5 اقدام لازم که در صورت عدم علاقه به شغل خود باید انجام دهید


تاریخ ارسال :

۲۲ آبان ۱۳۹۳

5 اقدام لازم که در صورت عدم علاقه به شغل خود باید انجام دهید

ممکن است کار کنونی خود را دوست نداشته باشید، اما راه جل اصلی شما تغییر شغل نیست. در این مقاله به شما کمک می کنیم تا با این موضوع کنار بیایید. 


در صورتی که دیگر اصلاً نمی‌توانید رفتن به دفتر کار را تحمل کنید و از صبح‌های شنبه متنفر هستید، پس زمان ‌این رسیده است که به انتخاب‌هایی که در اختیاردارید فکر کنید. در وضعیت ایده آل، شما باید کاری داشته باشید که به شما رضایت شغلی، کمترین میزان استرس، و فرصت‌های پیشرفت و توسعه بدهد. پس در صورتی که به شغل خود علاقه ندارید، به خواندن این مقاله ادامه دهید تا با پنج کاری که باید الآن انجام بدهید آشنا شوید.

 

1. فکر کنید که دقیقاً مشکل اصلی کار کجاست.

این مهم‌ترین گام در تمام این فرایند است. زمانی که در محیط کار نیستید و آرامش فکری دارید را برای فکر کردن در نظر بگیرید. همه چیزهایی که باعث عصبانیت و ناراحتی شما می‌شوند، شما را عقب نگه می‌دارند، و باعث ایجاد استرس در شما می‌شوند، را در یک جدول بنویسید. لیست شما احتمالاً شامل تمام و یا بخشی از این موارد خواهد شد:

1. با رئیس خود مشکل‌دارید. موارد را بنویسید.

2. برخی از همکاران شما همکاری نمی‌کنند، بد رفتار هستند، و یا صرفاً بی‌کفایت هستند.

3. ازآنجاکه از مهارت‌های شما استفاده نمی‌شود و کار زیادی بر سر شما ریخته است، رضایت شغلی شما عملاً صفر است.

4. ساعت‌های کاری انعطاف‌ناپذیر هستند.

5. از ارتقای شغلی شما غفلت شده است.

6. به نظر می‌رسد که شما مقدار زیادی از وظایف خسته‌کننده را دریافت می‌کنید.

 

بررسی کنید که این وضعیت دلسردکننده از چه زمانی شروع شد.

تلاش کنید که واقعه‌ای که واقعاً این حرکت به سمت پایین را شروع کرد مشخص کنید.

 

2. در مورد جوانب مثبت تأمل کنید.

علاقه نداشتن به کار فعلی

 

با وجود همه نکته‌هایی منفی، یک یا دو مزیت در شغل کنونی شما وجود خواهد داشت. سعی کنید که این‌ها را یادداشت کنید. ممکن است یک دستمزد قابل‌قبول و یا یک محیط کاری دل‌پذیر داشته باشید.

ترک کردن شغل کنونی ممکن است حرکت بدی باشد، برای این‌که این امکان وجود دارد که در شغل بعدی هم نتوانید مهارت‌های خود را نشان بدهید و یا محیط جدید حتی مسموم تر از قبل باشد. علاوه بر این، جابه‌جایی‌های زیاد بین کارهای متفاوت، ممکن است در رزومه شما خوب به نظر نرسد. محاسبه‌شده است که یک کارمند معمولی، تا قبل از زمان بازنشستگی، به طور متوسط 5 شغل را عوض خواهد کرد. البته این عدد همواره در حال تغییر بوده و ممکن است در آینده به 25 جابه‌جایی نیز برسد.

 

3. با منابع انسانی و یا مدیر خود صحبت کنید.

قبل از این که بخواهید تصمیم به ترک کار خود بگیرید و یا بی‌پروا تصمیم‌گیری کنید، سعی کنید که با مدیر بخش خود صحبت کرده و به او بگویید که چرا از شغل کنونی و مسئولیت‌های خود رضایت ندارید. مکالمه شما ممکن است شامل این موارد شود:

1. ساعت‌های کاری. آیا امکان زمان‌های کاری قابل‌انعطاف و یا کار کردن از منزل وجود دارد؟

2. تخصیص مجدد وظایف. ممکن است احساس کنید که کار خیلی زیادی سر شما ریخته است.

3. به رسمیت نشناختن کاری که شما در یک پروژه انجام داده‌اید. ممکن است احساس کنید که پاداش مناسبی به شما داده نشده است.

4. از استعدادها/ مهارت‌های شما به خوبی استفاده نمی‌شود و احساس می‌کنید که به خوبی به چالش کشیده نمی‌شوید. پروژه‌ای که ممکن است دوست داشته باشید در آن شرکت کنید را ذکر کنید. درخواست مسئولیت‌های دیگری کنید که ممکن است با مهارت‌های شما بیشتر سازگار باشد.

 

4. به دنبال راه‌هایی برای بهبود شغل کنونی خود باشید.

علاقه نداشتن به کار فعلی

 

در صورتی که مدیریت تمایلی ندارد که سازشی با شما انجام دهد، شما هنوز هم می‌توانید محیط کاری خودتان را بهتر کنید. شما همچنین باید به فکر به دست آوردن مهارت‌های جدید، و درگیر شدن در پروژه‌هایی که ممکن است تا به حال به آن‌ها توجهی نداشتید باشید.

1. به دنبال اساتید و یا همکارانی باشید که می‌توانند به شما کمک کنند.

2. علاقه خود را به یک پروژه جدید نشان بدهید و بگویید که توانا و راغب هستید.

3. تا جایی که می‌توانید از همکاران منفی گرا دوری کنید.

4. سعی کنید که کار خود را قبل از ضرب‌الاجل آن به پایان برسانید. این کار می‌تواند تحسین و قدردانی همکاران و مدیریت را برای شما در پی داشته باشد.

5. به همکاری که دوست دارید، پیشنهاد کمک در یکی کار مهم بدهید.

6. وضعیت یکنواختِ ترسناک را با انجام کارهایی قبل و بعد از انجام ساعت کاری خود تغییر دهید. در این صورت، قبل و بعد از ساعت‌های کاری شما، فعالیت‌هایی وجود دارد که واقعاً می‌توانید به آن‌ها چشم داشته باشید.

7. درصورتی‌که استرس کاری شما، تأثیر منفی بر روی خانواده/روابط شما گذاشته است، به دنبال کمک حرفه‌ای باشید.

مطالعات بی‌شماری در مورد سرریز فشارهای کاری بر روی زندگی خانوادگی انجام شده است، ولی مطالعات تأثیر رضایت شغلی بر روی کیفیت زندگی خانوادگی محدود است.

 

5. زمان جابجایی رسیده است؟

در صورتی که همه راهکارهای پیشین برای بهبود کیفیت کاری شما ناموفق بود، و شما هنوز هم  کار خود را غیرقابل‌تحمل می‌دانید، ممکن است زمان جستجوی شغلی و تلاش برای جابه‌جایی رسیده باشد. به دنبال شغل‌های باشید که با مهارت‌ها و استعدادهای شما سازگاری بیشتری دارند. در صورتی که احساس می‌کنید در هر کدام از مهارت‌ها کمبود دارید، به دنبال تقویت خود باشید. شما به این موارد در رزومه خود نیاز خواهید داشت.

 

به این به عنوان یک پروژه طولانی‌مدت، و چیزی که هر روز شما را به خلاصی از وضعیت کنونی نزدیک‌تر می‌کند فکر کنید.

کاری کنید که یک کاندیدای قوی برای آن شغل رویایی باشید. آیا شما همه شرایط و تجربیات لازم را دارید؟ آیا مهارت‌های اجتماعی شما مناسب است؟ 

در نهایت، هیچ تصمیم سریعی نگیرید که ممکن است بر روی سطح استرس، اقتصاد خانواده، و یا سلامتی کلی روانی شما تأثیر منفی داشته باشد. کارها را قدم به قدم پیش ببرید.