۸ مهر ۱۳۹۳

تأثیر نوشیدنی‌های اسیدی بر دندان

۸ مهر ۱۳۹۳ 4094 بازدیدکننده 0 نظر
تأثیر نوشیدنی‌های اسیدی بر دندان در این مقاله می خوانید

نوشیدنی های اسیدی در میان مردم رواج زیادی یافته اند، اما این مواد اثرات بدی روی دندان های شما باقی خواهند گذاشت. با این پیامدها و روش های پیشگیری از آن ها آشنا شوید. ...

تأثیر نوشیدنی‌های اسیدی بر دندان

علاوه بر مقدار زیاد شکر و کالری‌های پوچِ موجود در نوشابه‌ها، آب میوه‌ها، و نوشیدنی‌های انرژی‌زا، اسید نیز یک عنصر مضر در آن‌ها است. طبق اعلام آکادمی دندان‌پزشکی عمومی آمریکا، مشکلات دندانیِ رو به افزایش در آمریکا به دلیل مصرف اسید است که باعث ساییدگی و خورده شدن دندان می‌شود. اهمیت این موضوع وقتی افزایش پیدا می‌کند که مشخص شده است که در سال 2008، فقط در آمریکا بیش از 53 میلیارد لیتر نوشابه غیر الکلی به فروش رفته است.

 

سایش مینای دندان

یکی از اثرات اولیه نوشیدنی‌های اسیدی بر دندان فرسایش مینای دندان است. همان طور که آکادمی دندان‌پزشکی عمومی اعلام کرده است، مینای دندان که لایه سخت بیرونی دندان است، در صورت تماس طولانی مدت با نوشیدنی‌های اسیدی و برخی چای‌های گیاهی ممکن است نازک و نرم شود.  اگرچه بزاق دهان به استحکام دندان پس از تماس آن با مقدار کمی اسید کمک می‌کند، اما این عملکرد هنگامی که مقدار اسید در دهان زیاد باشد روی نمی‌دهد. احتمال زیادی وجود دارد که با فرسایش مینای دندان، دندان لب پر شود یا بشکند.

 

عاج دندان عریان شده

نوشیدنی اسیدی و دندان

 

مشکلات دندانی دیگر مانند از بین رفتن رنگ دندان و حساسیت دندان وقتی ایجاد می‌شوند که نوشیدنی‌های اسیدی مینای دندان را از بین می‌برند. همان طور که مینای دندان ضعیف می‌شود، دومین و بزرگ‌ترین لایه دندان، که عاج است، نمایان می‌شود. وقتی لوله‌های کوچک عاج فاقد لایه محافظتی باشند، دندان زرد به نظر می‌رسد. علاوه بر از دست دادن رنگ، عصب‌های عاجِ عریان شده نسبت به آب سرد و داغ آسیب‌پذیر می‌شوند و این باعث حساسیت و درد دندان می‌شود.

 

کرم‌خوردگی دندان 

اگرچه خوردن غذاهای شیرین و بهداشت دهانی نامناسب از دلایل ابتدایی کرم‌خوردگی دندان هستند، اما مصرف نوشیدنی‌های اسیدی نیز می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان شود. کرم‌خوردگی که سوراخ‌ها یا حفره‌های کوچکی در دندان هستند، ممکن است به دلیل از بین رفتن مینای دندان بیشتر شوند. وقتی مینای دندان کم باشد، دندان بیشتر آسیب‌پذیر می‌شود و باکتری‌ها راحت تر نفوذ می‌کنند و باعث ایجاد پوسیدگی می‌شوند. دندان‌درد، حساسیت و سوراخ‌های قابل‌مشاهده در دندان  و یا چرک اطراف لثه‌ها نشان‌دهنده شروع شدن پوسیدگی است.   کرم‌خوردگی اگر درمان نشود ممکن است منجر به عفونت، درد شدید و از دست دادن دندان شود.

 

نکته‌ها

 

نوشیدنی اسیدی و دندان

 

راه‌های مختلفی برای حفاظت از دندان در برابر نوشیدنی‌های اسیدی وجود دارد. قبل از هر چیز، مصرف روزانه نوشیدنی‌های گازدار را محدود کنید و از نی استفاده کنید. نی با هدایت مایع به ته گلو کمک می‌کند که اسید با دندان تماس پیدا نکند. تماس طولانی مدت با اسید میزان ساییدگی مینای دندان را افزایش می‌دهد. به همین دلیل، نوشیدنی‌های اسیدی را به سرعت مصرف کنید و آن را در دهانتان نچرخانید. همچنین بهداشت دهان مناسب از جمله دو مرتبه در روز مسواک زدن و مراجعه منظم به دندان‌پزشک به مراقبت از دندان‌ها کمک می‌کند.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040