آیا فرزندان شما نیز در خانوادیتان با هم مشکل دارند؟ روش هایی وجود دارند که این روابط را بهبود ببخشید. با ما در این مقاله همراه شوید.
به یاد داشته باشید: ارتباط خواهران و برادران در یک خانواده با یکدیگر، فاکتور بسیار مهمی در موفقیتهای بعدی در بزرگسالی است. به همین علت شما باید به عنوان پدر یا مادر یا مربی، به ایجاد روابط خوب آنها با یکدیگر کمک کنید. در اینجا با چند توصیه و دستورالعمل در این زمینه آشنا میشوید:
از مقایسه کودکان با یکدیگر پرهیز کنید.
اگر تنها یک راهنمایی میخواهید تا فرزندانتان را به کنار آمدن با هم تشویق کنید، این کاری است که باید انجام دهید. باید این را بدانید که بیشتر ناسازگاریهای بین فرزندان در خانواده به علت مقایسهشدن آنها با یکدیگر توسط والدین ایجاد میشود. از مقایسه بین فرزندانتان پرهیز کنید و حتی به شیوه مثبت این کار را انجام ندهید، مثلاً این جمله: "تو زیباتر هستی و خواهرت بااستعدادتر است" ، نه تنها تنفر و حسادت ایجاد میکند (کودک با خود میگوید من هم میخواهم بااستعداد باشم)، بلکه برچسب زدن بر کودکان ممکن است همچنین به صورت ناخودآگاه آنها را محدود کند.
بدانید چگونه رفتار مناسب را الگو قرار دهید.
شما به عنوان یک بزرگسال مسئول تعیین استانداردها برای ارتباط افراد خانواده با یکدیگر هستید. شما باید در احترام، کنترل خود، صبر، ملاحظه و مهربانی در ارتباط با یکدیگر الگوی آنها باشید. به یاد داشته باشید مسئله اصلی این است که کودک خود را در محیطی عاری از پرخاشگری و سرشار از عشق و محبت بزرگ کنید.
به کودکان خود بیاموزید تا مدتی از موضوع فاصله بگیرند.
به جای این که فقط به کودکانتان بگویید این کار را نکن (مثلاً برادرت را اذیت نکن، سر خواهرت فریاد نکش و ...) باید به آنها یاد بدهید چه کاری باید انجام دهند. یکی از کارهایی که کودک هنگام عصبانیت میتواند انجام دهد، این است که قدم بزند و چند نفس عمیق بکشد. اگر احساس میکنید خیلی پرخاشگر است، شاید نیاز داشته باشد که عصبانیتش را به روشهای فیزیکی بیان کند: یک کیسه بکس متناسب با کودک به او بدهید و به او بیاموزید که تنها اجازه دارد به این کیسه مشت بزند، اما هرگز اجازه ندارد در مورد فرد دیگری این کار را انجام دهد.
برای تقویت روابط خانوادگی، زمانهایی را کنار بگذارید.
ایجاد فرصتهایی برای کسب تجربههای مشترک، برای کودکان خوب است. این کار را میتوانید با تعطیلات و مسافرتهای خانوادگی یا مقرر کردن زمانی برای گرد هم آمدن خانواده به صورت منظم انجام دهید. وجه اشتراکهایی مانند تجربههای مشابه باعث میشود کودکانتان حرفهای مشترک بیشتری با هم داشته باشند، رازهای بیشتری با هم در میان بگذارند، و دلایل بیشتری برای احساس صمیمیت و نزدیکی به هم داشته باشند .
منصف باشید.
مجموعهای از قوانین خانگی که همه بتوانند آنها را درک کرده و از مفید بودن آن در برقراری عدالت در خانه آگاه باشند تعیین کنید. این کار به جلوگیری از احساس تبعیض و حمایت از یکی از فرزندان نسبت به دیگران کمک میکند. شما باید دائماً این قوانین را پیادهسازی کنید. این کار به ایجاد خویشتنداری در کودکان نیز کمک میکند.
به کودکانتان فضای شخصی اختصاص دهید.
تا جایی که ممکن است به هر یک از فرزندانتان فضای شخصی جداگانهای واگذار کنید. بهترین وضعیت این است که هر کودک اتاقخوابی برای خود داشته باشد اما اگر این برایتان ممکن نیست، میتوانید به هر یک از آنها، یک فضای شخصی اختصاص دهید که بتوانند سرگرمیهای مورد علاقه یا مطالعه خود را در آن محل انجام دهند. به این صورت آنها احساس شخصیت میکنند و راحت تر میتوانند برای شخصیت مستقل یکدیگر احترام قائل شوند.
هنگامی که به فرزندانتان روابط خوب با یکدیگر را آموزش میدهید ، به یاد داشته باشید مهمترین چیز این است که خودتان الگوی مناسب رفتاری باشید و زمینه را برای آنها فراهم کنید تا با یکدیگر رفتار خوبی داشته باشند، و مهمتر از همه باید این کار را از سنین خیلی پایین انجام دهید تا نگرش و رفتار مناسب در آنها نهادینه شود تا روابط خوب را در تمام طول زندگی خود بتوانند حفظ کنند.