملی در معرض نمایش گذاشته شوند.
 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040