۲۳ دي ۱۳۹۳

10 غار شگفت‌انگیز در جهان

۲۳ دي ۱۳۹۳ 5303 بازدیدکننده 0 نظر
10 غار شگفت‌انگیز در جهان در این مقاله می خوانید

در این مقاله می خواهیم ده عدد از زیباترین غارهای دنیا را به شما نشان دهیم. برای شما اطلاعات و عکس هایی از این غارها گردآوری شده است. ...

10 غار شگفت‌انگیز در جهان

 

غارها معمولاً مکان‌هایی گل آلود، نمناک و مرطوب هستند. غارها می‌توانند به بزرگی یک دره بوده، یا پر از آب‌های بسیار سرد باشند، یا حتی موجوداتی زنده را در خود جای داده باشند. جنس غارها ممکن است از مرمر، بلورها، یا از بازالت باشد. غارها را نمی‌توان صرفاً شکاف‌هایی در زمین دانست، چرا که برخی از آن‌ها کاملاً استثنایی هستند.

 

شماره 10: غار آیس‌ریزن‌ولت (در زبان آلمانی به معنای جهان غول‌های یخی)

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غار آیس‌ریزن‌ولت در اتریش با طول تقریبی 50 کیلومتر بزرگ‌ترین غار یخی در جهان محسوب می‌شود. نام آن به معنی دنیای غول‌های یخی است و در سال 1879 کشف شد. هزاران تالارهای (فضاهای بزرگ و سالن مانند در غارها) این غار از داخل به یکدیگر متصل هستند و همین عامل به هوا اجازه می‌دهد تا درون این تالارها به جریان در آید. به همین دلیل فضای داخل غارها ممکن است بسیار سرد باشد که بازدیدکنندگان را ملزم به داشتن پوشش زمستانی می‌کند.

 

شماره 9: غار فینگال

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غارهای جهان

حکاکی به جای مانده بر اساس طرح  John Cleveley از غار فینگال در سال 1772 میلادی (1151 هجری شمسی)

 

جزیره ستافا (در زبان قدیمی اسکاتلندی به معنای "جزیره ستون‌ها")، یک جزیره غیرمسکونی در ساحل اسکاتلند است. این جزیره غارهای دریایی متعددی را در خود جای داده که مشهورترین آن‌ها غار فینگال (فینگال نام یکی از قهرمانان اسکاندیناوی و حماسه‌های ایرلندی) می‌باشد. این غار همچنین به نام‌های uamh binh (غار ملودی) نیز مشهور است. 

غار فینگال داری عمقی بالغ بر 80 متر است و تماماً از ستون‌های شش ضلعی به هم پیوسته بازالت تشکیل شده است (مشابه آنچه در گذرگاه غول‌ها، منطقه‌ای شگفت‌انگیز در ایرلند شمالی یافت شد) که احتمالاً توسط جریان گدازه در دوران ماقبل تاریخ و یک دریای پر تلاطم تشکیل شده است. در سال 1829 آهنگ‌ساز برجسته فلینگ مندلسون از غار فینگال بازدید کرد و صدای امواج داخل غار منبع الهامی برای خلق اثر پیشنوای هبرید ها (یا پیشنوای فینگال) شد. 

 

شماره 8: بلوگروتو (به معنی غار آبی)

غارهای جهان

 

غارهای جهان

غار آبی (به زبان ایتالیایی Grotto Azzura) مشهورترین جاذبه توریستی در جزیره کاپری (جزیره‌ای در دهانه خلیج کاپل در ایتالیا) است. این غار تا نیمه از آب دریا که نوری آبی رنگ و اسرارآمیز آن را احاطه کرده پر شده است. در دوران امپراطوری روم، اعتقاد بر این بود این غار محل زندگی نرئید ها (پریان دریایی در اساطیر یونان که به دریانوردان کمک می‌کردند)، سیرن ها (پریان دریایی که بسیار زیبا و همچنین آوازخوان بودند)، و شیاطین است. 

نور آبی موجود در آب به دلیل رد شدن نور خورشید از شکافی نزدیک به سطح آب به وجود می‌آید. علاوه بر آن هر چیزی که درون آب قرار گیرد نقره‌ای به نظر می‌رسد که به دلیل وجود حباب‌های درون آب است. بهترین زمان برای بازدید از غار آبی اوایل بعدازظهر است که در آن هنگام نور خورشید به طور مستقیم به دیواره بیرونی غار می‌تابد.

 

شماره 7: تونل ویستریا (ویستریا از گیاهان رونده و گلدار است)

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غارهای جهان

باغ کاواچی فوجی محل نمایش باشکوه گل‌های ویستریا است که با آراستگی در یک تونل قرارگرفته‌اند. نزدیک به 150 گل ویستریا از  حداقل20 گونه مختلف در این باغ پرورش داده‌شده و شکوفه‌هایی به رنگ‌های ارغوانی، سفید، آبی، بنفش و صورتی دارند. بهترین زمان از سال برای بازدید از این باغ اواخر ماه آوریل تا اواسط ماه می (تقریباً از هفته اول اردیبهشت تا هفته سوم این ماه) همزمان با برگزاری "جشنواره ویستریا" یا فوجی ماتسوری" است.

 

شماره 6: غار اوردا (orda)

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غار اوردا یا اوردینس کایا (منطقه ای در روسیه) طولانی‌ترین غار آبی در روسیه و تنها غار گچی آبی شناخته‌شده در جهان است. طول این غار به حدود 5 کیلومتر می‌رسد و از حفره‌های آبی تشکیل شده است. آب موجود در این غار آن چنان شفاف است که شعاع دید غواصان به 45 متر می‌رسد. همچنین هیچ‌گونه جریان آب نیز در غار وجود ندارد

خطر گم شدن در غار اوردال بسیار زیاد است. کاشفان همچنان در حال پیدا کردن مسیرهای کوچک کشف نشده و کانال‌های منشعب شده از مسیر اصلی هستند. دما در سطح آب بسیار سرد و به منفی 20 درجه سانتی‌گراد می‌رسد. همچنین در صورت تماس با دیواره غار امکان فروریختن آن وجود دارد. یک غار نورد می‌گوید جدا شدن قطعات گچی به بزرگی یک خودرو و اتوبوس از دیواره‌ها و سقف غار را دیده است.

 

شماره 5: غار ویتومو (شهری در نیوزلند)

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غارهای جهان

غار ویتومو محل زندگی گونه‌ای خاص از کرم‌های شب تاب بومی نیوزلند به نام Arachnocampa luminosa (گونه‌ای از پشه قارچ یا Fungus gnat که بومی نیوزلند هستند و با نام کرم شب تاب نیوزلند هم شناخته می‌شوند) است. این پشه‌ها با درخشش خود حشرات دیگر را جذب خود کرده و آن‌ها را در تله ریسمانی که خود تولید کرده‌اند و جنسی شبیه به ابریشم دارند به دام می‌اندازند که در این شرایط حشرات به دام افتاده انتخابی جز رایارویی اجتناب‌ناپذیر با سرنوشت شومشان ندارند. هزاران عدد از این کرم‌های شب تاب در غار ویتومو زندگی می‌کنند که این غار را به یکی از جاذبه‌های اصلی در شمال جزیره نیوزلند تبدیل کرده است. همچنین امکان قایق‌رانی در غار کرم‌های شب تاب ویتومو در زیر نور محسور کننده هزاران شب تاب موجود بر روی سقف نیز وجود دارد. طبقه بالای این غار شامل  قسمت‌ها Organ loft) organ loft: به معنی ایوانی که کلیسا و تالارهای موسیقی که ارگ بر روی آن قرار می‌گیرد) و Catacombs (به معنی دخمه) می‌باشد درحالی‌که طبقه پایین محل Cathedral Chamber (به معنی تالار کلیسا) است که صدا در آن به شکلی شگفت‌انگیز منعکس می‌شود و اجرای خوانندگان بین‌المللی اپرا در آن نیز این موضوع را اثبات کرده است

 

شماره 4: رودخانه زیرزمینی پورتو پرینسس

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غارهای جهان

رودخانه زیرزمینی پالاوان در فیلیپین که با نام رودخانه زیرزمینی سنت پل نیز شناخته می‌شود، در سال 1971 به عنوان پارک ملی اعلام شد. این رودخانه طولی بالغ بر 8 کیلومتر دارد و جریان آن مستقیماً وارد دریا می‌شود. در طول مسیر، جریان رودخانه از داخل غار عبور کرده و از کنار برخی از زیباترین ساختارهای آهکی در دنیا گذر می‌کند. برخی از این سازه‌های آهکی شبیه حیوانات، قارچ، و برخی نیز شبیه انسان‌ها هستند. در 28 ژانویه سال 2012 (به شمسی: 8 بهمن 1390) نام رودخانه زیرزمینی فیلیپین در لیست عجایب هفتگانه طبیعی جهان قرار گرفت.

تنها 4 کیلومتر از طول این رودخانه برای گردشگران قابل‌دسترسی است. برای بازدید و حرکت در ادامه مسیر به مجوزی ویژه احتیاج است.

 

شماره 3: غار کلیسای مرمری (Marble Cathedral)

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غار کلیساهای مرمری، غاری است که در دریاچه کاررا قرار دارد و در مرز شیلی و آرژانتین واقع شده است. بازدیدکنندگان برای بازدید از این دریاچه باید از پایتخت به شهر Coyhaique که دریاچه در آن قرار دارد پرواز کرده، سپس مسافتی 320 کیلومتری به سمت جنوب تا دریاچه طی کنند. ولی ارزش این سفر طولانی هنگامی نمایان می‌شود که بازدیدکنندگان با آب بسیار شفاف و الگوهای خارق‌العاده بر روی دیواره‌های غار رو به رو می‌شوند. البته باید در نظر داشته باشید که بازدید از این غار تنها از طریق قایق امکان‌پذیر است.

این غارها 6 هزار سال قبل به علت فرسایش کربنات کلسیم توسط امواج ایجاد شدند. رنگ آب نیز در اوقات مختلف سال و با توجه به شرایط آب و هوا و عمق آب تغییر می‌کند.

 

شماره 2: غار لوبان ناسب باگوس (Lubang Nasib Bagus در زبان اندونزیایی به معنی غار خوش بختی)

غارهای جهان

 

غارهای جهان

غار Lubang Nasib Bagus یا غار "خوش بختی" به وجود دلیل تالار ساراوا (Sarawak) در آن که بزرگ‌ترین تالار در غارهای جهان می‌باشد، شهرت یافته است. این غار در پارک ملی گونونگ مولو (Gunung Mulu) در برنئو قرار دارد. ارتفاع کف تا سقف این تالار در حدود 100 متر تخمین زده می‌شود و بیش‌ترین طول و عرض تخمین زده‌شده برای آن 700 در 400 متر است. این تالار آن چنان بزرگ است که 8 هواپیمای بوئینگ  747 به صورت طولی در آن جای می‌گیرد و می‌تواند برای پارک 7500 اتوبوس کافی باشد. تمامی حفره‌های غار "خوش بختی" توسط جریان آب و حدود 5 میلیون سال پیش به وجود آمده‌اند. دیگر غارهای یافت شده در غار خوش بختی شامل غار بادها، غار شادمانی و غیره هستند.

 

شماره 1: غار کروبرا (Krubera)

غارهای جهان

 

غارهای جهان

 

غارهای جهان

نقشه عمیق‌ترین غار جهان با جزئیات کامل (با تفکیک بالا)

در سال 2001 غار کروبرا (نام این غار از دانشمند جغرافی‌دان روسی با نام Alexander Kruber گرفته شده است) که همچنین با نام‌های ورونجا (voronja) یا ورونیا (Voronya: در زبان روسی به معنی کلاغ _ به دلیل وجود تعداد زیادی آشیانه کلاغ در گودال دهانه ورودی غار) شناخته می‌شود، عمیق‌ترین غار در جهان نام گرفت. در اکتبر سال 2004 (فروردین سال 1383) دانشمندان عمق این غار را 2080 متر تخمین زدند. این غار در آبخازیا (جمهوری آبخازیا که متعلق به گرجستان بوده و خود را ایالتی خودمختار می‌داند. به انگلیسی Abkhazia) در گرجستان واقع شده است. 

غار نوردان دانشگاه عبری اورشلیم (به انگلیسی: Hebrew University of Jerusalem) برای رسیدن به عمیق‌ترین بخش‌های غار مجبور به غواصی در آبی با دمایی نزدیک به صفر شدند. آن‌ها همچنین با سیلی ناگهانی مواجه شدند که ارتباط آن‌ها با بیرون را به مدت 30 ساعت قطع کرد. در عمق 300 متری و در آب نزدیک به صفر درجه سانتی‌گراد، اشکال مختلف حیات از جمله نوعی عقرب، کرم‌های انگلی و ماهی‌های شفاف یافت شد.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040