۲۴ آبان ۱۳۹۴

درد اعصاب، علائم، تشخیص و درمان

۲۴ آبان ۱۳۹۴ 3164 بازدیدکننده 1 نظر
درد اعصاب، علائم، تشخیص و درمان در این مقاله می خوانید

در این مقاله توضیح کاملی از درد اعصاب، نحوه تشخیص، درمان و علائم آن آورده شده است. ...

درد اعصاب، علائم، تشخیص و درمان

درد اعصاب چگونه است؟

درد اعصاب

توصیف درد در هر فرد متفاوت است. آن‌ها از توصیفاتی مانند احساس ضربه‌ی چیزی نوک‌تیز، سوزن سوزن شدن، سوزش، مورمور شدن و دیگر توصیفات استفاده می‌کنند. زندگی با درد اعصاب سخت است اما در بیشتر افراد این درد قابل تسکین است. دردهای اعصاب به نام درد نوروپاتیک نیز شناخته می‌شوند.

 

چگونه متوجه درد اعصاب می‌شوید؟

علائم درد اعصاب

درد اعصاب اغلب بر اثر عصب‌های آسیب‌دیده‌ای است که سیگنال‌های اشتباه فرستاده و باعث درد شدید می‌شوند. شاید این سیگنال‌ها برای رساندن درد مرتبط با یک جراحت عمل نکنند. در این هنگام شخص احساس درد تاشی از واکنش به جراحت نخواهد داشت ( برای مثال فردی که دیابت داشته و در پاهای خود در نوروپاتیک دارد ممکن است در زمان آسیب رسیدن به پا احساس دردی نداشته باشد )

 

محرک‌های درد اعصاب

درد اعصاب

در برخی افراد بعضی محرک‌های غیرعادی‌ای وجود دارند که با افزایش حساسیت باعث حساس شدن فرد به برخی شرایط می‌شود. برای مثال در برخی افرادی که تب‌خال دارند حساسیت عصبی با لمس سبب بروز درد می‌شود. این افراد نمی‌توانند تماس ملافه یا لباس با محل عفونی را تحمل کنند. دیگر آسیب اعصاب می‌تواند موجب درد در هنگام ایستادن یا نشستن شود.

 

نداشتن حس

درد اعصاب

همه‌ی آسیب‌های اعصاب باعث درد نمی‌شوند. ممکن است فرد بی‌حسی را تجربه کند..اگرچه این حالت شاید دردناک نباشد اما با کاهش حساسیت در حس لامسه رخ می‌دهد که می‌تواند با تداخل در عملکرد دست‌ها همراه شود. در این شرایط فعالیت‌هایی مانند تایپ کردن، بستن بند کفش یا نواختن موسیقی دشوار خواهد بود.

 

درد اعصاب و خواب

درد اعصاب

برخی دردهای اعصاب در شب شدیدتر می‌شوند و درنتیجه ممکن است باعث مشکل خواب فرد شود. کمبود خواب می‌تواند موجب مشکلات دیگری شود بنابراین افرادی که دچار این نوع از درد اعصاب هستند باید هرچه زودتر درمان شوند.

 

جراحات دیده نشده

درد اعصاب

ازآنجایی‌که جراحت اعصاب می‌تواند به‌جای درد باعث بی‌حسی شود این نداشتن حس می‌تواند آسیب به اندام را پنهان کند، مانند پاها. این افراد باید مرتباً اندام خود را برای وجود هر نوع جراحت‌دیده نشده بررسی کنند.

 

پیشرفت درد اعصاب

پیشرفت درد اعصاب

درد اعصاب اغلب پیشرفت می‌کند خصوصاً اگر دلیل ریشه‌ای آن ( مثلاً دیابت ) درمان‌نشده باشد. پیشرفت عادی درد عصب دور از مغز و ستون فقرات شروع می‌شود ( انگشتان دست‌وپاها ) و به‌مرور به سمت بالا و بازو و ران‌ها گسترش می‌یابد. با درمان مناسب شاید پیشرفت متوقف‌شده و در برخی موارد ممکن است درمان اثر معکوس روی پیشرفت داشته باشد.

 

ارزیابی درد

ارزیابی درد اعصاب

پزشک شما در کنترل درد اعصاب همراهتان است. با پاسخ به‌تمامی سؤالاتی که از شما می‌پرسد ( نوع درد و چگونگی تغییر زندگی بر اثر آن ) به او در تشخیص علت درد و نحوه‌ی درمان آن کمک کنید.

 

شرایطی که باعث درد عصب می‌شود

درد اعصاب

اگرچه برخی افراد بدون هیچ دلیل شناخته‌شده‌ای به درد اعصاب مبتلا می‌شوند اما در افراد بسیاری این مشکل ناشی از اختلالاتی در سلامتی است مانند دیابت، زونا و یا سرطان. درمان این بیماری‌ها بسیار مهم است زیرا می‌تواند به‌طور غیرمستقیم درد را کاهش داده یا متوقف کند. می‌توان با درمان بیماری درد ناشی از آن را نیز درمان کرد.

 

داروهای درد اعصاب

داروهای درد اعصاب

داروها مختلفی وجود دارند که به کاهش درد عصب کمک می‌کنند. این داروها از مسکن‌های قوی تا داروهایی که در اصل برای درمان افسردگی یا تشنج هستند اما در تسکین درد مؤثرند متغیر می‌باشند.

 

درمان‌های طبیعی درد اعصاب

درمان درد اعصاب

برخی افراد مبتلا به درد اعصاب به سراغ درمان‌های دیگری می‌روند که درمان طبیعی، مکمل یا جایگزین نامیده می‌شوند. برای مثال طب سوزنی می‌تواند به برخی افراد کمک کند درحالی‌که برای برخی دیگر مکمل‌های غذایی ( مانند ویتامین B12 ) می‌توانند مؤثر باشند.

 

مراقبت از سلامتی

درد اعصاب

باوجودی که درمان‌های پزشک شما می‌تواند برای درد اعصاب مؤثر باشد اما بیشتر پزشکان قبول دارند که بیمار باید سبک بهتری برای زندگی خود بسازد تا احتمال کنترل درد در او افزایش یابد . ( با ورزش، رژیم غذایی خوب و در صورت نیاز کاهش وزن )

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040