۱ ارديبهشت ۱۳۹۴

چگونه پیوند عاطفی با نوزادمان را تقویت کنیم

۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ 3347 بازدیدکننده 0 نظر
چگونه پیوند عاطفی با نوزادمان را تقویت کنیم در این مقاله می خوانید

باوجودی که بیشتر کودکانی که تازه متولد می‌شوند آماده‌ی ایجاد ارتباط و پیوند هستند اما برخی والدین نگران‌اند که چگونه این تجربه ی شاد را آغاز کنند. ما به شما روش هایی برای تقویت این پیوند ارائه می کنیم. ...

چگونه پیوند عاطفی با نوزادمان را تقویت کنیم

وابستگی و پیوند عاطفی یک فرآیند یک‌شبه نیست اما پیوندی عمیق و احساسی ایجاد می‌کند که بین کودک تازه متولدشده و والدین یا پرستار او رشد می‌کند.  والدین هشیار می‌توانند با پاسخ مداوم به نیازهای کودک و تلاش برای ارتباط با گرمی و محبت وابستگی به کودک خود را افزایش دهند.

 

حرکات و اشارات کودک خود را نگاه کنید

 تقویت پیوند با نوزاد

زمانی که به واکنش‌های کودک خود به گرسنگی، خیس شدن کودک یا پریشانی عاطفی او نگاه می‌کنید، الگوهای در حال ظهور برای پاسخ به نیازهای او به شما کمک می‌کند تا به‌طور مؤثری به نیازهایش پاسخ دهید. تجربه‌های پرورشی هرروزه مانند شیر دادن و نگهداری از کودک تازه متولدشده برای والدین مجموعه‌ای از اشارات و حرکات جمع‌آوری می‌کند. برای مثال، شاید مشاهده کنید زمانی که پوشک  نوزاد شما  خیس شده است او قبل از گریه کردن حرکات خاصی از خود نشان می‌دهد. نوزاد شما یاد می‌گیرد که شما با تعویض پوشکش به حرکات او واکنش نشان می‌دهید. پاسخ شما به سیگنال‌ها و نشانه‌های ارسالی از سوی کودک این پیوستگی را می‌سازد، زیرا او یاد می‌گیرد که شما به حرکاتی که او انجام می‌دهد به‌درستی واکنش نشان می‌دهید.

 

واکنش شما همیشگی و همراه با عشق باشد

 تقویت پیوند با نوزاد

درحالی‌که به‌طور مداوم به نیازهای کودک خود برای شیر خوردن، حمام رفتن و تعویض پوشک او واکنش نشان می‌دهید این کار را با رفتاری گرم و عاشقانه انجام دهید. سایت سلامت کودکان پیشنهاد می‌دهد این فعالیت‌ها را طوری انجام دهید که ارتباط چشم در چشم و رابطه‌ی لمسی با کودک خود برقرار کنید. تعاملات عاشقانه والدین به کودک تازه متولدشده کمک می‌کند تا شروع به تنظیم احساسات فردی خود کند. پیوند سالم میان شما و کودکتان، زمینه‌ی ارتباطات آینده با افراد دیگر را برای او فراهم می‌کند.

 

برقراری ارتباط

 تقویت پیوند با نوزاد

یک نوزاد متولدشده، قبل از تولد و زمانی که هنوز در رحم مادرش بوده است با یادگیری تشخیص صدای مادر و دیگر اعضای خانواده برای برقراری ارتباط با والدین خود آماده‌شده است. کودک گریه می‌کند تا برای نیازهای خود ارتباط برقرار کند و از خود گریه‌های مختلفی نشان می‌دهد که نشانه‌ی نیاز خاصی از اوست. علاوه بر گریه کردن به دنبال فرصت‌های دیگر برای برقراری ارتباط و ایجاد پیوند با کودک خود باشید. با زمزمه‌ی صداهایی که کودک درمی‌آورد، حرف زدن با او، تقلید حالات صورت و حرکات بدن او کودک خود را تشویق کنید تا وانمود کند که حرف می‌زند.

 

اهمیت پیوند با کودک

 تقویت پیوند با نوزاد

پیوند میان یک کودک تازه متولدشده و والدین فواید عاطفی‌ای نیز برای شما همراه دارد. اگرچه این مزایا برای کودک در خارج از گهواره  و همزمان با رشد او نیز گسترش می‌یابد. نوزادان تازه متولدشده‌ای که متوجه می‌شوند نیاز آن‌ها به‌طور مداوم و با عشق پاسخ داده می‌شود می‌توانند به نقاط عاطفی گسترده‌ای در دوران کورکی دست یابند. یک پیوند قوی با والدین به کودک تازه متولدشده کمک می‌کند تا روابطی شاد با بزگسالان دیگر و همسالان خود برقرار کند زیرا اولین رابطه‌ای که او با فردی دیگر تجربه کرده مثبت و حمایتی بوده است.
 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040