۲۴ مرداد ۱۳۹۴

10 دریاچه بزرگ جهان

۲۴ مرداد ۱۳۹۴ 6014 بازدیدکننده 2 نظر
10 دریاچه بزرگ جهان در این مقاله می خوانید

دوست دارید بدانید بزرگ‌ترین دریاچه‌های جهان در کجا قرار دارند؟ در اینجا 10 دریاچه بزرگ دنیا معرفی‌شده‌اند. ...

10 دریاچه بزرگ جهان

10.  دریاچه‌ی اسلیو ( برده )، کانادا

دریاچه بزرگ جهان

عمیق‌ترین دریاچه در شمال آمریکا دریاچه‌ی اسلیو است که در مرز شمال غربی کانادا قرار دارد. نام دریاچه گرفته‌شده از اولین قبیله‌ی بومی آنجاست، برده‌هایی که در ابتدا در اطراف دریاچه ساکن بوده و به شهر دتاه (Dettah ) و شهرهای دیگر فرستاده شدند.

دریاچه‌ی اسلیو 480 کیلومتر طول، 19 تا 109 کیلومتر عرض و 614 متر عمق دارد. مساحت سطح حدود 27200 کیلومترمربع است.

 

9. دریاچه‌ی مالاوی، مالاوی – موزامبیک – تانزانیا

دریاچه بزرگ جهان

دریاچه‌ی مالاوی دریاچه‌ای بزرگ در جنوبی‌ترین نقطه‌ی شکاف قاره‌ای در شرق آفریقا است. در آفریقا مالاوی رکورد سومین دریاچه‌ی بزرگ و دومین دریاچه‌ی عمیق را به خود اختصاص داده است.  در این دریاچه چندین لایه آب وجود دارد که هیچ‌یک باهم آمیخته نشده‌اند و دارای چندین گونه ماهی است که هیچ‌یک شبیه هم نیستند. همچنین 1000 گونه ماهی سیکلید در دریاچه وجود دارند.

مساحت دریاچه‌ی مالاوی 30043 کیلومترمربع است، طول آن 579 کیلومتر و عمق آن برابر با 706 متر می‌باشد.

 

8. دریاچه‌ی گریت بر، کانادا

دریاچه های بزرگ جهان

این دریاچه در 40 کیلومتری جنوب قطب شمال در مرز شمال غربی کانادا قرار دارد. گریت بر بزرگ‌ترین دریاچه‌ی کانادا، چهارمین دریاچه‌ی بزرگ در شمال آمریکا و هشتمین دریاچه‌ی بزرگ جهان است. گریت بر 32 کیلومتر طول، 175 کیلومتر عرض و 413 متر عمق دارد.

در اطراف دریاچه حیات‌وحش زیبایی را مشاهده خواهید کرد، انواع خرس‌های خاکستری آمریکایی، عقاب طلایی و عقاب طاس، شنقار ( نوعی پرنده ) و مرغ‌های دریایی.

 

7. دریاچه‌ی بایکال، روسیه

دریاچه های بزرگ جهان

دریاچه‌ی بایکال تنها هفتمین دریاچه‌ی بزرگ جهان نیست بلکه با 25 میلیون سال سن قدیمی‌ترین دریاچه نیز می‌باشد. همچنین بایکال با 1700 متر عمق گودترین دریاچه‌ی جهان است. این دریاچه در جنوب شرقی سیبری و شمال مرز مغولستان قرار دارد. محیط منزوی  و قدمت دریاچه سبب شده است بیشترین  تعداد از حیوانات غیرمعمول آب‌های شیرین در این دریاچه دیده شوند. سطح دریاچه‌ی بایکال 31722 کیلومترمربع است.

 

6. دریاچه‌ی تانگانیا، تانزانیا – کنگو

دریاچه های بزرگ جهان

دریاچه‌ی تانگانیکا مساحتی معادل 677 کیلومتر دارد و عرض آن 50 کیلومتر است. با عمق حدود 1433 متر، تانگانیکا پس از بایکال به‌عنوان دومین دریاچه‌ی عمیق جهان شناخته می‌شود که 642متر پایین‌تر از سطح دریاست. 350 گونه ماهی بومی در این دریاچه پیدا می‌شوند.

 

5. دریاچه‌ی میشیگان، آمریکا

دریاچه های بزرگ جهان

ازنظر حجم آب دریاچه‌ی میشیگان با 4918 کیلومتر مکعب آب دومین دریاچه‌ی بزرگ جهان است. این دریاچه 494 کیلومتر طول و 190 کیلومتر عرض دارد و دارای بیش از 2575 کیلومتر خط ساحلی است. عمق متوسط میشیگان 85 متر است و در عمیق‌ترین منطقه به 282 متر می‌رسد.

 

4. دریاچه‌ی هیوران، آمریکا – کانادا

دریاچه های بزرگ جهان

هیوران از غرب هم‌مرز با میشیگان و از شمال و شرق با استان انتاریو شریک است. این دریاچه با سطح 59600 کیلومترمربع دومین دریاچه‌ی بزرگ دنیاست. طول دریاچه‌ی هیوران 331 کیلومتر، عرض آن 295 کیلومتر و عمقش 229 متر است.

فعالیت‌های تجاری متعددی در اطراف دریاچه‌ی هیوران انجام می‌گیرد مانند ماهیگیری و نجاری. بعلاوه باوجود چندین استراحتگاه در ساحل دریاچه نباید توریست‌ها را فراموش کرد. همچنین هیوران به دلیل معدن آهن، سنگ‌آهک  و غلات‌هایی که به مناطق دیگر اطراف انتاریو و میشیگان فرستاده می‌شوند نیز یک منطقه‌ی تجاری در نظر گرفته می‌شود.

 

3. دریاچه‌ی ویکتوریا، تانزانیا – اوگاندا

دریاچه های بزرگ جهان

دریاچه‌ی ویکتوریا رکورد بزرگ‌ترین دریاچه‌ی آفریقا را دارد و همچنین بزرگ‌ترین دریاچه‌ی گرمسیر و دومین دریاچه‌ی بزرگ آب شیرین در جهان است. سطح دریاچه 68800 کیلومترمربع است. درست است که ویکتوریا بزرگ است اما عمق آن بسیار کم و 84 متر می‌باشد. متوسط عمق دریاچه 20 متر است.

خط ساحلی دریاچه باتلاقی است و آلوده به انگل‌های بیلارزیا است ( بیماری بیلارزیا یا تب حلزون )، بنابراین شنا در دریاچه ممنوع است.

 

2 . دریاچه‌ی سوپریور، آمریکا – کانادا

دریاچه های بزرگ جهان

سوپریور با مساحت 82170 کیلومترمربع بزرگ‌ترین دریاچه‌ی آب شیرین جهان است. این دریاچه دارای 563 کیلومتر طول، 257 کیلومتر عرض و حداکثر عمق 400 متر است.

ساحل دریاچه‌ی 10000 ساله‌ی سوپریور خانه‌ی حدود 58 گونه از گل ارکیده است. هرسال پاییز پرنده‌های مهاجر بی‌شماری از ساحل شمالی دریاچه عبور می‌کنند که گاه تعداد آن‌ها به بیش از 100000 می‌رسد. گاهی زمستان‌ها دریاچه تبدیل به یک دریاچه‌ی یخی می‌شود که قندیل‌های بسیاری غارهای یخی آن را تزیین کرده‌اند. اگرچه این اتفاق به‌ندرت روی می‌دهد.

 

1. دریای آب‌شور خزر

دریاچه های بزرگ جهان

ایران، آذربایجان، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان

ما درباره‌ی بزرگ‌ترین دریاچه‌های جهان صحبت می‌کنیم اما چرا " دریای " خزر در بالای این لیست قرار دارد؟ بحث بر سر این موضوع وجود دارد که خزر دریاست یا دریاچه زیرا خصوصیات آب‌های هردو را دارد. خزر به‌عنوان دریا در نظر گرفته می‌شود زیرا بسیار بزرگ است، موج‌های بزرگی داشته و آب آن شور است.اما اطراف دریاچه را خشکی کاملاً گرفته و هیچ‌گونه رودخانه‌ای وجود ندارد که از جای دیگر به آن متصل شود. این خصوصیات خزر را یک دریاچه کرده است. دریاچه‌ی خزر با مساحت 371000 کیلومترمربع بزرگ‌ترین دریاچه‌ی جهان است.

علاوه بر جانوران  و گیاهان دریایی، دلیل شهرت خزر منابع غنی انرژی آن است، در دریای خزر منابع بزرگی از نفت و گاز طبیعی کشف‌شده است.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040