۱۶ دي ۱۳۹۳

استفاده از جوش‌شیرین برای برق انداختن نقره

۱۶ دي ۱۳۹۳ 5524 بازدیدکننده 0 نظر
استفاده از جوش‌شیرین برای برق انداختن نقره در این مقاله می خوانید

پس از مدتی استفاده نقره هایتان کدر می شوند و دیگر مانند روز اول براق نیستند. در اینجا به شما روشی یاد می دهیم تا به سادگی آن ها را دوباره براق کنید. ...

استفاده از جوش‌شیرین برای برق انداختن نقره

 

شاید پیش از این تنها راه پاک کردن نقره‌ این بود که ساعت‌ها آن را با مواد براق‌کننده بسابید تا لکه‌ها و تیرگی آن پاک شود. جلا دادن و برق انداختن ظروف نقره و دیگر لوازم نقره از جمله جواهرات کاری بود که یک روز زمان می‌برد. هر تکه باید با دقت برق انداخته می‌شد تا درخشش و جلای خود را به دست آورد. اما حالا با استفاده از جوش‌شیرین پاک کردن هر گونه زنگار و لکه از روی نقره کار راحتی است. 

 

نقره چگونه تیره و کدر می‌شود

استفاده از جوش‌شیرین برای برق انداختن نقره

فلزات بر اثر واکنش شیمیایی با هوای محیط زنگ‌زده و خراب می‌شوند. فلز نقره هم وقتی در معرض ترکیبات گوگرد هوا قرار می‌گیرد کدر می‌شود، و در نتیجه یک لایه‌ی نازک از سولفید نقره روی آن باقی می‌ماند. با وجودی که این تیرگی زیبا نیست، اما  ضرری هم برای نقره ندارد. با این حال مسئله این است که نقره باید درخشان و براق بوده و بر اثر زنگار کدر و سبز به نظر نرسد.

 

پاک کردن سولفیدهای نقره

با دو روش می‌توانید لایه‌ی سولفید نقره یا همان تیرگی‌ها را از روی وسایل و ظروف نقره پاک‌کنید. یک روش جلا دادن نقره به وسیله ساییدن سمباده بر روی نقره است تا زمانی که تیرگی پاک شود. اگرچه این روش همراه با تیرگی‌ها بخشی از خود نقره را نیز از بین می‌برد. روش دیگر معکوس کردن واکنش شیمیایی‌ای است که سبب شکل‌گیری سولفید نقره شده است. این روش به نقره آسیبی نمی زند و به طرز مؤثری سولفیدها را پاک می‌کند، ضمن این که درخشندگی و برق نقره را نیز بازمی‌گرداند. 

 

جوش‌شیرین و از بین بردن زنگار و تیرگی‌ها

استفاده از جوش‌شیرین برای برق انداختن نقره

جوش‌شیرین واکنش شیمیایی‌ای می‌سازد که سبب معکوس کردن واکنش سولفید نقره بر روی نقره می‌شود. فویل آلومینیومی هم فلزی است که نسبت به نقره میل بیشتری برای ترکیب با سولفیدها دارد. وقتی نقره مستقیماً روی فویل آلومینیومی قرارگرفته و در محلولی از جوش‌شیرین و آب گرم غوطه‌ور گردد، واکنش شیمیایی تیرگی روی نقره معکوس می‌شود. یک جریان الکتریکی کوچک بین این دو فلز ایجاد می‌شود و سولفید بیشتر از نقره به آلومینیوم می‌چسبد. 

 

پاک کردن زنگار و تیرگی از روی نقره

ته یک ظرف شیشه‌ای سنگین را با فویل آلومینیومی بپوشانید. نقره‌ی کدر شده را درون آن قرار دهید و اطمینان یابید همه‌ی تکه‌های آن با فویل در تماس باشند. درون ظرفی دیگر آب را بجوشانید، یک پیمانه جوش‌شیرین برای هر گالن آب اضافه کنید و محلول را هم بزنید. با دقت زیاد آب داغ را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید. تیرگی‌ها تقریباً فوری از روی نقره پاک می‌شوند. اگر نقره به شدت کدر شده و زنگار گرفته است، شاید لازم باشد که این فرآیند تکرار شود. 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040