چگونه در جمع حرف بزنیم


تاریخ ارسال :

۲۴ مهر ۱۳۹۹

چگونه در جمع حرف بزنیم

شنیده شدن صدایتان راهی است که بتوانید در محیط کاری یا تحصیلی خود احترام کسب کرده و در دید دیگران باشید. شاید حس کنید چیز جدیدی برای گفتن یا به اشتراک گذاشتن با دیگران ندارید. می توانید در شروع با سوال پرسیدن و دنبال کردن نظراتی که افراد دیگر می دهند در بحث شرکت کنید. می توانید برای حرف زدن خود هدفی مشخص کرده و حتی از قبل چیزهایی که می خواهید بگویید را اماده کنید. همچنین به یاد داشته باشید طرز صحبت کردن شما در یک جلسه بستگی دارد به نوع جلسه ای که در آن هستید، مثلا آیا در یک گفتگوی آزاد قرار دارید که هرکس می تواند در آن شرکت کن یا اینکه نیاز است دستتان را بالا برده و برای اینکه نوبتتان برسد منتظر بانید. مانند همیشه باید مراقب خودتان بوده و خودتان را آرام کنید تا بتواند به احساس امادگی شما کمک کند.


 

  • قبل از جلسه برای چند موضوع صحبت برنامه ریزی کنید.

داشتن ایده هایی در مورد چیزهایی که می خواهید بگویید و برنامه ریزی از قبل کمک می کند زمان صحبت کردن در جمع اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید. می توانید چند ایده در مورد سوالاتی که می توانید بپرسید یا ایده هایی که می توانید برای ملاقات داشته باشید آماده کنید. از این یادداشت ها استفاده کنید تا شما را برای آمدگی جهت صحبت کردن راهنمایی کنند.

  • اولین نفری باشید که حرف می زند.

اگر می خواهید به نحوی که برای ان آماده شده اید صحبت کنید سعی کنید اولین فردی باشید که چیزی می گوید. اول صحبت کردن یعنی زمان کمتری دارید که در مورد خودتان شک کرده یا بخواهید حرف هایتان را سانسور کنید. از فرصت استفاده کرده و اول شروع به صحبت کنید و به جای به تاخیر انداختن جملات خودتان بحث را درست کنید.

می توانید بگویید " من می خواهم با پیشنهاد دادن چند ایده امروز صحبت را شروع کنم "

  • با اعتماد به نفس حرف بزنید.

نیازی نیست برای با اعتماد به نفس حرف زدن فریاد زده یا بخواهید چیزی جدا از دیگران بگویید. باید از کلماتی با معنا استفاده کنید. حتی اگر حس می کنید اعتماد به نفس زیادی ندارید بازهم باید آن را در گفته های خود و طرز بیان حرف هایتان نشان دهید. شفاف صحبت کردهو سعی کنید از کلماتی مانند " اوه " یا " اوم" استفاده نکنید.

تباید با گفتن چیزهایی مانند " من نمی دانم اما ... " یا " این احمقانه به نظر می رسد اما  ... " کلما و ایده های خود را کوتاه کنید. حتی اگر احساس می کنید زیاد مطمئن نیستید بازهم آن را نشان ندهید.

  • از تجربیات و تخصص های خود استفاده کنید.

فکر کنید در یک ملاقات می توانید به چه چیزهای خاصی اشاره کرده یا از ان صحبت کنید. شاید شما از دیگر افراد حاضر در جمع کم سن تر باشید اما می توانید در مورد دیدگاه ها یا بازارهای مخصوص افراد کم سن صحبت کنید. با خودتان فکر کنید که شما چه دیدگاه منحصر به فردی را دارید سپس ان را با دیگران در میان بگذارید.

شاید شما پیشینه ی خانوادگی متفاوتی دارید، مربوط به قوم یا نژاد خاصی هستید یا تحصیلات متفاوتی از اطرافیان خود در جمع دارید. از این ها به سود خود استفاده کرده و دیدگاه جدیدی را در میان بگذارید.

  • دیدگاهی مختصر داشته باشید.

نیزی نیست برای اطمینان از اینکه شنیده شده اید یا افراد دیگر شما را درک می کنند زیاده گویی کنید. روی شفاف صحبت کردن و استفاده از کلمات مناسب تمرکز داشته باشید. جملاتی را استفاده کنید که در ذهن می مانند نه اینکه تنها زمان می برند. می وقت گذاشته تا افکار و ایده های خود را مرتب کنید، سپس به شکلی موثر و واضح حرف های خود را به زبان بیاورید.

برای مثال از کلمات پرکننده ای مانند " من فکر می کنم ... " یا " من یک ایده دارم ... " و مستقیما نظر خود را بیان کنید.

به مکالمات اضافه کنید

درجمع حرف زدن

  • ایده های خوب را تایید کنید.

لازم نیست زمانی که می خواهید در جمع شروع به حرف زدنبکنید حتما چیزی بگوید که ذهن همه را درگیر کرده یا به نوعی در جمع زلزله بیندازد. می توانید با دیگران موافقت کرده یا بگویید ایده های ان ها را دوست دارید. همه ی افراد دوست دارند حس کنند که به خوبی درک شده و تحسین می شوند، در نتیجه جمله ی شما می تواند روی ان ها تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.

برای مثال می توانید بگویید " من واقعا چیزی که گفتی را دوست دارم " یا " من فکر می کنم این ایده عالی است و ما باید شروع به کار کردن روی ان کنیم "

  • سوال بپرسید.

می توانید برای تایید گرفتن در مورد چیزهایی که واضح نیستند صحبت کنید. می توانید از کسی بخواهید نظر خود را بیان کند یا در مقابل شما نظر بدهید. سوالات می توانند کمک کنند موضوع بازتر شده و برای همه قابل درک تر باشد. سوال کردن شما را در بحث درگیر می کند.

حتی می توانید بگویید " آیا می توانی واضح تر بیان کنی " یا " منظور تو از حرفی که زدی چه چیزی بود ؟ "

  • دیدگاه دیگران را گسترده تر کنید.

حتما برای شرکت کردن در صحبت های یک گروه نیازی نیست ایده های خلاقانه ای خودتان داشته باشید. صحبت کردن به سادگی گفتن چیزیش شبیه به این است " به نظر می رسد همه با این موضوع موافق هستند ، می توانیم از آن بگذریم " اگر می خواهید به گفته های فرد دیگری چیزی را اضافه کنید می توانید بگویید " برای کامل تر کردن چیزهایی که ماری گفت من می توانم اضافه کنم که ... "

حتی می توانید بگویید " آیا می خواستی .... را بگویی ماری ؟ "

ادامه ی مشارکت در بحث ها

صحبت کردن

  • در طول دیدارها یادداشت برداری کنید.

یادداشت برداری در طول جلسات می تواند به شما کمک کند ایده های تازه ای برای صحبت کردن داشته و کمک می کند اعتماد به نفس بیشتری را حس کنید. یادداشت برداری همچنین نشان می دهد حتی اگر حرف نمی زنید اما در بحث حضور ذهن دارید. همچنین برای شما به یاد آوردن چیزهایی که در طول بحث گفته شده بودند ساده تر خواهد شد.

  • یک هدف مشخص کنید.

اگر می خواهید حرف بزنید اما هیچوقت به نظر نمی رسد بتوانید کلمه ی مناسبی را پیدا کنید برای صحبت های خود هدفی را مشخص سازید. برای مال سعی کنید در هر بار دیدار حداقل یک بار حرف بزنید یا در هر هفته حداقل یک بار در جمع حضور داشته باشید. منتظر یک وقفه مانده و بعد حرف خود را بزنید. شاید این کار برایتان در ابتدا سخت و عجیب باشد اما به خودتان کمی زمان دهید تا با این شرایط کنار بیایید. به زودی برای شنیده شدن صدایتان احساس راحتی بیشتری خواهید داشت.

  • به زبان بدن خود توجه داشته باشید.

اگر مرتبا به پایین نگاه کرده و ارتباط چشمی با دیگران برقرار نکنید، حواستان به اطراف باشد، به یادداشت هایتان مشغول باشید یا عصبی و مضطرب به نظر برسید شاید افراد دیگر زیاد شما را جدی نگیرند. برای ایجاد حالت بدنی مناسب از دست های خود استفاده کنید، نه اینکه دست هایتان را داخل جیب خود گذاشته یا دست به سینه بنشینید. اگر ایستاده اید پاهایتان باید صاف باشند و کمی سرتان را به سمت جلو خم کنید. این کار نشان می دهد خود را در بحث درگیر کرده و البته اعتماد به نفسی کافی دارید.

حتی اگر حس نمی کنید اعتماد به نفس زیادی دارید بدن شما می تواند به صورت ساختگی ان را ایجاد کرده و  به نوعی دیگران را مجبور به توجه کند.

حرف زدن

  • دستتان را بالا ببرید.

بالا بردن دست ساده ترین راه برای شرکت کردن در بحث است، هرچه قدر هم که جلسه ی شما رسمی باشد. اگر نمی دانید چه زمانی باید حرفتان را بزنید دستتان را بالا ببرید. این کار به دیگران نشان می دهد که شما می خواهید صحبت کرده و مایلید نفر بعدی باشید. خصوصا اگر یک نفر در حل حاضر حرف می زند و شما می خواهید چیزی را به حرف های او اضافه کرده یا مطلبی را تصحیح کنید به سادگی دست خود را بالا ببرید تا نشان دهید می خواهید نفر بعدی باشید یا چیزی را اضافه کنید.

دستتان را بالا برده و با یک نفر ارتباط چشمی برقرار کنید تا مطمئن باشید دیده شده اید.

  • پیشنهاد دهید که شما گام بعدی را برمی دارید.

اگر یک نفر موضوعی را مطرح کرده است که نیاز به اقدام یا تحقیق بیشتری دارد، صحبت کرده و بگویید ان را دنبال خواهید کرد. اگر یک موضوع نیاز به بررسی بیشتر در ملاقات بعدی را دارد کسی باشید که مسئولیت این کار را قبول می کند. این کار به شما زمان می دهد تا اماده شده و همچنین مشخص می سازد که می خواهد در جلسه ی بعدی نیز شرکت کنید.

پیشنهاد دهید که برخی از کارهای تحقیقاتی را انجام می دهید و برای جلسه ی بعد ارائه خواهید داد. با این روش می توانید آماده شده و یک اسلایدشو یا دست نوشته نیز داشته باشید.

با اضطراب و استرس خود مقابله کنید

حرف زدن

  • چیزی که می خواهید بگویید را از قبل آماده کنید.

آماده داشتن موضوع یا ایده هایی برای جلسه ی بعدی ایده ی خوبی است. چند یادداشت تهیه کنید که بدانید می خواهید چه بگویید. یادداشت ها را همراه خود داشته باشید تا برای گفتن چیزهایی که آماده کرده اید اعتماد به نفس داشته باشید. چند مثال داشته و خودتان را برای سوالات احتمالی آماده کنید.

برای مثال اگر صحبت های شما در مورد افزایش کارایی است ایده هایی را بنویسید که می توانند افراد را تشویق کنند که کمتر حواسشان از کار پرت شود.

  • از احساس استرس خود قبل از دیدار آگاه باشید.

اگر احساس می کنید عصبی هستید ایرادی ندارد. وانمود نکنید که استرس ندارید. به جای آن این احساسات را به کار گیرید تا بتوانید بهترین ها را اجرا کنید. به یاد داشته باشید داشتن احساس استرس و اضطراب عادی است اما می توانید از این احساسات برای هیجان دادن به خودتان استفاده کنید.

  • با افکار منفی خود مقابل شوید.

به چالش کشیدن افکار منفی اهمیت زیادی دارد زیرا آن ها مرتبط با ترس های شما هستند. شاید خودتان را زیر سوال برده و حس کنید هرچه که بگویید متضاد به گفته های افراد دیگر خواهد بود. اگر افکاری منفی در مورد توانایی های خود دارید شروع به مبارزه با ان ها کنید. فکرها و اما و اگرها، انتقاد از خودتان و ترس های شما از اشتباه کردن باید به چالش کشیده شوند. اگر بدترین خروجی ممکن اتفاق بیفتد چه کار خواهید کرد؟ اگر حس می کنید زیاد از خودتان انتقاد می کنید از خود بپرسید چه شواهدی برای این انتقادها دارید و آیا می توانید افکاری مثبت را جایگزین آن ها کنید.

  • چند نفس عمیق بکشید.

برای آرام کردن بدنتان، سعی کنید تنفس شما از دیافراگم باشد و نه از قفسه ی سینه. در جای راحتی نشسته و دست خود را روی شکمتان بگذارید. با بینی نفس عمیق کشیده و به حرکت دست و شکم خود در زمان دم توجه داشته باشید. از دهان نفستان را بیرون داده و ببینید شکم شما از هوا خالی می شود. این کار را سه تا ده بار تکرار کنید، تا زمانی که حس می کنید به ارامش رسیده اید.

 

https://www.wikihow.com/Speak-Up-in-Meetings