مد و زیبایی


تاریخ ارسال :

۲۶ خرداد ۱۳۹۳

مد و زیبایی

مد و زیبایی


مد و زیبایی:

1-چه چیزی باعث می‌شود که جوانان به دنبال مدهای ناهنجار و مختلف بروند؟

حس تنوع‌طلبی توأم با گرایش به خود نمایی در محیط اجتماعی اصلی‌ترین موردی است که باعث تغییرات چشمگیر در نوع پوشش و آرایش و الگو و رفتار می‌شود.

 

2-مد چیست؟

تغییرات در پوشش و آداب و الگوهای رفتاری و سبک زندگی و هنر و ... بوده و بیشتر مبتنی بر میل به فرق داشتن و هم چشمی می‌باشد و بیشتر در بین جوانان و نوجوانان وجود دارد و به چشم می‌خورد.

 

3-چه چیزهایی باعث می‌شود که یک نوع لباس یا آرایش و یا رفتار به عنوان مد در جامعه مطرح گردد؟

تمایل به خودنمایی جوانان،گسترش رسانه‌ها و اینترنت، توسعه وسایل ارتباط جمعی و گسترش ارتباط جوامع با فرهنگ‌های گوناگون و هم چنین مشاهده تصاویر جذاب از هنرپیشگان و خوانندگان و ورزشکاران و متنوع تر شدن تفریحات و تسهیلات زندگی و ... باعث می‌شود که یک نوع لباس یا آرایش و یا رفتار خاصی به عنوان مد در جامعه مطرح گردد و در بیشتر مواقع کسانی که از این مد پیروی می‌کنند دلیل خاصی برای رفتار خود ندارند.

 

4-مدگرایی چه تأثیری بر جوانان دارد؟

اگر نسل جوان رویه مد و مدگرایی را در پیش بگیرد مد و مد گرایی همه زندگی یک جوان خواهد شد و باعث می‌شود که جامعه با خیل عظیم جوانان خودباخته و مدگرا تحت تأثیر مدل های غربی قرار بگیرد و باعث از خود بیگانگی و بحران هویت و تزلزل و وابستگی اقتصادی و احساس حقارت می‌گردد.

 

5-آیا مد گرایی در اسلام امری پذیرفته است؟اسلام با همه نوع مد مخالف نیست و اسلام امروزی شدن و نو گرایی در سبک لباس پوشیدن را به صورت کلی پذیرفته است آنچه که اسلام با آن مخالف است پشت پا زدن به ارزش‌هایی مثل پوشش شرعی و پرهیز از اسراف و آزادی مطلق در روابط دختر و پسر و همانندسازی با بیگانگان است.

 

6-مد در جامعه چه رابطه‌ای بافرهنگ جامعه دارد؟

مد بخشی از فرهنگ است که مردم جامعه از آن تبعیت می‌کنند و در جامعه رواج دارد اگر مد با کل فرهنگ منطبق باشد خوب و مناسب است اما اگر مد بافرهنگ در تعارض باشد می‌تواند آسیب زا باشد به همین علت دشمن از ابزارهای تهاجم فرهنگی استفاده می‌نماید.

 

7-چگونه می‌توان اثرات مد را به اثراتی مثبت در جامعه تبدیل کرد؟

جامعه باید در عین پاسخگویی به نیازهای بشر در زمینه پویایی و حقیقت‌جویی و زیبا گرایی و کمال طلبی سلیقه او را در لباس و آرایش و طرز زندگی بهبود بخشید که برای تحقق چنین چارچوبی اجتهاد مستمر فرهنگی در قالب ارائه طرح‌های نو به نو می‌تواند ضمن جهت‌دهی به مد به تولید و اقتصاد ملی هم کمک نماید.

 

8-چرا زنان بیشتر از مردان از مد تبعیت می‌کنند؟

بررسی‌های تاریخی نشان داده که در تغییر به سوی مدرنیته فرصت شکوفایی و تحرک از زنان گرفته شده است و این امر موجب شده است تا زنان تنوع و شکوفایی را در پدیده مد جستجو کنند به همین علت سرعت تغییرات مد در کالاهای مربوط به زنان بیش از مردان است از این نظر توسط مد می‌توانند هم فردیت خود را به اثبات برسانند و هم برای خود و دیگران جذاب باشند.

 

9-چگونه می‌توان تقلید کورکورانه و گرایش به مد را در جامعه کاهش داد؟

مقاوم‌سازی مخاطبان در مقابل ماهواره و رسانه‌های بیگانه و رساندن مخاطب به مرحله رشد و خود شکوفایی کردن مخاطب و آشنا کردن مخاطب با شگردهای رسانه بیگانه و ترویج عضویت در گروه‌های مذهبی و ارزشی از جمله کارهایی است که می‌توان به واسطه آن‌ها گرایش بی‌رویه مد را در جامعه کاهش داد.

 

10-جامعه چگونه می‌تواند مخاطبین خود را به مرحله رشد برساند تا از مدگرایی منفی تبعیت نکند؟

اولین کار برای رسیدن به مرحله رشد افزایش خردورزی در مخاطب می‌باشد که موجب رشد شخصیت وی می‌گردد و روایات اسلامی هم تاکید زیاد کرده‌اند بر اینکه تفکر می‌تواند موجب رشد انسان گردد. هم چنین ایمان افزایی راه‌کار دیگری است که جامعه می‌تواند از آن استفاده نماید و رسانه باید ایمان افزایی در مخاطب را جزء وظایف خود بداند و در آن مسیر عمل کند.