۱۳ بهمن ۱۳۹۴

ویروس زیکا تهدیدی برای ساکنین قاره ی آمریکا

۱۳ بهمن ۱۳۹۴ 2392 بازدیدکننده 0 نظر
ویروس زیکا تهدیدی برای ساکنین قاره ی آمریکا در این مقاله می خوانید

متأسفانه این روزها از ویروس جدیدی به نام زیکا می‌شنوید. ویروسی خطرناک که تابه‌حال باعث نقص نوزادان بسیار و مرگ آن‌ها  در زمان تولد شده است. اما از زیکا چه می‌دانید؟ ...

ویروس زیکا تهدیدی برای ساکنین قاره ی آمریکا

تقریباً حدود 4000 زن باردار در برزیل نوزادانی به دنیا آورده‌اند که مبتلا به اختلال رشد عصبی میکروسفالی بوده‌اند. نتیجه‌ی آزمایش‌ها نشان می‌دهند این نوزادان در مغز خود ویروس زیکا داشته‌اند. در 25 ژانویه 2016 سازمان سلامت جهانی هشدار داد ویروس زیکا به تمام کشورهای آمریکایی به‌جز کانادا و شیلی گسترش خواهد یافت و به دلیل عدم وجود ایمنی در مقابل بیماری تشدید خواهد یافت. اگر یک زن باردار به زیکا مبتلا شود نواقص نوزاد متولدشده می‌تواند برای نوزاد کشنده باشد.

سازمان بهداشت جهانی نگران است بنا به دلایل مختلف ویروس تشدید شده و گسترش زیادی یابد ازجمله کمبود ایمنی در مقابل ویروس، نبودن درمان مشخص، نداشتن واکسن برای ویروس، عدم امکان تشخیص سریع ابتلای یک فرد و الگوهای جوی ال نینو.

 

ویروس زیکا چیست؟

ویروس زیکا

ویروس زیکا ویروسی از گروه فلاوی ویروس‌ها یا ویروس آران‌ای است. انواع دیگر این نوع ویروس‌ها تب زرد و ویروس تب دانگی می‌باشد. ویروس زیکا توسط Aedes aegypti شیوع می‌یابد، گونه‌ای از حشرات که عامل شیوع تب دانگی و چیکونگونیا نیز می‌باشد. تنها یک نفر از هر 5 فرد مبتلا به زیکا در او علائمی دیده می‌شود، به‌جز در زنان باردار و نوزادان آن‌ها، و اغلب تنها علائم درد و احساس ناراحتی خواهد بود.

 

علائم ابتلا به ویروس زیکا کدام اند؟

علائم ویروس زیکا

حدود 20 درصد از افرادی که به زیکا مبتلا هستند علائم زیر را تجربه می‌کنند:

خارش

درد مفاصل

التهاب ملتحمه یا قرمزی چشم

تب

درد مفاصل

سردرد

 

این علائم برای چند روز تا چند هفته ادامه می‌یابند و سپس خودشان برطرف می‌شوند. برای بیشتر کسانی که این علائم را دارند نیازی به بستری در بیمارستان نیست. برخلاف علائم خفیف در بیشتر افراد زیکا خبر بدی برای مادران است. باوجودی که هنوز ارتباط مستقیمی میان ویروس زیکا و نواقص زمان تولد یافت نشده است اما وجود ارتباط دیده‌شده میان این ویروس و هزاران مورد میکروسفالی در نوزادان تازه متولدشده در برزیل هشداردهنده است.

 

میکروسفالی

میکروسفالی بیمار کشنده‌ای در نوزادان تازه متولدشده است، در این بیماری سر نوزاد کوچک‌تر از حالت طبیعی است. در میکروسفالی مغز نیز کوچک است و درست رشد نمی‌کند، درنتیجه مشکلات عصبی جدی برای نوزاد مبتلا ایجاد می‌شود ازجمله:

تأخیر در رشد

ناتوانی ذهنی

تشنج

ناشنوایی

مشکلات دید

اختلال حرکتی

حتی خبرهای بدتری نیز به گوش رسیده است، برخی مادران برزیلی از مشاهده‌ی نواقص تولد بیشتری در نوزادان خود بر اثر ویروس زیکا گفته‌اند مانند اختلالات عضلانی و زخم در مغز و چشم.

 

آیا درمانی برای ویروس زیکا وجود دارد؟

درمان ویروس زیکا

هیچ درمان یا واکسنی برای ویروس زیکا وجود ندارد. افرادی که متوجه علائمی از این بیماری شدند با استراحت زیاد، نوشیدن مایعات و مصرف استامینوفن درمان می‌شوند. داروهایی مانند ایبوبروفن یا آسپیرین خطر خونریزی را زیاد کرده و باید در بیماران مبتلا به زیکا از مصرف آن خودداری شود.

بهترین راه مقابله با ویروس زیکا پیشگیری از قرار گرفتن در معرض Aedes aegypti است، حشره‌ای که ویروس را گسترش می‌دهد. این حشره بیشتر در طول روز حمله می‌کند. اگر به منطقه‌ای سفر می‌کنید  که این حشره در آن وجود دارد ( مانند برزیل )، باید از دافع حشرات استفاده کرده، لباس‌های آستین‌بلند و شلوار بلند بپوشید و اطراف تخت خود پشه‌بند بزنید. بعلاوه باید اتاق خود را از هرگونه منبع آب راکد خالی کنید مانند گلدان، ظرف یخ، زیرا در این مکان‌ها حشره‌ی انتقال‌دهنده‌ی زیکا تخم‌گذاری و تولیدمثل می‌کند.

تحقیقات کمی می‌گویند که ویروس زیکا از طریق رابطه‌ی جنسی یا خون نیز می‌تواند منتقل شود. بیشتر انتقال زیکا زمانی است که حشره یک فرد مبتلا  را نیش‌زده و سپس فرد سالمی را نیش زند. اگر به زیکا مبتلا شده‌اید باید همچنان برای جلوگیری از انتقال ویروس به افراد دیگر روش‌های پیشگیری را انجام دهید.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040