۲۸ آبان ۱۳۹۳

5 تکنیک تنفسی برای کاهش وزن

۲۸ آبان ۱۳۹۳ 3674 بازدیدکننده 5 نظر
5 تکنیک تنفسی برای کاهش وزن در این مقاله می خوانید

انسان برای ادامه ی حیات خود نیاز به تنفس پیوسته دارد. جالب اینجاست که همین نیاز می تواند در کاهش وزن به شما کمک کند. ...

5 تکنیک تنفسی برای کاهش وزن

 

وقتی مسئله کاهش وزن و افزایش سوخت و ساز بدن مطرح می‌شود، بی‌اختیار بیش از فکر کردن در مورد تنفس، به رژیم‌های زودگذر و مکمل‌ها توجه می‌کنیم. در کمال تعجب، باید گفت که تنفس نقش مهمی در از دست دادن چربی و سوخت و ساز بدن دارد. 

تنها روزانه 15 دقیقه زمان گذاشتن برای تنفس عمیق تر می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

چربی از اکسیژن، کربن و هیدروژن ساخته شده است. زمانی که اکسیژن به مولکول‌های چربی راه پیدا می‌کند، این مولکول‌ها را به دی اکسید کربن و آب تجزیه می‌کند. خون دی اکسید کربن را فیلتر کرده و آن را به شش‌ها می‌دهد تا از بدن خارج کنند. اکسیژن همچنین خون را رقیق می‌کند که این امر سبب کاهش فشارخون شده و سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد. این قابلیتی فوق‌العاده است که بدن خودش آن را دارد.

با یکی از پنج روش زیر به برنامه‌ی روزانه‌ی خود کمی تنفس آگاهانه اضافه کنید. 

 

روش 1: تنفس عمیق برای آرام شدن و استراحت

1 . همه‌ی هوا را از شش‌های خود خارج کنید.

 2 . با شمارش تا شش به آرامی از طریق بینی نفس بکشید. 

3 . تا شش شمرده و نفس خود را نگه‌دارید. 

4 . تا شش شمرده و به آرامی نفستان را بیرون دهید. 

5 . وضعیت قرارگیری بدن خود را چک کنید. آیا در هنگام بازدم بدن شما خم می‌شود؟ اگر این‌گونه است موقعیت خود را دوباره تنظیم کنید تا اطمینان یابید ستون فقرات شما به حالت صاف قرار گرفته است و مراحل 2 تا 5 را تکرار نمایید. 

هر روز عصر یا زمانی که احساس اضطراب و یا نگرانی و پریشانی می‌کنید این کار را 10 بار انجام دهید. شما می‌توانید این ورزش را در حالت خوابیده، نشسته یا ایستاده انجام دهید. 

 

روش 2: تنفس عمیق برای کسب انرژی

تنفس برای کاهش وزن

 

1 . همه‌ی هوا را از شش‌های خود خارج کنید. 

2 . با شمارش تا شش به آرامی از طریق بینی نفس بکشید. زمانی که احساس کردید شش‌های شما کاملاً از هوا پر شده‌اند، کمی دیگر هوا را تنفس کنید. 

3 . با شمارش تا هشت نفس خود را نگه‌دارید. تا اندازه‌ای پیش بروید که در نهایت بتوانید با شمارش تا 12 نفس خود را نگه‌دارید. 

4. با شمارش تا هشت از طریق دهان خود هوا را خارج کنید. همه‌ی هوا را یک‌باره خارج نکنید. سعی کنید که لب‌هایتان را جمع کنید تا هوا را آهسته‌تر خارج کنید. زمانی که احساس کردید دیگر هوایی در شش‌هایتان ندارید، یک‌بار دیگر هوا را خارج کنید.

5 . بار دیگر تا 8 شماره نفس خود را نگه داشته، قفسه سینه و شکمتان را سفت و منقبض نگه‌دارید. اگر بدون احساس ناراحتی نمی‌توانید تا 8 شماره نفس خود را نگه‌دارید آن را برای مدت کمتری نگه داشته و سعی کنید با تمرین، این زمان را به 8 شماره برسانید. 

این مراحل را ده بار هنگام صبح  و هر زمان از روز که نیاز به انرژی زیاد دارید تکرار کنید. شما می‌توانید این ورزش را نشسته یا ایستاده انجام دهید. 

 

روش 3: تنفس یک بار در میان از طریق سوراخ‌های بینی برای تصفیه کامل بدن 

1 . صاف نشسته و دست چپ خود را به راحتی روی زانوی چپتان قرار دهید. 

2 . نوک انگشت اشاره و انگشت میانی دست راست خود را در فضای بین ابروهایتان قرار دهید. انگشت شست دست راست را روی سوراخ بینی سمت راست بگذارید. انگشت حلقه‌ی دست راست را نزدیک سوراخ بینی سمت چپ قرار دهید. 

3. انگشت شستتان را روی سوراخ بینی سمت راست فشار داده و از طریق سوراخ بینی سمت چپ هوا را بیرون بدهید تا زمانی که دیگر هوایی در شش‌های شما باقی نماند. از طریق سوراخ بینی سمت چپ نفس عمیق بکشید.

4 . فشار را از روی سوراخ بینی راست برداشته، انگشت حلقه‌ی خود را روی سوراخ بینی سمت چپ فشار دهید، و تا زمانی که دیگر هوایی در شش‌های شما باقی نماند هوا را از طریق سوراخ بینی سمت راست خارج کنید. 

5. فشار را از روی سوراخ بینی سمت چپ برداشته و از طریق سوراخ سمت راست نفس بکشید.

6. مراحل 3 تا 5 را تکرار کنید.

در یک حالت نشسته و راحت باقی‌مانده و این مراحل را برای 5 تا 7 بار تکرار کنید. 

 

روش 4: تنفس آتش ( نوعی روش تمرینی تنفس در یوگا) برای سوخت و ساز

1 . کاملاً صاف نشسته و مشت‌هایتان را روی ماهیچه‌های تاب گشت ( ماهیچه‌های بدن به جز دست و پا ) قرار دهید. این کار به شما کمک می‌کند تا بخش مرکزی بدنتان را منقبض نگه‌دارید. 

 

2 . همه‌ی هوا را از شش‌هایتان خارج کنید. 

3 . تا شش شماره به آرامی از طریق بینی نفس بکشید.  

4 . لب‌هایتان را فشار داده و بازدم‌های کوتاه و قوی داشته باشید. در بین بازدم‌ها نفس نکشید. نیروی این بازدم‌ها به طور طبیعی هوا را به شش‌های شما بازمی‌گرداند. 50 تا 100 بار هوا را بیرون دهید، به تدریج تعداد بازدم‌ها را افزایش دهید. 

 5. در آخرین بازدم، همه‌ی هوا را از شش‌هایتان به زور بیرون دهید و تا یک شماره نگه‌دارید. 

6 . آرام بوده و به حالت طبیعی نفس بکشید. 

این کار را در حالت نشسته روی زانوها یا در یک حالت نشسته راحت انجام دهید. 

 

روش 5: تنفس خلأ برای قوی کردن ماهیچه‌های تاب گشت ( ماهیچه‌های مرکزی بدن) 

1 . زانوها و دست‌های خود را روی زمین بگذارید. 

2 . درحالی‌که شکمتان را به سمت داخل می‌دهید همه‌ی هوا را از شش‌هایتان بیرون دهید. 

3 . نفس خود را نگه داشته و شش‌هایتان را بدون هیچ‌گونه ورود هوا منبسط کنید. سعی کنید شکمتان را به سمت ستون فقراتتان بکشید. 

4 . این حالت را برای 10 ثانیه حفظ کنید.

 5 . به آرامی نفس خود را آزادکرده و این کار را تکرار کنید. 

این کار را روزانه به مدت 5 دقیقه انجام دهید. 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040