عوارض قطره آهن


تاریخ ارسال :

۱ مهر ۱۳۹۳

عوارض قطره آهن

آیا می دانید مصرف قطره آهن در بدن شما چه تاثیراتی به جا می گذارد؟ با خواندن این مقاله به سلامت خود کمک کنید.


آهن یک ماده معدنی مهم برای بدن است. آهن باعث می‌شود خون بتواند اکسیژن را به تمامی بدن برساند. کمبود آهن موجب اختلالی به نام کم‌خونی (آنمی) می‌شود که موجب خستگی، ضعف، رنگ‌پریدگی پوست، کوتاهی تنفس، کاهش توانایی تمرکز، سرگیجه و افزایش ضربان قلب می‌شود. علت متداول کم‌خونی عبارت است از قاعدگی یا عوامل دیگر از دست دادن خون، آهن ناکافی در رژیم غذایی، بیماری‌های ژنتیکی، و برخی داروها. آهن را با مکمل‌های مایع می‌توان تأمین کرد. اگر چه طبق گزارش Peace Health، آهن یکی از عوامل اصلی مسمومیت تصادفی در کودکان است و باید از دسترس آن‌ها خارج شود. 

 

لکه‌دار شدن دندان‌ها

آهن محلول می‌تواند موجب رنگ گرفتن دندان‌ها شود، و این عارضه‌ای است که در اشکال دیگر مکمل‌های آهن دیده نمی‌شود. طبق راهنمایی Drugs.com ، برای پیشگیری از رنگ گرفتن دندان‌ها به خاطر محلول آهن ، باید آهن را با آب یا آب میوه مخلوط‌کنید. استفاده از نی برای مصرف محلول آهن می‌تواند آن را از دندان‌ها دور نگه دارد. اگر محلول آهن به صورت قطره مصرف می‌شود، باید در انتهای زبان ریخته شود. لکه‌ای که آهن در روی دندان ایجاد می‌کند موقتی است و معمولاً با مسواک زدن با جوش‌شیرین یا پروکسید هیدروژن قوی دارویی از بین می‌رود. 

 

تغییراتی در حرکات روده (اجابت مزاج)

عارضه شایع مصرف محلول آهن یا هر شکل دیگری از مکمل‌های آهن، اسهال یا یبوست است. در موارد کمتر شایع، رنگ مدفوع سبز تیره یا سیاه می‌شود (به علت آهن جذب نشده) که این عارضه‌ای بی‌خطر است. اگر چه مدفوع سیاه رنگ ممکن است ناشی از خونریزی از دستگاه گوارش، به خاطر عاملی بی‌ارتباط با آهن نیز باشد. 

 

افزایش خطر بیماری

از علت‌های متداول وجود بیش از حد آهن در بدن، اعتیاد به الکل؛ هموکروماتوز (hemochromatosis) ، انتقال خون دوباره، و نیز مصرف بیش از حد مکمل آهن است. آهن بیش از حد در بدن با آسیب رساندن به عروقی که خون را به قلب می‌رسانند، ممکن است موجب بیماری قلبی شود . آهن بیش از حد در بدن با افزایش خطر عفونت، سرطان، دیابت، وخیم شدن آرتروز روماتیسمی، بیماری هانتینگتون (HD) و اریتماتوس لوپوس منتشر، همراه است.