۱ مهر ۱۳۹۳

افسردگی پس از زایمان

۱ مهر ۱۳۹۳ 3422 بازدیدکننده 0 نظر
افسردگی پس از زایمان در این مقاله می خوانید

آیا می دانید افسردگی پس از زایمان تا چه حد رایج است؟ آیا می دانید برای درمان آن چه کاری انجام دهید؟ با ما همراه شوید. ...

افسردگی پس از زایمان

افسردگی واقعی پس از زایمان، که از گرفتگی خلق معمولی پس از زایمان جدی‌تر است، نیاز به درمان دارد. و خبر خوب این است که درمان آن به سادگی در دسترس همه قرار دارد.

 

معرفی

بعد از به دنیا آوردن کودک، بسیاری از خانم‌ها، ترکیبی از گریه، کج خلقی، خستگی، اضطراب، و بی‌خوابی را تجربه می‌کنند که به نام گرفتگی خلق پس از زایمان شناخته می‌شود. این گرفتگی خلق، معمولاً در چند روز اول پس از زایمان شروع‌شده و تا دو یا سه هفته ادامه پیدا می‌کند. ولی در برخی از خانم‌ها، گرفتگی خلق در هفته‌های اول پس از زایمان فروکش نمی‌کند و نشانه‌های افسردگی به جای اینکه بهتر شوند، به نظر می‌رسد که بدتر می‌شوند. این وضعیت با نام افسردگی پس از زایمان شناخته می‌شود.

 

 چقدر متداول است؟

افسردگی پس از زایمان پدیده نادری نیست و در حدود 10 تا 20% تازه مادران اتفاق می‌افتد.

 

چه افرادی در بیش‌ترین خطر هستند؟

با اینکه ممکن است در تمام تازه مادران اتفاق بیفتد، اما کسانی که سابقه افسردگی پس از زایمان داشته‌اند، در زمان بارداری احساس افسردگی می‌کردند، سابقه شخصی و خانوادگی افسردگی دارند، بارداری یا زایمان سختی داشته‌اند، یا کودکشان بیمار است، بیشتر در خطر ابتلا به این افسردگی قرار دارند.

 

نشانه‌های آن چیست؟

نشانه‌های افسردگی پس از زایمان، مشابه نشانه‌های گرفتگی خلق پس از زایمان است، اما از آن‌ها شدیدتر بوده و مدت زمان آن‌ طولانی‌تر است و ممکن است چندین هفته، چندین ماه، و یا حتی یک سال یا بیشتر به طول بینجامد. این نشانه‌ها شامل گریه کردن، کج خلقی، بی‌خوابی، خستگی شدید، مشکل غذا خوردن، احساس دائمی ناراحتی، ناامیدی، احساس درماندگی، از دست دادن حافظه، و یک عدم توانایی و یا نبودن تمایل به مراقبت از خود و کودک، می‌شود. بعضی از مواقع، خانم‌هایی که از افسردگی پس از زایمان رنج می‌برند، تجربه وحشت‌زدگی، افکار یا رفتارهای وسواسی، و شیدایی را نیز خواهند داشت. اینکه چه مدت طول می‌کشد در هر خانمی متفاوت است - برخی از خانم‌ها بعد از چند هفته احساس بهتری پیدا می‌کنند و دیگران ممکن است برای چندین ماه افسرده باشند. نشانه‌های افسردگی پس از زایمان، در خانم‌های معمولی بیش از شش هفته به طول می‌انجامد.

 

افسردگی پس از زایمان

 

 آیا نیازی به نگرانی وجود دارد؟

یکی از عواقب افسردگی پس از زایمان این است که تازه مادران نمی‌توانند بهترین نگهداری از نوزادانِ خود را انجام بدهند – مخصوصاً در صورتی که او به خاطر داشتن احساس بی‌لیاقتی و یا درماندگی، از مسئولیت‌های خود شانه خالی کند. و در موارد شدید، افسردگی پس از زایمان می‌تواند باعث ایجاد توهمات و افکار بیهوده شود که ممکن است زندگی مادران و نوزادان را در خطر قرار دهد.

 

شما چه کاری می‌توانید انجام دهید؟

برای اینکه بیش‌ترین احتمال دفع افسردگی پس از زایمان را پس از تولد کودکتان برای خودتان ایجاد کنید، بهترین کار این است که یک شبکه حمایت‌کننده از خانواده، دوستان، و همسایگانی که می‌توانند در آن هفته‌های اول و سختِ تطبیق پیدا کردن به شما کمک کنند، داشته باشید. یاد بگیرید که به افرادی که پیشنهاد کمک می‌دهند، جواب بله بدهید. هر زمان که می‌توانید به خودتان برسید: زمان خوابیدن نوزاد شما هم بخوابید، و فراموش نکنید که به طور منظم غذا بخورید (مخصوصاً غذاهای غنی از  DHAکه می‌توانند مانع افسردگی پس از زایمان شوند)، و تا جایی که می‌توانید مایعات مصرف کنید.

 

افسردگی پس از زایمان

 

برای بسیاری از خانم‌ها، اینکه بخواهند تصدیق کنند و یا حتی تشخیص بدهند که افسردگی پس از زایمان دارند، بسیار مشکل است. ولی اگر فکر می‌کنید که گرفتگی خلق و یا افسردگی پس از زایمان دارید، لازم است که با همسر و پزشک خود در این مورد صحبت کنید. با پزشک خود در تماس باشید. در صورتی که نشانه‌های افسردگی ادامه پیدا کرد، او می‌تواند پیشنهاد انجام یک آزمایش تیرویید را بدهد (اختلالات سطوح هورمون تیروئید می‌توانند باعث بی‌ثباتی احساسی می‌شود). اگر مشکل شما این نبود، پزشک شما می‌تواند پیشنهاد مراجعه به روان‌پزشک را بدهد تا به خاطر افسردگی خود تحت درمان قرار بگیرید. در کنار مشاوره، روان‌پزشک شما می‌تواند داروهای ضد افسردگی را برای شما تجویز کند (یک سری از این داروها برای مادرانی که کودکان خود را با شیر خود تغذیه می‌کنند بی‌خطر هستند)، یا یک نور درمانی (با نور روشن) را پیشنهاد دهد که مشخص شده است می‌تواند عوارض افسردگی را کاهش دهد. خوشبختانه افسردگی پس از زایمان، یکی از قابل‌درمان‌ترین اشکال افسردگی است. در صورتی که به آن مبتلا شدید، برای دریافت کمکی که به آن نیاز دارید درنگ نکنید.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040