۲۳ تير ۱۳۹۳

اختلال شخصیت اسکیزوئید

۲۳ تير ۱۳۹۳ 4283 بازدیدکننده 3 نظر
اختلال شخصیت اسکیزوئید در این مقاله می خوانید

در این مقاله شما را با یکی از اختلال‌های شخصیتی به نام اسکیزوئید آشنا می کنیم. ...

اختلال شخصیت اسکیزوئید

اختلال شخصیتی چیست؟

افراد مبتلا به اختلال شخصیتی الگوهای عملکردی و فکری طولانی‌مدتی دارند که نسبت به چیزی که جامعه معمول و یا طبیعی قلمداد می‌کند، متفاوت است. غیرقابل انعطاف بودن شخصیت این افراد می‌تواند موجب آشفتگی شده و در جنبه‌های مختلف زندگی از جمله عملکردهای کاری و اجتماعی تداخل ایجاد کند. در افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی، معمولاً مهارت‌های غلبه بر مسائل، ضعیف بوده و در ایجاد روابط سالم با دیگران مشکل دارند.

برخلاف اختلال‌های اضطرابی، که افراد مبتلا به آن می‌دانند که مشکلی در آن‌ها وجود دارد، اما قادر به کنترل کردن آن نیستند، افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی معمولاً از مشکل خودآگاه نیستند و معتقدند لازم نیست کاری برای آن انجام دهند. ازآنجایی‌که این افراد معمولاً باور ندارند که مشکلی داشته باشند، به دنبال درمان آن نیستند.

 

اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟

اختلال شخصیت اسکیزوئید، عضوی از گروه اختلال شخصیت‌های خوشه الف یا اختلال شخصیت‌های غیرعادی و نامتعارف (eccentric) است. افراد مبتلا به این اختلالات اغلب عجیب و غریب به نظر می‌رسند. افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید تمایل دارند از روابط اجتماعی جدا بوده و از دیگران فاصله بگیرند و نسبت به روابط بی‌علاقه هستند. این افراد معمولاً افراد گوشه گیری هستند که فعالیت‌های انفرادی را ترجیح می‌دهند و به‌ندرت هیجانات شدیدی بروز می‌دهند. اختلال شخصیت اسکیزوئید برخلاف نام و علائم مشابه با اسکیزوفرنی، همان اسکیزوفرنی نیست. بسیاری از افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید قادرند عملکرد نسبتاً خوبی داشته باشند اگرچه ترجیح می‌دهند مشاغلی را انتخاب کنند که به آن‌ها اجازه دهد تنها باشند مانند نگهبان شب، و مسئول کتابخانه یا آزمایشگاه.

 

علائم اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟

افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید اغلب منزوی هستند، زندگیشان را طوری ساماندهی می‌کنند که از تماس و تعامل با افراد دیگر دوری کنند. بسیاری از آن‌ها هرگز ازدواج نمی‌کنند یا به زندگی با والدینشان ادامه نمی‌دهند (تنها زندگی می‌کنند). ویژگی‌های متداول دیگر این افراد عبارت‌اند از:

 

از روابط نزدیک حتی با اعضای خانواده لذت نمیبرند و خوششان نمی‌آید

مشاغل و فعالیتهایی را انتخاب می‌کنند که انفرادی انجام می‌شود.

از فعالیت‌های معدودی لذت می‌بیند.

هیچ دوست صمیمی به‌جز خویشاوندان درجه یک شان ندارند‌.

در رابطه با دیگران مشکل دارند.

نسبت به تشویق یا انتقاد بی‌تفاوت هستند.

سرد هستند و هیجان کمی از خود نشان می‌دهند.

ممکن است این افراد خیال باف بوده و تخیلات واضحی از زندگی پیچیده درونی داشته باشند

 

اختلال شخصیت اسکیزوئید چقدر متداول است؟

ارزیابی دقیق درجه شیوع این اختلال مشکل است، به این دلیل که افراد مبتلا به این اختلال شخصیتی به‌ندرت به دنبال درمان می‌روند. اختلال شخصیت اسکیزوئید در مردان بیشتر از زنان است و در افرادی که خویشاوند نزدیک مبتلا به اسکیزوفرنی دارند، شایع‌تر است. اختلال شخصیت اسکیزوئید معمولاً در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی شروع می‌شود.

 

علت اختلال شخصیت اسکیزوئید چیست؟

اطلاعات کمی درباره علت آن وجود دارد اما هم ژنتیک و هم محیط در آن نقش دارند. برخی از متخصصان سلامت روان بیان می‌کنند که داشتن دوران کودکی غم‌انگیز و بدون گرمی و احساسات و هیجانات در ایجاد این اختلال نقش دارند. خطر اختلال شخصیت اسکیزوئید در خانواده‌ای که اختلال اسکیزوفرنی در آن وجود دارد بیشتر است و این نشان می‌دهد ممکن است این بیماری به ارث برسد.

 
 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040