۹ مهر ۱۳۹۲

نوشابه های قندی و اضافه وزن، دیابت و مشکلات قلبی

۹ مهر ۱۳۹۲ 4880 بازدیدکننده 0 نظر
نوشابه های قندی و اضافه وزن، دیابت و مشکلات قلبی در این مقاله می خوانید

در این مقاله شما با نوشابه های قندی و ارتباط آن با اضافه وزن، دیابت و مشکلات قلبی ناشی از آن آشنا خواهید شد ...

نوشابه های قندی و اضافه وزن، دیابت و مشکلات قلبی

مشکل : نوشیدنی‌های قندی یکی از عوامل عمده همه‌گیری چاقی محسوب می‌شوند.

در ایالات‌متحده، دو نفر از هر سه نفر بزرگ‌سال،  و یک نفر از هر سه نفر کودک، دارای اضافه‌وزن بوده و یا چاق هستند. افزایش مصرف نوشیدنی‌های قندی، یکی از عوامل اصلی ایجاد همه‌گیری چاقی است. یک نوشابه نیم لیتری ، حاوی  15  تا 18 قاشق چای‌خوری شکر بوده و بیش از 240  کالری انرژی دارد. یک نوشابه  دو لیتری می‌تواند تا 700  کالری انرژی داشته باشد. افرادی که این قند مایع را می‌نوشند، آن احساس سیری که از خوردن غذای جامدی با همین سطح کالری برایشان ایجاد می‌شد را تجربه نخواهند کرد.

شرکت‌های نوشابه‌سازی در ایالات‌متحده حدود 3.2  میلیارد دلار صرف بازاریابی برای فروش محصولات خود در سال 2006 نموده، و حدود نیم میلیارد دلار این بازاریابی، برای مخاطب قرار دادن جوانان بین سن 2 تا 17 سال انجام شد. تبلیغات تلویزیونی زیادی در مورد نوشابه‌های گازدار انجام می‌شود و کودکان از سنین پایین با این تبلیغ‌ها آشنا شده و با آن بزرگ می‌شوند.

 

حقیقت: مصرف نوشابه‌های گازدار در حال افزایش بوده و برای سلامتی خطرناک است.

میزان مصرف نوشابه‌های گازدار و قندی، در طی 40 سال گذشته به طور زیادی افزایش داشته و کودکان و بزرگ‌سالان، بیشتر از هر زمان دیگری از این نوشابه ها مصرف میکنند.قبل از سال 1950، بطری‌های معمولی نوشابه‌های گازدار، حدود 185 گرم بودند. در دهه 60، صنعت نوشابه‌سازی، بطری‌های بزرگ تر، که شامل بطری 350 گرمی نوشابه بود، را معرفی کردند.

مصرف این نوشابه‌ها در سال 1960 کاملاً معمول و متداول شده بود. در سال‌های بعدی، بطری‌های نیم لیتری، یک لیتری و دو لیتری پلاستیکی نوشابه‌های گازدار معرفی شده و به سرعت به محبوبیت رسید.در سال‌های دهه 70، نوشابه‌های قندی حدود 4% کالری روزانه مردم آمریکا را تشکیل می‌دادند. در سال 2001، این میزان به حدود 9% افزایش پیدا کرده بود.

کودکان و جوانان در آمریکا، بین سال‌های 1999 تا 2004، حدود 224 کالری در روز از نوشابه‌های قندی دریافت کرده که این مقدار حدود 11% نیاز کالری روزانه را تشکیل می‌داد. از سال‌های 1989 تا 2008، میزان کالری دریافتی از نوشابه‌های قندی برای کودکان بین 6 تا 11 سال، از 130 به 209 افزایش‌یافته که افزایش 60% ی را نشان می‌دهد، و تعداد کودکانی که این نوشابه‌ها را مصرف می‌کردند، از 79% به 91% افزایش یافت.

در هر روز، حدود نیمی از افراد در ایالات‌متحده از نوشابه‌های قندی استفاده می‌کنند. یک نفر از هر چهار نفر حدود 200 کالری، و حدود 5% افراد حداقل 567 کالری، که معادل 4 قوطی نوشابه گازدار است، مصرف دارند. نوشابه‌های قندی (سودا، نوشابه‌های انرژی زا، نوشابه‌های ورزشی) منبع اصلی کالری مصرفی در نوجوانان بوده و در رتبه بعدی، پیتزا قرار دارد.

 

نوشابه‌های قندی، خطر ابتلا به چاقی مفرط، دیابت، مشکلات قلبی و نقرس را افزایش می‌دهند.

یک مطالعه 20 ساله از 120،000 زن و مرد نشان داد که افرادی که میزان مصرف نوشابه‌های قندی خود را به میزان 350 میلی‌لیتر در روز افزایش دادند، افزایش وزن بیشتری نسبت به افرادی که رژیم خود را تغییر نداده بودند داشتند. تحقیقات دیگر، رابطه قوی ای بین مصرف نوشابه‌های قندی و افزایش وزن در کودکان را نشان داد.

نتیجه یکی از تحقیقات نشان داد که افزایش مصرف هر بطری 350 میلی‌لیتری نوشابه قندی در روز، احتمال ابتلا به چاقی مفرط را در یک و نیم سال آینده به میزان 60 درصد افزایش خواهد داد.افرادی که به طور منظم نوشابه‌های قندی مصرف می‌کنند_ یک یا دو بطری در روز _ نسبت به افرادی که به ندرت نوشابه‌های قندی مصرف می‌کنند، حدود 26% بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع دو قرار دارند.

یک مطالعه 20 ساله از 40،000 مرد نشان داد که افرادی که به طور متوسط 1 قوطی نوشابه گازدار در طول روز مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که به ندرت نوشابه قندی مصرف می‌کنند، حدود 20% بیشتر در معرض خطر سکته قلبی و مرگ به علت آن قرار دارند. مطالعه مشابهی در زنان نیز وجود رابطه ای مشابه را تائید می کند.

یک مطالعه 22 ساله از 80،000 زن نشان داد که آنهایی که در روز بطور متوسط یک بطری نوشابه قندی مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که به ندرت از آن استفاده می کنند، حدود 75% بیشتر در معرض ابتلا به نقرس قرار دارند. محققان، وجودی ارتباطی مشابه در مردان را نیز اثبات کردند.

 

کم کردن مصرف نوشابه‌های قندی، می‌تواند به مردم کمک کند که وزن خود را کنترل کنند.

مطالعه‌ای در کودکان و بزرگسالان نشانگر این قضیه است که کاهش مصرف نوشابه‌های قندی، باعث توانایی کنترل بهتر وزن  در افرادی خواهد شد که اضافه‌وزن دارند.

 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040