۳۰ مهر ۱۳۹۴

عوارض مصرف پودرهای لباسشویی

۳۰ مهر ۱۳۹۴ 15921 بازدیدکننده 1 نظر
عوارض مصرف پودرهای لباسشویی در این مقاله می خوانید

اغلب ما از پودرهای شوینده برای شستشوی لباس های خود استفاده می کنیم. اما تابحال از اثرات منفی این مواد شوینده روی سلامت انسان و خطرات آن برای محیط زیست اطلاع داشته اید؟ ...

عوارض مصرف پودرهای لباسشویی

فنول

عوارض مصرف پودرها

فنول می‌تواند باعث آسیب به ریه، قلب، کلیه و کبد شود. این ماده به‌راحتی جذب پوست می‌شود و این خاصیت آن را تبدیل به ماده‌ای ترسناک نموده است. فنول با مشکلات جسمی و حتی مرگ‌های بسیاری در ارتباط بوده است.

 

روشن‌کننده‌ها

عوارض مصرف پودرها

این مواد با تغییر طول‌موج اشعه‌های ماوراءبنفش باعث می‌شوند لباس‌ها سفیدتر شوند. شاید نتیجه‌ی آن عالی باشد اما خطری که این مواد برای ما دارند حقیقی است. تحقیقات صورت گرفته نشان داده‌اند این پودر روی ماهی‌ها بسیار سمی بوده و سبب جهش رشدی باکتری‌ها شده است. همچنین پودرهای لباسشویی در زمان قرار گرفتن مقابل نور خورشید محرک واکنش‌های آلرژیک شدید در انسان می‌شوند.

 

سفیدکننده‌ها

عوارض مصرف پودرها

سفیدکننده‌ها ماده‌ای هستند که باوجود اثرات بد شناخته‌شده‌ی خود مدت‌هاست در میان پاک‌کننده‌های خانگی و در محتویات پودرهای لباسشویی جای گرفته‌اند. سفیدکننده یا سدیم هیپوکلریت دلیل اصلی مسمویت ها در خانه هستند. این یک ماده‌ی حساسیت‌زای قوی برای چشم‌ها، بینی و گلو است. همچنین سفیدکننده می‌تواند در برخورد با پوست باعث واکنش‌های شدید آلرژیک شود.

 

سورفکتانت‌ها

عوارض مصرف پودرها

سورفکتانت‌ها موادی برای پاک کردن چربی هستند و در زمان شستشو چربی‌ها را با آب از بین می‌برند. این همان ماده‌ای است که در زمان شستشوی لباس‌ها آن‌ها را تمیز می‌کند. سورفکتانت‌ها می‌توانند طبیعی یا مصنوعی باشند. سورفکتانت‌های طبیعی اغلب برای انسان و زنجیره‌ی آب خطری ندارند اما سورفکتانت‌های مصنوعی این‌طور نیستند.  پودرهای لباسشویی با سورفکتانت‌های مصنوعی ساخته می‌شوند.

 

رایحه

رایحه‌ی مصنوعی پودرهای لباسشویی یک محرک قوی برای حساسیت است. مواد شیمیایی موجود در این مواد رایحه بخش سبب خارش و آبریزش چشم و سوزش بینی می‌شوند. اما اثرات این مواد بیشتر از این‌هاست. مواد شیمیایی معطر کننده سبب تحریک حملات آسم و آلرژی‌های شدید می‌شوند. حتی این مواد ممکن است روی فکر کردن و تمرکز اثرگذار باشند. همه‌ی این‌ها در افراد حساس خود را بیشتر نشان می‌دهند، بااین‌وجود هیچ‌کس از اثرات این مواد شیمیایی در امان نیست.

 

اتیلن دی آمین تترااستیک اسید

عوارض مصرف پودرها

این گروه از ترکیبات به‌عنوان جایگزینی برای فسفات استفاده می‌شوند تا سختی مواد معدنی آب را کاهش دهند و مانع فعال شدن مواد سفیدکننده قبل از رفتن در آب شوند. همچنین به‌عنوان تثبیت‌کننده‌ی کف استفاده می‌شوند. در تحقیقات آزمایشگاهی مشخص‌شده است این ماده سبب آسیب به DNA و کشتن سلول‌ها در حیوانات می‌شود. ماده‌ی اتیلن دی آمین تترااستیک اسید در فرایندهای عادی انجام‌شده روی فاضلاب از بین نمی‌رود و می‌تواند مواد سمی سنگین خود را محیط حل کرده و اجازه دهد دوباره وارد زنجیره‌ی غذایی شوند.

 

فسفات

فسفات ماده‌ی پاک‌کننده‌ی اصلی بسیاری از پودرهای لباسشویی است زیرا با نرم کردن مولکول‌های آب و ایجاد کف صابون، که باعث بالا رفتن قدرت پاک‌کنندگی پودر خواهد شد، سبب از بین رفتن ذرات آلودگی از روی لباس‌ها می‌شود. بیماری‌ها و آسیب‌های محیطی بسیاری با فسفات در ارتباط‌اند. ذرات باقی‌مانده‌ی فسفات که در لباس‌هایی که با پودرهای دارای فسفات تمیز شده‌اند سبب حالت تهوع، اسهال و حساسیت‌های پوستی می‌شوند. فسفات ماده‌ای مقاوم است. حتی پس از فرایندهایی که برای تصفیه‌ی فاضلاب صورت می‌گیرد این ماده از بین نمی‌رود و وارد رودخانه‌ها و دریاچه‌ها شده و ماده‌ای سمی است. در سیستم آب این ماده رشد جلبک‌ها را زیاد کرده و ماهی‌های سالمون و دیگر جانوران آبزی را خفه می‌کند.

 

سدیم لورت سولفات و آمونیوم لوریل سولفات

عوارض مصرف پودرها

این دو ماده در اکثر پودرهای لباسشویی استفاده می‌شوند و عملی مشابه سورفکتانت‌ها و امولسیون انجام می‌دهند، به پودر قابلیت کف کردن می‌دهند. بیش از 16000 تحقیق انجام‌گرفته روی سدیم لورت سولفات ارتباط میان آن با حساسیت‌های پوستی، چشم،  سمی شدن اعضا، گسترش و تولیدمثل مواد سمی، اختلال غدد درون‌ریز، تغییرات سلولی و بیوشیمی و حتی سرطان را نشان داده است.

 

naphthas یا عصاره‌ی پترولیوم

این‌ها محلول‌هایی هستند که آلودگی، روغن و جرم‌ها را حل کرده و با آسیب به غشاء مخاطی، آسیب به کبد و التهاب آن، آسم و سرطان در ارتباط‌اند. این مواد از  نفت خام مصنوعی گرفته‌شده‌اند.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040