بیماری هایی که خوابتان را مختل می کنند


تاریخ ارسال :

۱۶ تير ۱۳۹۶

بیماری هایی که خوابتان را مختل می کنند

آیا در خواب خود با مشکل مواجه هستید؟ باید بدانید کیفیت و میزان خواب شما ارتباط نزدیکی با سلامتی تان دارد.


افسردگی

مشکلات خواب افسردگی در کنار هم شیوع زیادی دارند. برخی تحقیقات نشان داده‌اند  90 درصد از کسانی که دچار افسردگی هستند در خواب خود مشکل دارند. در افسردگی‌های خفیف کم‌خوابی اغلب با علائمی همراه است، زود بیدار شدن در صبح می‌تواند برای افسردگی‌های حادتر باشد. مشکلات دیگر خواب که با افسردگی مرتبط است عبارت‌اند از مشکل در خواب رفتن و خواب ماندن.

 

یائسگی

از زمان شروع تا پایان قاعدگی کم‌خوابی رواج دارد. یکی از دلایل ممکن کاهش سطح پروژسترون در  طول یائسگی است. پروژسترون هورمون ارتقا وضعیت خواب است و تغییر سطح پروژسترون در طول یائسگی می‌تواند با گرگرفتگی، گرم شدن ناگهانی بدن و تعریق باعث اختلال در خواب شود.

 

دیابت

افراد مبتلا به دیابت اغلب به خاطر نوسانات قند خون، تعریق شبانه و نیاز مکرر به ادرار در شب مشکل خواب دارند. کم‌خوابی می‌تواند خطر پیشرفت دیابت را افزایش دهد.

 

مشکلات عضلانی

درد شدید آرتروز می‌تواند خوابیدن شما را دشوار کند. بیماران مبتلا به آرتروز برای تغییر وضعیت در شب گاه با درد روبرو می‌شوند و در نتیجه بیدار خواهند شد. یک مسکن قبل از خواب می‌تواند به کاهش درد آرتروز شما کمک کند.

 

بیماری‌های قلبی

دو مشکل قلبی متداول، بیماری عروق کرونری و نارسایی قلب، با مشکلات خواب در ارتباط‌اند. در بیماری عروق کرونری، نوسانات در ضربان می‌تواند باعث درد قفسه‌ی سینه، ضربان قلب نامنظم و یا حتی حمله‌ی قلبی در خواب شود. نارسایی قلب مانع پمپ شدن خون کافی به اعضای بدن خواهد شد. در نتیجه زمانی که دراز می‌کشید مایع اضافی اطراف ریه‌ها جمع شده و باعث می‌شود شب از خواب بیدار شوید.

 

آسم

افراد مبتلا به آسم دچار اختلالات خواب هستند و علت مشکلات تنفسی، سرفه و تنگی نفس است. علائم آسم اغلب شب‌ها بدتر می‌شود زیرا در طول شب تغییراتی رخ می‌دهد که باعث انقباض مسیر تنفسی خواهد شد و خطر حملات آسم در طول شب را زیاد می‌کند.

 

سوزش معده

در سوزش معده یا بازگشت اسید معده، مایعات اسیدی داخل شکم به مری بازگشته و باعث احساس سوزش و درد خواهد شد. این درد باعث می‌شود به‌سختی فرد بتواند بخوابد و خواب بماند.