۲ تير ۱۳۹۳

بلندترین کوه‌های جهان

۲ تير ۱۳۹۳ 7114 بازدیدکننده 0 نظر
بلندترین کوه‌های جهان در این مقاله می خوانید

حتما شما نام قله اورست را به عنوان بلند ترین کوه جهان شنیده اید.اما جالب است بدانید اورست تنها کوه بسیار بلند جهان نیست ما شما را با بلند ترین کوه های جهان آشنا می کنیم. ...

بلندترین کوه‌های جهان

 

 

طبیعت موجود عجیبی است که زیباترین مناظر را در خود جای داده است . خواه این زیبایی مربوط به اقیانوس‌های پهناور و عمیق، کوه‌های بلند و بزرگ، صحراهای گرم و بی‌ثمر، و یا جنگل‌های متراکم و سرسبز باشد . با اینکه انسان‌ها در مسیر علم و تکنولوژی فاصله زیادی طی کرده‌اند، باز هم در برابر زیبایی و عظمت محیط پیرامون خود بسیار کوچک بوده و سر تسلیم فرود می‌آورند.

کوه‌ها میلیون‌ها و میلیون‌ها قرن قبل به‌وجودآمده اند ؛ زمانی که صفحه‌های تکتونیک سطح زمین به یکدیگر برخورد کرده و صخره‌ها و ساختارهای سنگی و پست و بلندی را بر روی سطح زمین به وجود آوردند . قدرت کوه‌ها بسیار عظیم و زیاد است، و با با وجود اینکه حرکت نکرده و خرابی زیادی ایجاد نمی‌کنند، می‌توانند با ریزش سنگ و خاک و یا بهمن به زندگی انسان آسیب برسانند. بالا رفتن از کوه کار دشواری است، بااین‌وجود کوهنوردان می‌گویند هرکس در حین بالا رفتن از کوه، خود را پیدا می‌کند. کوه‌ها بسیار جذاب هستند و در اینجا لیست ده کوه بلند جهان آورده شده است:

 

اناپورنا|8091 متر| Annapurna

آناپورنا

در این مقاله زمانی که درباره‌ی کوه‌ها صحبت می‌کنیم، منظور ما یک کوه تکی و خاص است ، با این حال در مورد آناپورنا، یک رشته کوه مد نظر ما می‌باشد . این کوه در شمال نپال مرکزی قرار دارد و رشته‌کوهی به طول 55 کیلومتر است و بخشی از کوه‌های بلند هیمالیا را تشکیل می‌دهد. بلندترین قله‌ی این رشته‌کوه آناپورنا 1 (Annapurna I) نام دارد و ارتفاع آن 8091 متر است. نام این کوه از زبان سانسکریت گرفته شده است که در آن آناپورنا به معنی الهه غذا یا الهه دروکردن است. با توجه به امکاناتی که توسط مقامات رسمی ناحیه‌ی حفاظتی آناپورنا تدارک دیده شده است، می‌توان میان بسیاری از رشته‌کوه‌های آن حرکت کرد. به دلیل دامنه‌های شیب‌دار و تندبادها، آمار تلفات در آناپورنا بسیار زیاد است.

 

نانگا پاربات |8126 متر|nanga parbat

 نانگا پاربات

نانگا پاربات که در شهر گلگت – بلتستان در پاکستان قرار دارد، نهمین ‌کوه بلند دنیاست. نانگا پاربات بخشی از رشته‌کوه هیمالیاست که در انتهای غربی هیمالیا قرار دارد. ارتفاع کوه 8126 متر است. ترجمه تحت‌اللفظی نام کوه، به معنی کوه برهنه است، اما مردم محلی آن را دئو میر (Deo Mir) نیز می‌نامند. گفته می‌شود این کوه یکی از دشوارترین کوه‌ها برای بالا رفتن است و تابه حال در فصل زمستان کسی از آن بالا نرفته است. این کوه شاهد مرگ بسیاری از کوهنوردان و صعودکنندگان در قرن بیستم بود و به همین دلیل نام مستعار " کوه قاتل " به آن داده‌شده می‌باشد. اولین صعود به این کوه در سال 1952 توسط یک کوهنورد اتریشی‌ به نام هرمان بول انجام شد.

 

ماناسلو|8156 متر|manaslu

ماناسلو

کوه دیگری که در نپال قرار دارد، ماناسلو است که هشتمین کوه بلند جهان است. این کوه در ناحیه‌ی مانسیری هیمال (Mansiri Himal) در نپال غربی قرار دارد. ارتفاع کوه 8156 متر از سطح دریا است. نام ماناسلو به معنی "کوه ارواح" است. این کوه دارای مسیرهای کوه‌پیمایی متعددی برای افراد مشتاق است. ماناسلو در تابستان محل زندگی عجیب‌ترین گونه‌های گیاهی و جانوری است. پرنده‌های متفاوتی در این کوه آشیانه دارند. اولین صعود به ماناسلو در ماه می سال 1956 بود. برای اینکه اولین صعودکننده این کوه یک ژاپنی بود ، ژاپنی‌ها در یک حس نژادی، این کوه را یک کوه ژاپنی می‌دانند.

 

دهالاگیری|8167 متر|dhaulagiri

دهالاگیری

رشته کوه دهالاگیری که در نزدیکی دهمین رشته‌کوه بلند جهان با نام آناپورنا قرار دارد ، در شمال منطقه‌ی نپال مرکزی واقع شده است . بلندترین قله‌ی دهالاگیری، دهالاگیری 1 است که 8167 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. این رشته کوه از سمت شمال و جنوب غربی توسط شاخه‌هایی از رودخانه‌ها احاطه شده است . دهالاگیری به معنی "خیره‌کننده" یا "کوه سفید" است. اولین صعود به این کوه در سال 1960 بوده است.

 

چوایو|8201 متر|cho oya

 چو ایو

می‌توان گفت که اکثر کوه‌های بسیار بلند دنیا متعلق به رشته‌کوه هیمالیا هستند. چو ایو نیز این‌گونه است. این کوه که در ناحیه‌ی جنوب غربی نپال تا حاشیه های انتهایی هیمالیا کشیده شده ، ششمین رشته‌کوه بلند دنیاست. کوه چو ایو 8201 متر ارتفاع دارد. این رشته کوه در مرز میان نپال و تبت قرار گرفته دست . در زبان محلی تبتی، چو ایو به معنی الهه فیروزه‌ای است. اولین صعود موفق به چو ایو در سال 1954 بوده است.

 

ماکالو|8481 متر|makalu

ماکالو

رشته کوه ماکالو که در نزدیکی چو ایو در جنوب غربی نپال قرار گرفته است، با داشتن ارتفاع خارق‌العاده 8481 متر ، پنجمین کوه بلند دنیاست. ماکالو در مرز میان نپال و چین قرار دارد. قله‌ی کوه به شکل یک هرم چهار وجهی است. این کوه حقیقتاً یک شاهکار طبیعت است. دومین تلاشی که برای صعود به ماکالو انجام شد، در سال 1955 بود و با موفقیت همراه شد.

 

لهوتسه|8516 متر|Lhotde

لهوتسه

بار دیگر یک کوه دیگر در همان کشور. لهوتسه چهارمین کوه بلند جهان است و در جنوب غربی نپال قرار دارد. این کوه به رشته‌کوه اورست نزدیک است و در حقیقت از طریق گردنه‌ی جنوبی به اورست متصل می‌باشد. ارتفاع این کوه 8516 متر است. نام لهوتسه در زبان تبتی به معنی قله‌ی جنوبی است که به مکان آن در جنوب این کشور بازمی‌گردد. اولین صعود موفق به قله‌ی اصلی در سال 1956 بوده است.

 

کانگچنجونگا|8586 متر|kangchenjunga

کانگچنجونگا

سه کوه بلندتر در میان بلندترین رشته‌کوه‌های دنیا، چیزی نیستند به جز برخی از زیباترین و عجیب‌ترین شاهکارهای خلقت در کره زمین . سومین کوه در این لیست کانگچنجونگا است. این رشته‌کوه در مرز میان هند و نپال قرار دارد. تا قبل از اینکه یک نقشه برداری تأیید کند که اورست بلندترین کوه است، سال‌ها تصور می‌شد این کوه بلندترین کوه دنیا ‌باشد. ارتفاع کانگچنجونگا 8586 متر است. بنابر قولی که کوهنوردان به یکی از مهاراجه های هندی می‌دادند، هیچ کدام از آن‌ها تا نوک قله کوه پیش نمی‌رفتند، زیرا او خواسته بود قله دست‌نخورده باقی بماند. همه‌ی صعودکنندگان بافاصله‌ی کمی از قله توقف می‌کردند. اولین صعود در سال 1955 بوده است.

 

کی 2| 8611 متر|k2

 کی 2

در میان مرز بین پاکستان و چین، رشته‌کوه شکوهمند قراقروم قرار دارد و در میان این رشته کوه، کوه بسیار با شکوه کی 2 قرار گرفته است . ارتفاع این قله 8611 متر بوده و دومین کوه بلند جهان است. کی 2 یکی از دشوارترین و خطرناک‌ترین کوه‌های جهان برای صعود است و به این دلیل به نام کوه ساویج ( کوه وحشی ) شهرت دارد. گفته می‌شود صعود به کوه از چین دشوارتر است، بنابراین کوهنوردان پاکستان را برای بالا رفتن انتخاب می‌کنند. اولین صعود به کوه در سال 1955 بوده و هیچ زمان در فصل زمستان صعودی به این کوه انجام نشده است.

 

اورست|8848 متر|everest

اورست

هیچ کس نیاز به معرفی اورست ندارد. اورست در مرز میان نپال و چین قرار داشته و بلندترین ‌کوه جهان است. ارتفاع این کوه غول‌پیکر 8848 متر از سطح دریا است. تصور می‌شد کانگچنجونگا بلندترین کوه جهان باشد، اما بعدها به لطف تحقیقات جغرافیایی، کشف شد که اورست بلندترین کوه جهان است. اولین صعود موفق به این قله در سال 1953 توسط تنزینگ نورگای و ادموند هیلاری بوده است. تمامی کوه‌های بلند جهان متعلق به رشته‌کوه هیمالیا هستند و از این رو می‌توانیم تصور کنیم که این رشته‌کوه، چقدر خارق‌العاده باید باشد!

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040