آشنایی با هند


تاریخ ارسال :

۲۶ مهر ۱۳۹۳

آشنایی با هند

در این مقاله با شهر هند، پرچم، مکان های دیدنی و برخی مراسم های آنان آشنا خواهید شد.


 

  1.      
      جمعیت 1,103,596,000
      پایتخت دهلی نو؛ 295000
      مساحت 3,287,270 کیلومترمربع
      زبان هندی، انگلیسی و 14 زبان رسمی دیگر
      مذهب هندو، مسلمان، مسیحی، سیک، بودا، جین، پارسی
      پول رایج روپیه هند
      امید به زندگی 63 سال
      تولید ناخالص داخلی سرانه 2600 دلار امریکا
      درصد باسوادی 60%

     

    پرچم هند

    پرچم هند

     

    نقشه

    نقشه هند

 

هند کشوری در جنوب آسیا است که شامل یک شبه‌جزیره‌ای است که در داخل اقیانوس هند گسترده شده است. هند سرزمین تضادهای بزرگ جغرافیایی است. هیمالیا، مرتفع‌ترین رشته‌کوه دنیا، پوشیده از برف و بی‌آب و علف، در طول مرز شمالی هند قرار دارد.  

دشت کم ارتفاع و حاصلخیز گنگ در جنوب هیمالیا پرجمعیت‌ترین ناحیه هند است. کویر بزرگ هند در غرب قرار دارد اما شرق هند در فصل باران‌های موسمی (از ژوئن تا اکتبر) یکی از پر بارش ترین مناطق دنیاست. هند از نظر جمعیت دومین کشور دنیا (پس از چین) است اما جمعیت آن به سرعت در حال افزایش است (حدود 17 میلیون نفر در سال) و تا سال 2030 از چین پیشی می‌گیرد. 81 درصد از مردم این کشور هندو هستند اما هند بیش از 138 میلیون مسلمان نیز دارد که یکی از بزرگ‌ترین جمعیت‌های مسلمان در دنیا است. 

 

فرهنگ هندو آمیخته‌ای از فرهنگ مردم بومی دراویدی و چادرنشینان آریایی زبان است که سال 1500 قبل از میلاد از آسیای مرکزی به این منطقه آمدند. اسلام در قرن هشتم میلادی در سرتاسر این شبه‌قاره گسترش یافت. از قرن هفدهم تا اواسط قرن بیستم هند افتخار امپراطوری بریتانیا بود. هندی‌ها به رهبری مهاتما گاندی در سال 1947 به ملیت رسیدند. از حاکمیت بریتانیا، آن‌ها فقر و تهیدستی گسترده، و همچنین دولت پارلمانی، زبان انگلیسی، و سیستم ریلی گسترده‌ای که این کشور چند قومیتی را به دموکراسی سکولار پیوند داد ( که اغلب بزرگ‌ترین دموکراسی دنیا خوانده می‌شود) را ارث بردند. 

خشونت ناشی از تمایلات جدایی‌طلبی یا تفاوت‌های مذهبی، وحدت ملی را دچار تزلزل کرده و تلفات جانی زیادی داشته است: شورش‌های سیکها از سال 1980، هزاران کشته بر جای گذاشته است؛ در سال 1984 نخست‌وزیر ایندیرا گاندی قربانی ترور شد و هفت سال بعد پسر او راجیو در یک بمب‌گذاری کشته شد. بروکراسی حجیم، بی‌سوادی، میزان زادوولد زیاد، و درگیری‌های مرزی با پاکستان و چین از جمله مشکلات دیگر هند هستند. 

 

خط آتش بس سال 1948 که به نام خط کنترل شناخته شده است، کشمیر را بین هند و پاکستان تقسیم می‌کند. هند ادعا می‌کند که کشمیر قانونا بخشی از هند است اما پاکستان می‌گوید اکثریت جمعیت مسلمان آنجا باید رأی دهند که این بخش به کدام کشور بپیوندد. گفتگوهای دیپلماتیک با چین در حل درگیری‌های مرزی در ایالت آروناچال پرادش (به معنی سرزمین برآمدن خورشید ) در شمال شرق هند موثر بوده است . 

نظام طبقاتی (کاستی) هندو بازتاب‌دهنده سلسله‌مراتب مذهبی و اقتصادی هند است. از هر شش هندی، یک نفر در پایین‌ترین طبقه، یا همان نجس‌ها (Untouchables) قرار دارد و از این موقعیت رنج می‌برد. هندی‌هایی که در پایین‌ترین طبقه قرار دارند، می‌توانند با رفتن به شهرهای نابسامان هند از وضعیت بَرده مانند در نواحی کشاورزی که ساختار غیرقابل انعطافی دارند، فرار کنند. مومبای یا بمبئی بزرگ‌ترین شهر هند و خانه بالیوود (صنعت فیلم هند) است. شهر بنگلور، دره سیلیکون (نام رایج و غیررسمی منطقه‌ای در جنوب شرقی سانفرانسیسکو امریکا) هند است. هند طبقه متوسط رو به رشدی دارد و در مهندسی و فناوری اطلاعات گام‌های بزرگی برداشته است. در برنامه‌های فضایی این کشور، قصد فرستادن فضاپیما به کره ماه اعلام شده است. 

 

مراسم عروسی 

هند

 

زنان در مراسم عروسی در شهر مانداوای راجستان، با ساری ( لباس زنانه سنتی هند) در رنگ‌های شاد و روشن، گرد هم آمده و با هم حرکت می‌کنند. راجستان بزرگ‌ترین ایالت هند و سرزمین جنگل‌های مه آلود، دشت‌های خشک، و کوه‌های پوشیده از برف هیمالیا است. 

 

دیوالی (فستیوال نور) 

دیوالی

 

در این تصویر دو زن در جیپور شمعی را در دست نگه داشته‌اند تا دیوالی یا فستیوال نور را جشن بگیرند. دیوالی (تحریف‌شده واژه دیپاوالی (Deepavali) – دیپا به معنی نور و آوالی به معنای ردیف و صف - و در کل به معنای صفی از نور) پنج روز در سرتاسر هند برگزار می‌شود و در واقع جشن شروع سال کاری جدید و پیروزی نور بر تاریکی است. 

 

معبد واراداراجاسوامی (Varadarajaswamy)، کانچی پورام 

معبد واراداراجاسوامی

 

مردی از در کوچک معبد واراداراجاسوامی در کانچی پورام (شهر هزاران معبد) وارد می‌شود. کانچی پورام برای ساری‌های ابریشمی که تجارت پر رونقی در اینجاست، شهرت دارد. 

 

تاج‌محل، شهر آگرا

تاج‌محل

 

امپراطور مغول "شاه جهان" تاج‌محل را در آگرا به عنوان بزرگداشت همسر مورد علاقه‌اش که در سال 1630 هنگام وضع حمل درگذشت، ساخت. ساخت بنای مرمر سفید و باغ‌های اطراف آن 20 سال طول کشید. یک مسجد قرمز سنگ ماسه‌ای در یک سوی این بنا قرار دارد. 

 

کاخ امبر و قلعه جایگر، جایپور 

جایپور

 

فیل‌های تزئین شده، توریستها را از قلعه امبر و جایگر در جایپور راجستان حمل می‌کنند. ساخت این بناها در قرن پانزدهم آغاز شد. قلعه سنگ ماسه و مرمری امبر، حکاکی‌های ظریف و پر نقش و نگاری دارد. از این قلعه عظیم جایگر، زمانی به عنوان مرکز تولید توپخانه استفاده می‌شد. 

 

ایستگاه قطار واراناسی 

ایستگاه قطار واراناسی

 

مسافران از پنجره‌های قطاری ایستگاه واراناسی بیرون را نظاره می‌کنند. این شهر مقدس سه هزار سال قدمت دارد و مملو از معابد و تندیس‌های مذهبی است. بسیاری از هندوها به اینجا سفر می‌کنند تا به کوه‌های گات یا به رودخانه گنگ بروند تا خود را تطهیر کنند. 

 

فستیوال رودخانه گنگ 

رودخانه گنگ

 

زائران هندی در رودخانه گنگ خود را می‌شویند، به امید این که گناهانشان پاک شود. هر 12 سال میلیون‌ها  نفر به مدت 45 روز در کومب ملا ( Kumbh Mela) یا فستیوال Grand Pitcher  برای برگزاری آیین شستشو در این رودخانه و رودخانه‌های دیگر شرکت می‌کنند. 

 

تپه‌های مونار

تپه‌های مونار

 

تپه‌های هموار نزدیک مونار (کرالا)، پوشیده از گیاه چای است که ابتدا توسط یک مرد اسکاتلندی در اواخر قرن نوزدهم کاشته شد. 

 

اکاش دیپ پوجا

اکاش دیپ پوجا

 

در فستیوال فانوس در آسمان یا اکاش دیپ پوجا جهت بزرگداشت مردگان، فانوس‌های زیادی از چوب‌ها و تیرک‌های ساحل رودخانه گنگ  آویخته می‌شوند. 

 

ماهیگیری در کرالا 

کرالا

 

ماهی گیری منبع درامد مهمی در کرالا است. مردم این ایالت جنوب غربی، بالاترین میزان باسوادی در هند را داشته و از بهترین وضعیت سلامتی بهره می‌برند. 

 

صومعه لامایورو گومپا (Lamayuru Gompa)، لاداخ  

صومعه لامایورو گومپا

ناحیه لاداخ (از نظر فرهنگی تبتی محسوب می‌شوند) محل صومعه‌ها یا معابد بودائیان و گومپاها از جمله صومعه لامایورو است. این سرزمین خشک هیمالیا تا دهه 70 میلادی به روی بازدیدکنندگان بسته بود و جمعیت آن کم و پراکنده باقی مانده است. 

 

گاوهای مقدس، واراناسی 

گاوهای مقدس

 

در واراناسی، مشاهده گاوهایی (مانند این دو گاو) که خیابان را مسدود کرده‌اند امری طبیعی است. هندوها به گاوها احترام می‌گذارند و معتقدند آن‌ها برایشان فواید زیادی ارائه می‌دهند و در مقابل چیزی نمی‌خواهند. 

 

بزرگراه گولدن کوادری لترال (چهارضلعی طلایی)

بزرگراه گولدن کوادری لترال

 

بزرگراه گولدن کوادری لترال در سال 1998 تأسیس شد و چهار شهر اصلی هند (بمبئی، کلکته، چنای و دهلی) را به هم وصل می‌کند. این بزرگراه بخشی از پروژه ملی توسعه بزرگراه‌ها با هزینه بیش از سی میلیارد دلار است. از زمان تأسیس سیستم ریلی توسط بریتانیا در سال 1800، این پروژه جاه‌طلبانه ترین سازه دوران ساخت و سازهای عظیم در هند به شمار می‌آید. در این تصویر یک گاو در وسط این بزرگراه خوابیده است. 

 

ریکشا (کالسکه حمل دستی) ، کلکته 

ریکشا

 

در کلکته ریکشاها در همه جا دیده می‌شوند. مقامات رسمی شهر بر سر ممنوع کردن وسیله‌های حمل‌ونقل دستی اختلاف نظر دارند چرا که این کار شدت ترافیک را افزایش داده و همچنین از نظر مسائل انسان دوستانه مناسب نیست.  

 

زاغه داراوی، بمبئی 

بمبئی

 

اینجا زاغه داراوی بمبئی است که محل سکونت یک میلیون نفر می‌باشد. بسیاری از هندی‌ها در حومه‌های مدرن زندگی می‌کنند و در آسمان‌خراش‌های خوش بزرگ و پرجلوه کار می‌کنند، اما اکثریت بزرگ هندی‌ها فقیر بوده و گرفتار سنت‌های اشتباه هستند.    

 

کتاب مقدس سیکها 

کتاب مقدس سیکها

 

سیکهایی که تلاش می‌کنند صندوقچه‌ای که حاوی یک نسخه از کتاب مقدسشان، گورو گرانت صاحب ( Guru Granth Sahib ) است و در حال حمل به دربار صاحب ( Sachkhand Sri Hazur Sahib ) است، را لمس کنند. دربار صاحب در ناندِد (Nanded) قرار دارد. این مراسم سیصدمین سالروز جشن تقدیس کتاب است. سیکها همچنین سالروز نگارش گورو را گرامی می‌دارند. 

 

معابد آگرا 

معابد آگرا

جهانگردان دسته‌دسته برای دیدن بنای مشهور تاج‌محل می‌آیند و از سازه‌های شگفت‌انگیز دیگری که در اینجا قرار دارد نیز دیدن می‌کنند. از جمله آن‌ها، قلعه قرمز متعلق به قرن شانزدهم است که زمانی یک شهر امپراطوری مغول را احاطه کرده بود.