۲۸ مهر ۱۳۹۴

چگونه شنونده ی ماهری باشیم؟

۲۸ مهر ۱۳۹۴ 2514 بازدیدکننده 0 نظر
چگونه شنونده ی ماهری باشیم؟ در این مقاله می خوانید

زن و شوهرها در سراسر جهان ابتدا با هم پیوند می‌بندند اما بعدازآن بسیار ناامیدکننده است که حتی به حرف‌های یکدیگر گوش نمی‌دهند. این عادت را ترک کرده و شنونده‌ی بهتری برای همسرتان باشید. ...

چگونه شنونده ی ماهری باشیم؟

از چیزهایی که حواستان را پرت می‌کند دور بمانید

زمانی که با همسرتان در حال حرف زدن هستید تمام توجه خود را به او بدهید. برای شروع تلویزیون، موبایل و کامپیوتر خود را خاموش‌کنید. اگر می‌توانید به پارک یا طبیعتی آرام بروید تا چیزی نباشد که حواس شما را پرت کند.

 

روی حرف همسر خود تمرکز کنید

تابه‌حال چند بار همسرتان شروع به حرف زدن کرده و شما جوابی داده‌اید که مربوط به آن نبوده است؟ بسیاری از ما شروع به فکر کردن درباره‌ی چیزهایی می‌کنیم که در ذهن ما وجود دارد مثلاً برای شام چه بخوریم و یا چه‌کارهایی باید انجام دهیم؟ اگر صحبت شما بحث بر سر موضوع خاصی است شما شروع به دفاع از خودکرده و هرگز به حرف‌های همسرتان گوش نمی‌دهید. روی لغاتی که همسرتان می‌گوید تمرکز کنید و دقت کنید تا متوجه منظور او بشوید.

 

خودتان را به‌جای او قرار دهید

این کار سخت است اما شما باید سعی کنید و چیزی که همسرتان می‌گوید را تصور کرده و خودتان را به‌جای او قرار دهید. این موضوع در زمانی که اختلاف وجود دارد مهم‌تر است. شما باید واقعاً موقعیت همسرتان را درک کنید. شاید هنوز هم با او مخالف باشید اما گوش دادن به یکدیگر تنها راهی است که می‌توانید بدون خشم و عصبانیت مشکل را حل کنید. این کار به شما اجازه می‌دهد نسبت به شرایط فرد دیگر احساس همدلی داشته باشید.  

 

صحبت نکنید

بیشتر ما به حرف طرف مقابل گوش نمی‌دهیم زیرا تمام مدت حرف می‌زنیم و یا در ذهنمان فکر می‌کنیم که بعداً به او چه بگوییم. به خودتان یاد بدهید در زمان صحبت فرد دیگر ساکت باشید. از قطع کردن حرف فرد مقابل خودداری کنید. هر دو شما باید زمانی عادلانه برای صحبت و گفتن نظرات خود داشته باشید.

 

چیزی که می‌شنوید را تکرار کنید

با این کار یعنی شما به حرف‌های او توجه کرده‌اید. تمرکز خود را حفظ کرده و مطمئن باشید که کاملاً به حرف همسر خود گوش می‌دهید. حالا شما باید این موضوع را ثابت کنید.  چیزی که همسرتان گفته است را تکرار کنید تا مطمئن شود حرف او را درست فهمیده‌اید. اگر این‌طور نبود از او بخواهید حرفش را تکرار کند تا شما درست متوجه منظور او بشوید.

 

درست و بدون هیچ‌گونه قضاوتی واکنش نشان دهید

ازدواج باید محیطی امن برای شما بسازد که بتوانید در آن نظرات و احساسات خود را راحت بیان کنید. به‌بیان‌دیگر نباید از گفتن حرف خود به همسرتان بترسید. یک‌راه برای ایجاد اعتماد و ساخت محیطی راحت و امن برای صحبت واکنش درست شما به چیزی است که می‌شنوید. برای مثال اگر همسر شما از دوری پدر و مادر خود گریه می‌کند او را بغل کنید. هرگز به گریه‌ی او نخندید. هیچ‌گاه رؤیاهای او را کوچک نشمرده و یا باعث نشوید برای حرفی که به شما زده است احساس خجالت و کوچکی کند.

 

از زبان بدن خود آگاه باشید

حتی اگر شما صحبت نکنید بدنتان پیام می‌فرستد. شنوندگان فعال موضعی راحت دارد و هیچ‌گاه حالت چهره‌ی آن‌ها نشانه‌ی خستگی یا تعجب نیست و طوری نشان می‌دهند که مشتاق گوش دادن به ادامه‌ی حرف هستند.

 

گوش دادن را تمرین کنید

درست مانند چیزهای دیگر گوش دادن نیز به تمرین نیاز دارد. در کنار تکرار چیزی که می‌شنوید می‌توانید از تمرین‌های دیگر نیز استفاده کنید، مانند سه دقیقه سکوت در روز و گوش دادن به صداهای متداول مثل چرخش ماشین لباس‌شویی. ما 60 درصد از زمان خود را صرف گوش دادن می‌کنیم درحالی‌که تنها 25 درصد از آن را واقعاً شنیده‌ایم.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040