زندگی نامه ماری کوری


تاریخ ارسال :

۲۳ بهمن ۱۳۹۲

زندگی نامه ماری کوری

ماری کوری یک دانشمند بسیار بزرگ در زمینه‌ی فیزیک و شیمی میباشد. با زندگی نامه این دانشمند فرهیخته آشنا شوید.


زندگی نامه ماری کوری

ماری کوری یک دانشمند لهستانی بود که در دو زمینه‌ی فیزیک و شیمی برنده‌ی جایزه‌ی نوبل شد. او اولین استاد خانم در دانشگاه پاریس بود و در زمینه‌ی رادیو اکتیو پیشگام بود.

  1. بشریت نیاز به مردانی دارد که بیشترین استفاده از کارهای خویش را برده و بدون فراموش کردن مصالح عمومی، از علایق خویش نیز محافظت کنند. اما بشر به انسان‌های خیالباف نیز نیاز دارد، زیرا برای آن دسته از افراد، ایده توسعه بدون طمع یک تشکیلات آنقدر  فریبنده است که برای  آنها غیر ممکن خواهد بود که توجه خود را صرف منفعت مادی خود کنند.

 

تولد و جوانی

ماری کوری

ماری اسکلودوسکا جوان ترین فرزند از میان 5 کودک خانواده‌اش بود که در سال 1867 در ورشو لهستان متولد شد. او در یک خانواده‌ی فقیر اما تحصیل‌کرده رشد کرد. ماری در درس‌هایش بسیار عالی بود و جوایز بسیاری را برنده شد. او سنین جوانی خود را وقف ایده استقلال لهستان از روسیه کرد که در آن زمان با سیستم مشت آهنین بر لهستان حکومت می کرد و زندگی را به خصوص برای قشر تحصیل کرده سخت کرده بود. او همیشه آرزوی تدریس به زنان لهستان را داشت که اغلب سطح سواد آنان در سطح صفر نگه داشته می شد.

 

سفر به پاریس

برخلاف زنان آن زمان، ماری به شیمی و زیست شناسی علاقه‌مند بود.از آنجایی که فرصت برای تحصیل در لهستان محدود بود، ماری به پاریس رفت. در آنجا پس از کار به عنوان یک مدیر، توانست در دانشگاه سوربون پاریس تحصیل کند. به ادامه‌ی تحصیل در سانبورن پاریس پرداخت. در تلاش برای یادگیری زبان فرانسه، ماری خود را در مطالعات غرق کرده و زندگی‌اش را وقف درس خواندن کرده بود. او مدرک فیزیک را به عنوان شاگرد اول دریافت کرد. بعدها ماری یک مدرک ریاضیات نیز کسب کرد و در دوره خودش دوم شد.

 

ملاقات با پیر کوری

در پاریس او پیر کوری را ملاقات کرد، کسی که رئیس آزمایشگاه دانشکده فیزیک و شیمی بود. او یک شیمی‌دان مشهور بود که آزمایش‌های بسیاری روی کریستال و الکترونیک انجام داده بود. پییر به ماری جوان علاقه‌مند شده و به او درخواست ازدواج داد. در ابتدا ماری جواب رد داد، اما پس از اصرار از سمت پییر او نرم شده و قبول کرد. آن دو تا زمان مرگ نا به هنگام پییر، همیشه با هم بودند.

 

اقدامات ماری کوری در زمینه‌ی رادیو اکتیو

ماری کوری

ماری مطالعات در زمینه‌ی رادیو اکتیویته را ادامه داد. در سال 1898 این کار منجر به کشف دو عنصر جدید شد. او نام یکی از آن‌ها را به خاطر نام وطنش پلونیوم گذاشت.

سپس 4 سال مطالعه گسترده در زمینه‌ی رادیوم ادامه یافت. با استفاده از زباله های اورانیوم از یک معدن نزدیک، آنها بسیار آهسته و با زحمت زیاد، موفق به استخراج یک دهم گرم رادیوم شدند.

مشخص شد که رادیوم اثرات قابل‌توجهی دارد. در واقع ماری بعلت سوختگی رادیواکتیو آسیب دید. به دلیل این کشف رادیوم و خواص آن بود که علم رادیوتراپی ایجاد شد. در این علم از خواص رادیوم برای سوزاندن سلول های بیمار در بدن استفاده می شود. در ابتدا رادیوتراپی با نام کوریتراپی شناخته می شد.

کوری ها پذیرفتند تا راز خود را به صورت مجانی ابراز کنند. آن‌ها نمی‌خواستند حق استفاده از این عنصر بسیار باارزش تنها در مالک آن باشد. درخواست استفاده از این عناصر به سرعت افزایش یافت و تولید آن در مقیاس صنعتی آغاز شد.

 

دریافت جایزه نوبل

به خاطر آن کشف، مدال دیوی (بریتانیا) و جایزه‌ی نوبل فیزیک در سال 1903 به آن‌ها داده شد.

 

وفات پیر کوری

ماری کوری

در سال 1905، پیر در یک تصادف در جاده کشته شد و ماری را با نگهداری از دو فرزند و آزمایشگاه تنها گذاشت.

 

دریافت جایزه نوبل دوم

در سال 1911 دومین جایزه‌ی نوبل به او داده شد. این جایزه در شیمی بود و به دلیل کشف اکتینیم و مطالعات بیشتر در رادیوم و پولونیوم به او اهدا شد.

 

انتقادات و دشمنی ها

موفقیت ماری سبب شک، دشمنی و انتقادات بسیاری از دنیای علمی شد که تحت تسلط مردها بود. او از شایعات و اتهامات زیان باری که در در مورد وی پخش می شد رنج می‌کشید.

 

فعالیت ماری در زمان جنگ

ماری کوری

شروع جنگ جهانی اول در سال 1914 سبب شد تا ماری زمان خود را به نصب دستگاه‌های ایکس ری در بیمارستان‌ها اختصاص دهد. او متوجه شد که این دستگاه‌ها می‌تواند به راحتی برای افراد که تیرخورده‌اند مفید بوده و به درمان بهتر سربازان کمک کند. در پایان جنگ بیش از یک میلیون سرباز توسط این دستگاه‌های ایکس ری آزمایش‌شده بودند.

 

نوشتن کتاب رادیواکتیویته

پس از پایان جنگ او به انجمن رادیوم در پاریس بازگشت و همچنین به دلیل خدمت به لیگ ملل که تازه ایجاد شده بود بسیار به خود می بالید. هم چنین او یک کتاب به نام رادیواکتیویته منتشر کرد که ایده‌های بزرگ او در علم را شامل می‌شد.

 

وفات ماری کوری

ماری کوری

ماری کوری در سال 1934 به خاطر سرطان فوت کرد. این یکی از عوارض جانبی کار و مطالعات پیش گامانه ی او در زمینه‌ی رادیو اکتیو بود که بعدها به افراد زیادی کمک کرد.  

ماری کوری بسیاری از مرزهای علمی را شکست. در همان زمان مرز جدیدی برای موفقیت‌ علمی و دانشگاهی بانوان ایجاد کرد.