شیوه حمام کردن نوزاد


تاریخ ارسال :

۱۴ مرداد ۱۳۹۳

شیوه حمام کردن نوزاد

در این مقاله با روش صحیح حمام کردن نوزادان بیشتر آشنا می‌شوید.


مقدمه

حمام کردن نوزاد تازه متولد شده می‌تواند برای پدر و مادری که اولین باراست صاحب فرزند شده‌اند و یا برای کسی که به دست زدن به نوزادان عادت ندارد دلهره‌آور باشد. در هر حال به خاطر داشته باشید که حمام کردن نوزاد تازه متولد شده کار ترسناکی نیست، بلکه فرصتی است تا ضمن تمیز کردن و حفظ سلامت کودک، پیوندی عاطفی با او برقرار کنید..

 

دستورالعمل‌ها

یک حوله سرپوش دار، پوشک، و لباس تمیز برای پوشاندن به کودک کنار بگذارید و اطمینان حاصل کنید که اتاق به اندازه کافی گرم باشد. اتاق باید برای کودک گرم باشد و لباس، پوشک و حوله باید کنار وان قرار بگیرند تا به راحتی قابل دسترسی باشند. باید بتوانید نوزاد را از وان خارج کرده و بدون هیچ تأخیری مستقیماً او را روی حوله قرار دهید.

 

آب حمام را در وان کودک آماده کنید. آب باید گرم باشد نه زیاد داغ (دمای آب را روی آرنجتان امتحان کنید) زیرا پوست کودک به آسانی می‌سوزد. اطمینان حاصل کنید که عمق آب از 5 سانتی‌متر تجاوز نمی‌کند.

 

شیوه حمام کردن نوزاد

لباس نوزاد خود را در آورید و به آرامی او را در آب قرار دهید و در حالی که گردن و سر او را نگه داشته اید اجازه دهید به دمای آب عادت کند. اگر کودک شما بیش از حد گریه می‌کند یا به نظراحساس ناراحتی می‌کند اجازه دهید پوشک او در طول حمام کردن تنش بماند تا احساس امنیت به او بدهد.

 

ابتدا با استفاده از یک لیف نرم و بدون صابون صورت نوزاد خود را شستشو دهید. از صورت به بخش‌های کثیف‌تر بدن کودک حرکت کنید و به طور مستمر آب گرم رویش بریزید تا سرما نخورد. بعد از شست‌وشوی بدن، در نهایت موهایش را با یک شامپوی ملایم کودک شستشو دهید و به آرامی آب بکشید.

 

کودک خود را از آب خارج کرده و در حوله قرار دهید. بلافاصله سرش را بپوشانید. کودکتان را به دقت با ضربه‌های ملایم حوله خشک کنید. او را مالش ندهید زیرا این کار به پوست حساس کودک آسیب می‌رساند. به پوست نوزاد خود لوسیون بمالید تا رطوبتش را از دست ندهد. سپس کودکتان را که بوی طراوت و تمیزی می‌دهد پوشک کنید و لباسش را بپوشانید.

 

نکته‌ها و هشدارها

شیوه حمام کردن نوزاد

لازم است کودک تازه متولد شده را دو یا سه بار در هفته، در وان حمام کنید.

هنگامی که کودک درون وان نشسته، وان را پر نکنید.

فقط قسمت بیرونی گوش کودک را شستشو دهید. هرگز چیزی را وارد حفره گوش کودک خود نکنید.

هرگز کودکتان را در وان حمام تنها نگذارید