۲۵ بهمن ۱۳۹۴

زندگی سالم با ایدز

۲۵ بهمن ۱۳۹۴ 2295 بازدیدکننده 0 نظر
زندگی سالم با ایدز در این مقاله می خوانید

فرد مبتلا به ایدز مستعد ابتلا به بیماری‌هاست. اما این فرد برای زندگی سالم‌تر و پیشگیری از بیماری و عفونت‌ها چه‌کاری می‌تواند انجام دهد؟ ...

زندگی سالم با ایدز

همین امروز تست انجام دهید

کنترل ایدز

شاید این موضوع خیلی واضح به نظر برسد اما حدود 20 درصد از افراد مبتلا به ایدز تابه‌حال برای ویروس تست نداده‌اند. هر فرد بین 15 تا 65 سال بهتر است تست ایدز را بین آزمایش‌های روتین خود قرار دهد. بدون آزمایش راهی برای تشخیص و یافتن بهترین راه برای زندگی سالم و طولانی با ایدز وجود ندارد.

 

درمان را از امروز شروع کنید

کنترل ایدز

تحقیقات ثابت کرده‌اند تجویز داروهای ضدویروس پسگرد جهت کنترل عفونت ایدز ( ART ) احتمال بیماری و مرگ بر اثر ایدز را 53 درصد کاهش داده و خطر مشکلات مرتبط با ایدز را حدود دوسوم کم می‌کند، مانند بیماری‌های قلبی عروقی و برخی سرطان‌ها. اگر برای زندگی سالم و طولانی با ایدز یک باید وجود داشته باشد آن درمان است. درمان اولین نقطه‌ای است که باید از آن شروع کنید.

 

ترک سیگار

کنترل ایدز

تعداد افراد سیگاری در بیماران مبتلا به ایدز دو برابر افراد دیگر است، درنتیجه خطر بیماری‌های قلبی و مرگ بر اثر مشکلات تنفسی در آن‌ها دو برابر بوده و احتمال سرطان ریه برای آن‌ها 14 مرتبه بیشتر است.  

 

تزریق‌ها را انجام دهید

کنترل ایدز

جای تعجب دارد که بسیاری از بیماران ایدز از واکسن‌های تزریقی یا خوراکی موردنیاز خود بی‌خبر بوده و یا به آن بی‌توجه هستند. این واکسن‌ها شامل ایمن‌سازی مقابل هپاتیت B، ویروس پاپیلوم انسانی یا HPV، ذات‌الریه و واکسن سالانه‌ی آنفولانزا هستند. قبل از آغاز هرگونه ایمن‌سازی با پزشک خود ملاقات کنید تا در مورد خطرات و یا فواید آن برای شما توضیح دهد. باوجودی که بسیاری از واکسن‌ها خطر بیماری‌های مرتبط با ایدز را کاهش می‌دهند اما می‌توانند به شما آسیب نیز برسانند، خصوصاً اگر سیستم ایمنی بدن شما به شدت در معرض خطر قرارگرفته باشد.

 

در مورد استاتین ها با پزشک صحبت کنید

کنترل ایدز

استفاده از داروهای استاتین پایین آورنده‌ی کلسترول در ترکیب با داروهای ضدویروس پسگرد جهت کنترل عفونت ایدز ( ART ) می‌تواند خطر مرگ در بیماران ایدز را تا 67 درصد کاهش دهد. شواهد نشان می‌دهد استاتین ها علاوه بر کاهش سطح کلسترول بد می‌توانند به‌طور مؤثری التهابات مزمن را کاهش دهند.

 

مکمل‌های ویتامین D و کلسیم

کنترل ایدز

کمبود تراکم مواد معدنی استخوان در بیماران ایدز به مقدار زیادی دیده می‌شود و نتیجه‌ی آن مقدار بالاتر شکستگی استخوان و مفصل ران و همچنین پیشرفت زودهنگام پوکی استخوان است. درنتیجه‌ی این آمارها پیشنهاد می‌شود تمام زنان مبتلا به ایدز بعد از یائسگی و مردان بالای 50 سال اسکن‌های  DEXA انجام دهند تا احتمال پوکی استخوان در آن‌ها ارزیابی شود. مصرف روزانه‌ی مکمل‌های ویتامین B و کلسیم می‌تواند خطر شکستگی استخوان را کاهش دهد.

 

رژیم غذایی و ورزش

کنترل ایدز

افراد مبتلا به ایدز تا حد زیادی مستعد افزایش چربی در بدن هستند، علت این موضوع نه‌تنها خود بیماری بلکه داروهایی است که برای درمان آن استفاده می‌شوند. علاوه بر مصرف داروهای استاتین، مدیریت روزانه‌ی ایدز باید شامل یک رژیم غذایی متعادل و کم‌چرب باشد. همچنین باید ترکیب متعادلی از تمرینات ایروبیک و استقامتی نیز متناسب سن، مرحله‌ی بیماری و نتیجه‌ی آزمایش CD4  به برنامه‌ی زندگی فرد اضافه شود. قبل از شروع استفاده از ART باید سطح چربی و گلوکز خون آزمایش شود.

 

ماموگرافی و تست پاپ اسمیر مرتب

کنترل ایدز

زنان مبتلا به ایدز باید مراقبت‌های زیادی داشته باشند، نه‌تنها برای پیشگیری از سرطان دهانه‌ی رحم و دیگر بیماری‌های ناشی از آن،بلکه برای بارداری، جلوگیری از انتقال به همسر و پیشگیری از انتقال بیماری به نوزاد. زنان باید برای شروع بارداری برنامه داشته و مرتباً تست‌های ماموگرافی انجام دهند ( یک‌بار در سال برای زنان بالای 50 سال و تکرار گاه‌به‌گاه برای سنین 40 تا 49 )

زنان با بیماری ایدز باید تست پاپ اسمیر دهانه‌ی رحم داشته باشند و هر شش ماه آن را تکرار کنند.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040