چگونه به طور موثر با کودکان ارتباط داشته باشیم


تاریخ ارسال :

۱۲ آبان ۱۳۹۲

چگونه به طور موثر با کودکان ارتباط داشته باشیم

والدین اکثراً به شوخی می‌گویند که فرزندان آن‌ها هیچ حرفی را نمی‌شنوند، به جز چیزی که نمی‌خواهید آن‌ها بشنوند این مقاله راه های موثر ارتباط با کودکان را به شما آموزش می دهد.


مقدمه

حقیقت این است که کودکان بیش از چیزی که شما فکرش را می‌کنید می‌شنوند و به همان روشی که شما با دیگران ارتباط برقرار می‌کنید با شما ارتباط دارند. یک شنونده و مخاطب خوب بودن ، پایه‌ای برای ارتباط خوب شما با فرزندتان خواهد بود. دام و موانع زیادی وجود دارند که شما در طول مسیر باید مراقب آن‌ها باشید.

 

دستورالعمل‌ها:

1. قبل از تلاش برای گفتگو با فرزندتان، توجه او را جلب کنید. هنگامی که فرزندتان با چیز دیگری سرگرم است، چیزی که از شما برای او سرگرم‌کننده تر است، توقع اینکه به حرف‌های شما گوش دهد منطقی نیست. در صورتی که کارتان خیلی فوری نیست، قبل از شروع یک صحبت دوستانه به او فرصت بدهید تا کارش را تمام کند.

2. دائماً زمانی را برای صحبت با فرزندتان در نظر بگیرید. صحبت درباره‌ی روز او و چیزهایی که دیده است و همچنین گوش دادن به گفته‌هایش، راهی برای ارتباط با او را برای شما فراهم می‌کند. صحبت کردن با آن‌ها هنگامی که هیچ مسئله‌ی مبرم و دشواری وجود ندارد، به آن‌ها میفهماند که گفتگو بخشی از کارهای روزانه است و چیزی نیست که فقط در صورت وجود مشکل از آن استفاده شود.

3. به گفته‌ی کودکتان گوش دهید. اگرچه ممکن است همیشه با او موافق نباشید، اما این کار باعث می‌شود که بفهمد شما به احساس و طرز فکر او اهمیت می‌دهید. گوش دادن باعث درک شده و سبب می‌شود که شما بتوانید عمیق تر وارد زندگی او شوید.

4. سؤالاتی که پاسخی بیش از بله یا خیر دارند از او بپرسید. بجای پرسیدن سؤال " روزت چطور بود" از فرزند کوچکتان که به تازگی از مدرسه بازگشته است، سؤالی بپرسید که برای پاسخ دادن نیاز به فکر بیشتر داشته باشد مثلاً " چه قسمتی از کتابی که در مدرسه یاد میگیری مورد علاقه‌ی توست؟" . سؤال خود را با پرسیدن علت علاقه او ادامه دهید.

5. به فرزند خود بگویید که هنگامی که او را راهنمایی می‌کنید توقع چه چیز یا چه کاری را از او دارید. هنگامی که اشتباهی رخ دهد، مبهم بودن بیشتر باعث بحث می‌شود. اینکه بدون واضح صحبت کردن با فرزندتان تصور کنید که او متوجه خواسته‌ی شما شده است، ممکن است سبب ناامیدی‌هایی شود که شما می‌توانستید از آن‌ها جلوگیری کنید.

6. از سخنرانی و دلیل آوردن برای کودکی که هنوز برای دلیل آوردن خیلی کوچک است و یا در یک شرایط عاطفی است که دلیل آوردن برایش بی‌فایده است، خودداری کنید. گاهی نیاز است که والدین صرفاً خواسته‌هایشان را به کودک بفهمانند، و برای کارهای خود توضیح ندهند. توضیح اساس و پایه‌ی دلایل برای کودکان بزرگ‌تر رابطه‌ی شما را بهبود می‌دهد، اما گاهی لازم است آن را تا زمانی که همه آرام باشند به تأخیر بیندازید.

7. رفتاری که می‌خواهید فرزند شما انجام دهد را مدل‌سازی کنید. اگر می‌خواهید که فرزند شما یک مخاطب موثر باشد، به او اجازه دهید شما را در همان حالت ببیند. به احتمال زیاد، او این کار را از شما یاد میگیرد.