۱۰ شهريور ۱۳۹۴

انواع لک های پوستی

۱۰ شهريور ۱۳۹۴ 3620 بازدیدکننده 0 نظر
انواع لک های پوستی در این مقاله می خوانید

لکه‌های پوستی تکه‌هایی روی پوست هستند که اغلب تیره‌تر یا روشن‌تر از رنگ پوست شما می‌باشند. این لکه‌ها می‌توانند به رنگ قرمز، بنفش یا آبی و ... باشند. ...

انواع لک های پوستی

لکه‌های بارداری یا ملاسما

لکه‌های بارداری

این لکه‌ها در میان زنان شایع هستند، خصوصاً زنان باردار و کسانی که تحت درمان‌های هورمونی قرار داشته یا داروهای ضدبارداری مصرف می‌کنند. نشانه‌ی ملاسما لکه‌های تیره و نامنظمی است که اغلب بالای گونه، بینی، روی لب‌ها و پیشانی دیده می‌شوند. به‌تدریج لکه‌ها زیادتر می‌شوند. ملاسما در زنان یائسه نیز دیده شده است.

 

کک‌ومک

کک‌ومک

کک‌ومک ناحیه‌ای است که ملانین ( گروهی از رنگ‌دانه‌های طبیعی پوست ) در آن تجمع یافته و بیشتر در افرادی دیده می‌شود که رنگ پوست آن‌ها روشن است. کک‌ومک براثر تولید زیاد ملانین نیست بلکه به‌جای آن دانه‌های ملانین رنگ پوست را تغییر می‌دهند.

 

لکه‌های جای زخم یا التهاب پوستی

گاهی بیماری پوستی شما با التهاب در پوست یا لکه‌های قرمز و قهوه‌ای آغاز می‌شود که خارش‌دارند. باگذشت زمان التهاب پوست کم می‌شود و روی آن لکه‌هایی قهوه‌ای به‌جای می‌مانند.

 

لکه‌های ناشی از افزایش سن

لکه‌های افزایش سن

 

لکه‌های افزایش سن لکه‌هایی صاف و به رنگ قهوه‌ای، خاکستری یا سیاه روی پوست هستند. این لکه‌ها اغلب در نقاطی از بدن پدیدار می‌شوند که زیاد در مقابل نور قرارگرفته و در آن ملانین زیاد تولیدشده است. برخلاف نام این‌گونه از لک‌ها، پزشکان همیشه علت بروز لکه‌های سن را نمی‌توانند تشخیص دهند. این لک‌ها می‌توانند براثر سن، قرار گرفتن در مقابل آفتاب و یا نورهای دیگری مانند تخت‌های برنز باشد.

 

جای جوش

جای جوش

زمانی که جوش ایجاد می‌شود به‌شدت درون پوست نفوذ می‌کند و این جوش‌ها به پوست و بافت زیر آن آسیب می‌رسانند. در حین فرآیند بهبود جوش بدن کلاژن تولید می‌کند – جایگزینی که از پوست حمایت نماید. اگر بدن کلاژن کم یا زیاد بسازد شما شاهد لکه‌هایی روی پوست خود خواهید بود. نوع این لکه بستگی به نحوه‌ی ساخت کلاژن در بدن دارد. با درمان‌های مؤثر جوش می‌توان ازاین‌گونه لک‌های پوستی جلوگیری نمود.

 

خال‌های جانکشنال

خال‌های جانکشنال

خال جانکشنال خالی است که در مرز لایه‌های روپوست یا اپیدرم ( لایه‌ی بیرونی پوست ) و درم رشد می‌کند ( اپیدرم و درم با هم پوست را می‌سازند ). این خال ممکن است رنگ‌دانه بوده و به‌تدریج بالا بیاید. خطر تبدیل‌شدن به ملانومای بدخیم ( تومور با منشأ سلول‌های ملانین ) برای خال‌های جانکشنال وجود دارد. ظاهر خال به شکل کورک یا ماکول پوستی است و کمتر از 6 میلی‌متر قطر دارد. اغلب این خال‌ها گرد بوده و مرز مشخصی دارند و رنگ آن‌ها از بژ تا قهوه‌ای یا مشکی متغیر است.

 

اگزما

اگزما

آلرژی به نور خورشید زمانی است که شما حساسیت زیادی به آن پیدا کنید. بیمارانی که این مشکل را دارند اغلب شاهد لکه‌هایی روی پوست خود هستند که براثر اشعه‌ی ماورای بنفش می‌باشد. به‌طور همزمان ممکن است شاهد اگزما نیز باشند. اگزما نوعی از بیماری پوستی درماتیت آتوپیک است که در دسته‌ی بیماری‌های آلرژیکی قرار می‌گیرد. اگزما باعث قرمزی، خارش و التهاب پوست می‌شود.

 

حساسیت به دارو

حساسیت به دارو

بسیاری از داروها عوارض جانبی مختلفی به همراه دارند و می‌توانند محرکی برای واکنش‌های آلرژیکی باشند. در زمان واکنش آلرژیکی ابتدا دارو وارد بدن می‌شود، سیستم ایمنی بدن اشتباهاً با تولید آنتی‌بادی‌های خاص مبارزه با بیماری به این دارو واکنش نشان می‌دهد. این آنتی‌بادی‌ها دارو را مانند یک دشمن خارجی می‌دانند و زمانی که با آن برخورد می‌کنند ممکن است مشکلات زیادی برای شما پیش بیاید، ازجمله خارش پوست یا چشم‌ها، التهاب لب، زبان و صورت، مشکلات پوستی مانند کهیر و جوش و ...

 

خال‌های مادرزادی

 خال‌های مادرزادی

این خال‌ها در زمان تولد در نوزاد وجود دارند. این مشکل در یک درصد از نوزادان در سراسر جهان اتفاق می‌افتد. در 15 درصد موارد خال‌ها در سر و گردن قرار دارند.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040