۱۳ خرداد ۱۳۹۳

ویژگی‌های شخصیت نوروتیک (روان رنجور)

۱۳ خرداد ۱۳۹۳ 8202 بازدیدکننده 1 نظر
ویژگی‌های شخصیت نوروتیک (روان رنجور) در این مقاله می خوانید

در این مقاله شما با شخصیت نوروتیک (روان رنجور) آشنا شده و از ویژگی‌های این بیماری آگاه خواهید شد. ...

ویژگی‌های شخصیت نوروتیک (روان رنجور)

ویژگی‌های شخصیت نوروتیک (روان رنجور)

واژه روان رنجوری (neurosis) در روان‌پزشکی رسمی نامتداول است. این واژه از راهنمای آماری و تشخیصی اختلالات روانی در سال 1980 حذف شد و اکنون بیشتر یک اصطلاح برای رفتار اضطرابی و دمدمی است. با این که ممکن است این رفتارها اسامی مختلفی داشته باشند اما همه ناشی از اضطراب بالا بوده و مربوط به روان‌پریشی نیستند.

 

وسواس دست شستن

شستشوی وسواس گونه دست‌ها یا رفتارهای وسواسی دیگر از نظر این افراد لازم است، درحالی‌که هیچ فایده واقعی ندارد. برای مثال کسی که وسواس دست شستن دارد، حتی اگر دست‌هایش تمیز بوده و نیازی به شست‌وشو نداشته باشد،  ممکن است دائماً احساس کند که باید برای آرام کردن اضطراب و آشفتگی احساسی خود، مرتباً دستانش را بشوید، شاید حتی با آب داغ. این رفتار، بسیار شبیه به اعتیاد است و چرخه پاسخ نادرست و وسواسی به ناآرامی درونی را تکرار می‌کند.  

 

ایجاد جراحت در بدن خود

ایجاد جراحت یا بریدگی ناشی از روان رنجوری در بدن، اغلب در نوجوانان دیده می‌شود. این کار معمولاً تلاش برای خودکشی نیست بلکه پاسخ نوروتیک به فشار روانی شدیدی است که کنترل آن دشوار است. این افراد اغلب برای این به خودشان جراحت‌ وارد می‌کنند که  بتوانند یک هم‌بستگی مستقیم بین علت و معلول و یا کنترلی که به نظر می رسد در زندگی آنها وجود ندارد را احساس کنند. وارد کردن جراحت به خود، تنها زمانی به عنوان یک ویژگی نوروتیک در نظر گرفته می‌شود که فرد کاملاً نسبت به عمل خود هوشیار بوده، نخواهد آن را انجام دهد، اما مهارت دیگری برای غلبه بر فشار روانی نداشته باشد.

 

فوبیاهایی مانند اگروفوبیا (هراس از فضاهای غیرقابل گریز مانند شلوغی یا فضای باز)

ترس چیز بدی نیست و در واقع سازوکاری لازم برای بقا است، اما فوبیا ترسی غیرمنطقی است. فوبیا ترسی است که بر مبنای واقعیت نیست، یا نسبت به خطر واقعی بسیار اغراق شده است. یک نمونه از فوبیا، اگروفوبیا است که گاهی اوقات به عنوان ترس از مکان‌های شلوغ یا ماندن در خانه از آن یاد می‌شود. اگروفوبیا ترس شدیدی است که در هر زمانی که فرد احساس کند نمی‌تواند از موقعیت فرار کند حمله‌های اضطرابی ایجاد می‌کند.

 

افسرده خویی

افسردگی همیشه به عنوان ویژگی نوروتیک (روان‌نژند) در نظر گرفته نمی‌شود، اما افسردگی و اضطراب ارتباط نزدیکی با هم دارند. افسرده خویی، افسردگی خفیف اما دائمی است که اغلب به واسطه اضطراب مداوم ایجاد می‌شود. افسرده خویی اغلب با رفتار ضد اجتماعی و دمدمی مزاجی همراه است. یک ویژگی متداول فرد افسرده خو، این احساس غیر واقعی است که او درک عمیق‌تری از دنیا دارد.
 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040